ROMÂNIA BREAKING NEWS

Actualizare cu noi date! Avion de linie Malaezian, prăbușit în estul Ucranei. Există indicii că ar fi fost doborât de o rachetă sol-aer

actualizare 23.43

Statele Unite a ajuns la concluzia că avionul companiei aeriene din Malaezia a fost doborât. Un înalt oficial american a declarat pentru jurnalista CNN Barbara Starr, că un sistem radar a identificat activarea unui sistem de rachete sol-aer care a urmărit avionul în cauză. Potrivit oficialului un al doilea sistem a identificat o semnătură de căldură    în momentul în care avionul de pasageri a fost lovit, a spus oficialul. din Statele Unite. În momentul actual SUA analizează traiectoria rachetei pentru a încerca să identifice locația exactă de unde a venit atacul.

actualizare 22.21

Separatiștii pro-ruși au declarat  că dețin cutia neagră și nu o vor da autorităților ucrainene

Ruta avionului prăbușit nu era prin spațiul aerian unde a avut loc incidentul, el fiind deviat de controlorii de trafic pe acea ruta datorită condițiilor meteo nefavorabile.

Specialiștii spun ca dată fiind raza mare pe care s-au împrăștiat resturile avionului,  în mod sigur a fost dezintegrat în aer înainte de impactul cu solul. Explozia a avut loc cu puțin timp înainte de impact la câțiva zeci de metri. (Cezar Osiceanu-pilot/declarație la DigiTv)

Asociația Europeană a Piloților: Ruta era una obișnuită, Avionul malaezian a mers pe rute urmate de cursele Europa Asia.

imagini de la locul catastrofei:7e34e4d4-54e3-466a-9b8f-9a2d5e60312d-460x276f46e5646-dcfc-4b71-8e6f-869e61eaac97-460x276Malaysia-Airlines-Boeing--011People-walk-among-the-deb-011Ukraine-Malaysia-Airlines-013

actualizare 21.23

naționalitatea pasagerilor:

71 olandezi

23 americani

9 britanici

4 francezi

actualizare 21.21

Separatiștii pro-ruși au gasit și au luat în custodie cutia negră a aparatului malaezian

actualizare 21.20

Oficial Ucraina

Președintele Petro Poroșenko a solicitat înființarea unei Comisii Naționale, cu implicarea  OACI și a altor organizații internaționale pentru a investiga tragedia aeronavei „Malaysian Airlines” Boeing 777

„Astăzi, la aproximativ ora 16.20 a dispărut de pe ecranele radarelor avionul „Boeing-777 Malaysian Airlines, care zbura pe traseul (MN17 )Amsterdam – Kuala – Lumpur. 

În ultimele zile, acesta este al treilea accident tragic după ce de pe teritoriul Rusiei a fost doborâte avioane AN-26 și Su-25 al Forțelor Armate ale Ucrainei. Noi nu excludem că acest avion a fost doborât, și subliniem că Forțele Armate ale Ucrainei nu au comis nici o acțiune în zona incidentului.” – Președintele Proșenko

Președintele Ucrainei, în numele statului își exprimă condoleanțele sale cele mai profunde și cele mai sincere pentru familiile și rudele celor uciși în această tragedie teribilă. Fiind făcut fiecare căutare posibilă și salvare.

Președintele a făcut apel la Cabinetul său , pentru a creea cât se poate de rapid, comisia de stat pentru pentru investigarea incidentului, în vederea unei anchete a cauzelor acestei tragedii. Președintele a propus  implicarea experților Comisiei  OACI și a altor organizații internaționale, precum și reprezentanți ai Olandei și Malaeziei.

OACI – Organizatia Aeronautica Civilă Internaționala.

Sursa: Gazeta.ua

tipul de avion doborât:

malayzian_airlines

actualizare 21.10

(Sistem de rachete sol-aer din dotarea armatei F. Ruse ce ar fi fost folosit pentru a dobor avionul malaysian)

„Rezistența informațională” anunță că forțele ucrainene care luptă în estul Ucraineni nu au în dotare sisteme de rachete sol-aer, spre deosebire de separatiști.


(Teroriștii ruși s-au lăudat că au doborât un An-26)

Date preluate de la  timpul.md, mediafax.ro,

 

 

actualizare 20.55

Toți cei 280 de pasageri și 15 membri ai echipajului au murit.Un consilier al ministrului de Interne de la Kiev, Anton Herașcenko, citat de AP, a anunțat că avionul ar fi fost doborât de o rachetă sol-aer trasă de separatiștii pro-ruși. Alexander Borodai, liderul separatiștilor a declarat la rândul său că armata ucraineană ar fi doborât aparatul.

N.R. Acest incident poate schimba complet datele conflictului, poate duce la radicalizarea atitudinii lumii întregi asupra conflictului și a celor care stau în spatele acestui conflict. Acuzele sunt îndreptate asupra Rusiei. Viața a 295 de oameni care plecau în vacanță a fost curmată  la 10 mii de metrii înălțime.

 

Un avion de pasageri malaezian (Boing 777) având la bord 295 de persoane, care zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur, s-a prăbușit la frontiera dintre Ucraina și Rusia, afirmă surse citate de Reuters

Avionul s-a prăbușit la 50 de km de granita cu Rusia, deasupra localitățíi Grabovo.  Resturile avionului s-au răspândit pe o raza de 15 km. Președintele Ucrainean Petro Poroșenko, a declarat ca avionul a fost doborât de o rachetă sol aer lansată de către teroriștii pro ruși.

Președintele Vladimir Putin l-a sunat de urgență pe președintele Barack Obama oferind date despre ceea ce au înregistrat controlorii de trafic din Rusia.

CNN relatează ca localnici s-ar fi dus la locul prăbușirii și s-ar fi dedat la jafuri. Mai multe companii aeriene și-au anulat cursele care aveau ca traseu traversarea spțiului aerian al Ucrainei.

Ultima ora: Oficialitățile Ucrainene au anunțat că vor furniza dovezi ca avionul a fost doborât de către separatiștii teroristi pro-ruși și nu ar fi fost un accident.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.