Actriţa Stela Popescu s-a dus la Dumnezeu. Declarația premonitorie a actriței, la ultima apariție în public…

Actriţa Stela Popescu a fost găsită fără suflare, joi după-amiază, în locuinţa sa, anunţă News.ro. Echipajul SMURD sosit la faţa locului a constatat decesul. Stela Popescu ar fi împlinit, luna viitoare, 82 de ani. Stela Popescu a fost una dintre cele mai cunoscute actriţe ale României. De-a lungul celor peste 60 de ani de carieră, ea a jucat în peste 30 de filme şi în sute de piese de teatru, ca actriţă de revistă şi de comedie.  Stela Popescu a murit la 81 de ani.

Stela Popescu, la ultima apariție în public la Gala Femeilor de Succes 2017 , a ținut un discurs cel puțin ciudat pe scenă, lăsându-i pe cei prezenți mască

Pe scenă fiind,  acesteia i-a căzut premiul din mână, însă nici măcar nu a realizat acest lucru.  Stela Popescu le-a cerut celor din jur să nu o mai cheme, pentru că ea nu o să mai poată veni.

Înainte de a coborî de pe scenă, aceasta a făcut o declarație incredibilă. : ”Nu mai vin la voi. Voi o să mă mai chemați, dar nu mai vin la voi”, a spus ea potrivit Antena Stars. Întreaga filmare poate fi vizionată aici, pe www.spynews.ro.

Stela Popescu s-a născut la 21 decembrie 1935, în Orhei, Basarabia, într-o familie de învăţători. În 1940, după invadarea Basarabiei de către armata rusă, tatăl ei, considerat „intelectual”, deci „duşman de clasă”, a fost deportat în Siberia, iar mama sa, împreună cu fiica, s-a refugiat la Braşov.

În 1953, Stela Popescu a susţinut examenul de admitere la facultate şi a fost repartizată la Facultatea de Limba Rusă „Maxim Gorki”, la care a renunţat după un an şi jumătate, când a intrat în echipa Teatrului Ministerului de Interne. În 1956 a fost admisă la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, iar în paralel a continuat să susţină spectacole de teatru. La sfârşitul facultăţii, a fost repartizată la Teatrul din Braşov, unde a susţinut şi 400 de spectacole pe an.
Din 1963, a jucat la teatrul de Revistă „Constantin Tănase” din Bucureşti, apoi s-a angajat la Teatrul de Comedie. Tot din 1963 a început lunga colaborare cu Radiodifuziunea Romană, urmată, mai târziu, de cea cu Televiziunea Romană.

Stela Popescu a fost una dintre cele mai cunoscute actriţe ale României. De-a lungul celor peste 60 de ani de carieră, ea a jucat în peste 30 de filme şi în sute de piese de teatru, ca actriţă de revistă şi de comedie.

Printre cele mai cunoscute filme în care a jucat Stela Popescu se numără „Nea Marin miliardar” (1979), „Pe malul stâng al Dunării albastre” (1983), „Secretul lui Nemesis” (1987), „Sexy Harem Ada-Kaleh” (2001) şi „Toată lumea din familia noastră” (2012).
Pe 7 februarie 2004, a primit din partea şefului statului Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, categoria D – Arta Spectacolului, „în semn de apreciere a întregii activităţi şi pentru dăruirea şi talentul interpretativ pus în slujba artei scenice şi a spectacolului”.

Pe 10 septembrie 2013, regele Mihai I i-a conferit, prin fiica sa, principesa Margareta, decoraţia „Nihil Sine Deo”. Pe 1 iunie 2017, a primit diploma de Cetăţean de Onoare al Brașovului, oraş în care a făcut şcoala şi facultatea şi a jucat în 400 de spectacole, ea declarând că „dacă în piept ai o inimă ce tot arde, rămâi tânăr şi la 90 de ani”.