ROMÂNIA BREAKING NEWS

Acord NATO-Ucraina ce va deschide calea pentru viitoarea cooperare tehnică

Acord NATO-Ucraina ce va deschide calea pentru viitoarea cooperare tehnică

La 24 aprilie 2015, Agenția de Informații și Comunicații NATO – NCI (NATO Communications and Information)  și Ucraina au semnat un Memorandum de Înțelegere (Memorandum of Agreement – MoA), ceea ce va facilita punerea în aplicare a Fondului Financiar NATO-Ucraina pentru consultanță, comandă, control și comunicare (C4).

După ratificarea de către legiuitorul ucrainean, acordul va permite, de asemenea, dezvoltarea în continuare a cooperării tehnice între NCIA și Guvernul Ucrainei.

Proiecte specifice din cadrul Fondului de Încredere (C4) vor fi convenite în strânsă cooperare între Organizația Națiunilor Unite și Guvernul Ucrainei.

NATO și Guvernul Ucrainei au cooperat în ultimul timp în sprijinul reformării sectorului de apărare și securitate al Ucrainei. Începând cu luna aprilie a anului trecut, NATO și Ucraina au intensificat cooperarea în cadrul Parteneriatului  pentru dezvoltarea de capacității și programe durabile de consolidare a capacitățiilor de apărare pentru Ucraina. Cinci fonduri de finanțare, inclusiv(C4), au fost lansate la Summit-ul de Walles și constituie o parte esențială a acestui efort.

Agenția de Informații și Comunicații NATO este responsabilă de furnizarea de sisteme avansate de comunicații și tehnologia informației pentru a susține operațiunile și misiunile NATO. Acesta funcționează și apără rețele NATO.

Tradus și editat de Gabriel Negru / Editor RBN Press

Publicat de România Breaking News – R.B.N. Press / romaniabreakingnews.ro /Sursa: nato.int

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: