ROMÂNIA BREAKING NEWS

ACT DE SUPERBĂ SOLIDARITATE NAȚIONALĂ ÎN CAMERA DEPUTAȚILOR – De azi, armâni, armânji, aromâni, basarabeni, bucovineni, cuțovlahi, daco-români, fărșeroți, herțeni, istro-români, latini dunăreni, macedoromâni, maramureșeni, megleniți, megleno-români, moldoveni, moldovlahi, rrămâni, rumâni, valahi, vlahi,vlasi, volohi, macedo-armânji sunt ROMÂNI !

ACT DE SUPERBĂ SOLIDARITATE NAȚIONALĂ ÎN CAMERA DEPUTAȚILOR – De azi, armâni, armânji, aromâni, basarabeni, bucovineni, cuțovlahi, daco-români, fărșeroți, herțeni, istro-români, latini dunăreni, macedoromâni, maramureșeni, megleniți, megleno-români, moldoveni, moldovlahi, rrămâni, rumâni, valahi, vlahi,vlasi, volohi, macedo-armânji sunt ROMÂNI !

Camera Deputaților a votat cu o majoritate zdrobitoare, azi 8 mai a.c., proiectul de lege privind sprijinul acordat românilor de pretutindeni – etnonimele de vlahi, aromâni, istroromâni, moldoveni etc. denumesc pe cea de român. Din acest moment oricine își spune moldovean, aromân, vlah, voloh, istroromân, meglenoromân, fârșerot, etc. este recunoscut ca român ce aparține de statul român.

Vot pozitiv covârșitor în Camera Deputaților din Parlamentul României – pentru recunoașterea tuturor românilor de pretutindeni.

Prin acest act de superbă solidaritate națională  a deputaților se deschide calea pentru ca România se redevină într-un viitor nu prea îndepărtat  o putere regională, un gest al clasei politice care o mai spală de păcatele grele pe care lea acumulat. De remarcat ca în lumea democratică puține legi au fost votate cu o majoritate covârșitoare. Au votat 239 de deputați pentru și doi împotrivă. Un rol însemnat în concretizarea acestei legi a avut-o senatorul Viorel Badea, inițiatorul legii și sprijinită, de toate partidele din Parlamentul României, unul din voturile împotrivă fiind al lui Costică Canacheu, un pol al intereselor antiromânești cu “vadite nuanțe de interese grecesti via Rusia”.

Adoptarea acestei legi este un pas mare, unic și extraordinar  în istoria modernă a României, de ne egalat și poate de o mai mare anvergură decât pașii facuți în vremea Regelui Carol I, care a sprijinit financiar comunitățile românești din provinciile istorice, cu școli, profesori, cu biserici și preoți, și care practic reprezintă un nesperat pas înainte spre redefinirea și renașterea Națiunii Române.

 O pată neagră, care cu greu va fi ștearsă este atitudinea Ministerului de Externe Român (practic al României faptic al altor state) care și-a permis să dea un aviz negativ acestui proiect de lege, pentru a nu fi aprobat.

Ca efect al acestei legi, România va avea pe lângă cei douăzeci de milioane de români din țară, încă zece milioane în provinciile istorice din jurul ei, la care se mai adaugă cele cinci milioane din diaspora ocidentală, un total de 35 milioane de cetățeni.

Iată enunțul articolului de lege adoptat de Camera Deputaților, care prin efectele sale în timp va intra cu siguranță în istorie:

Articol unic: Legea nr. 299 din 13 noiembrie 2007 privind sprijinul acordat românilor de pretutindeni, se modifica dupa cum urmeaza:

Articolul 1, alineatul (1) a) se modifica și va avea urmatorul cuprins:

ART. 1. alin (1) a) drepturile persoanelor care își asumă în mod liber identitatea culturală română – persoanele de origine română cele aparținând filonului lingvistic și cultural românesc, care locuiesc în afara frontierelor Romaniei, indiferent de modul în care aceștia sunt apelati (armâni, armânji, aromâni, basarabeni, bucovineni, cuțovlahi, daco-români, fărșeroți, herțeni, istro-români, latini dunăreni, macedoromâni, , maramureșeni, megleniți, megleno-români, moldoveni, moldovlahi, rrămâni, rumâni, valahi, vlahi,vlasi, volohi, macedo-armânji, precum si toate celelalte forme lexicale înrudite semantic cu cele de mai sus), denumite în continuare români de pretutindeni;

Astfel, demnitatea de a fi român va putea fi de acum înainte  la îndemâna a milioane de români care ca urmare a evoluției istorice departe de Țara Mamă și-au însușit sau au fost denumiți cu denumiri istorice românești.

Bravo Deputaților din Parlamentul României !

Bravo pentru viitorul vot și din plenul Senatului României !

Nici nu ne gândim ca poate fi altfel !

Traiască Națiunea Română !

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

4 Comments

 • George spune:

  Toti vor fi romani in drepturi. Nu si in obligatii la fel ca romanii din Romania. Iar dreptul de vot va fi exercitata si de acestia care nu au nici o treaba cu traiul din Romania. Falsificarea voturilor va fi mai lesne de facut, iar viitorul romanilor din Romania va fi hotarat din exterior, pentru ca , logic romanii din tara s-au saturat de actuala clasa politica. Toata lumea vrea sa fie roman in drepturi, nu si in obligatii.

 • Nicu Valahu spune:

  NU CRED…PE EI NU I-A ÎNTREBAT NIMENI !?!
  Mulţi sunt cetăţeni ai altor state…

  Din păcate, majoritatea românilor habar n-are despre istoria vlahilor aromâni, am discutat cu istorici care nici ei nu ştiau prea multe !
  În primul rând vinovaţi sunt chiar ar(o)mânii care doar plâng după Makidonia Mare, strigă că ei nu sunt daco-români ci macedo-vlahi, că au limba lor care trebuie salvată de la moarte şi că nu au drepturi ca minoritari în România !!!
  Foarte rar explică Istoria lor, că Macedonia a fot împărţită samavolnic în anul 1913 de către greci, bulgari şi sârbi care au invins Imperiul Otoman, astfel că mulţi dintre ei au fost terorizaţi şi prigoniţi, unii fiind nevoiţi să se refugieze în România, singura ţară balcanică care i-a susţinut, i-a primit şi i-a protejat ca pe nişte fraţi de gintă sau fii rătăcitori…
  Sunt foarte supăraţi de acţiunea şi decizia politicienilor români care i-au numit „români de pretutindeni” fără să-i consulte, fiindcă majoritatea se consideră urmaşii lui Alexandru Macedon, deşi vorbesc o limbă veche foarte asemănătoare cu româna arhaică de până la reforma lui Cuza Vodă de la 1864.
  Chiar dacă resping termenul de aromâni şi-l folosesc pe cel de armâni sau armânji iar nouă ne spun „mucani” (care înseamnă ciobani de la munte, sau doar munteni), cheia etnogenezei popoarelor balcanice se află la ei, un neam seminomad (transhumant la origini) care şi-a păstrat însă cel mai mult puritatea etnică, limba veche şi tradiţiile ancestrale de la strămoşii traci şi macedoneni. Ei sunt cei mai
  apropiaţi de filonul antic bancanic tracic, de unde şi multiplele similitudini şi apropieri cu V(a)lahii din nord, urmaşi ai daco-geţilor, şi demonstrează clar că teoria romanizării este falsă !

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: