Acordul dintre Ucraina și România privind gratuitatea vizelor pentru ucraineni va fi semnat la 6 mai

Ucraina și România vor semna, pe data de 6 mai 2016, un acord privind gratuitatea vizelor pe termen lung pentru cetățenii ucraineni – informează publicația Molodiy Bukovineț, menționând că o declarație în acest sens a fost făcută, joi, la București, de către președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, la o conferință de presă comună cu omologul său român, Klaus Iohannis.

“Am lăsat ceva de semnat miniștrilor noștri de externe, când se vor întâlni, la 6 mai, la deschiderea consulatului României din Solotvino/Slatina. Sperăm că atunci va fi semnat acordul privind gratuitatea vizelor pe termen lung pentru cetățenii ucraineni și salut acest lucru” – a menționat Poroșenko.

În cadrul vizitei președintelui Poroșenko la București, Ucraina și România au mai semnat un acord privind patrularea comună a frontierelor de stat, ce va permite ambelor părți să lupte mai eficient cu corupția, contrabanda și migrația ilegală, precum și un acord de colaborare în domeniul transporturilor militare, ce va permite dezvoltarea colaborării între ministerele apărării ale celor state.

Publicat de romaniabreakingnews.ro /TOCpress: Acordul dintre Ucraina și România privind gratuitatea vizelor pentru ucraineni va fi semnat la 6 mai