ROMÂNIA BREAKING NEWS

Acad. Gheorghe Duca, președintele Academiei de Știinte a Moldovei, mesaj către români, de Ziua Unirii Principatelor

Acad. Gheorghe Duca, președintele Academiei de Știinte a Moldovei, mesaj către români, de Ziua Unirii Principatelor
Președintele Academiei de Științe a Moldovei - Acad. Gheorghe Duca (foto: duca.md)

Președintele Academiei de Științe a Moldovei – Acad. Gheorghe Duca (foto: duca.md)

În exclusivitate pentru România Breaking News – RBN Press, Acad. Gheorghe Duca, președintele Academiei de Știinte a Moldovei, a transmis un mesaj către toți românii, de Ziua Unirii Principatelor.

„…sunt foarte bucuros că sunt azi aici și mulțumesc domnului Eugen Tomac că m-a invitat la Conferința Românilor de Pretutindeni. Consider că noi care suntem din mai multe țări, regiuni și care suntem români, trebuie să ne întâlnim și pentru a ne plânge dar și pentru a ne bucura, să ne întâlnim și pentru a căuta modalități pentru a fi uniți, de a căuta să ne sprijinim unul pe altul (…)

…să facem tot ce este posibil ca să ne mândrim că suntem români, de a căuta să ne sprijinim unul pe altul, România trebuie să sprijine R. Moldova, Republica Moldova trebuie să fie alături de România (…) noi ar trebui să fim alături de cei din diasporă pentru a utiliza prezența lor în mai multe țări pentru a dezvolta cultura românească (…) pentru a face tot ce este posibil ca țările noastre să aibe o bună stare, să facem tot ce este posibil ca noi să putem să ne mândrim că suntem români și să o spunem tare, tuturor, că NOI SUNTEM ROMÂNI și suntem împreună.” – Acad. Gheorghe Duca

Momentul a avut loc în cadrul Conferinței românilor de pretutindeni din data de 24 ian. 2016, la Palatul Parlamentului – Sala Nicolae Iorga. Conferința a fost organizată de deputatul Eugen Tomac, în parteneriat cu Fundația Românilor de Pretutindeni, reprezentată de domnul Eugen Popescu și cu sprijinul Consiliului Româno-American, reprezentată de domnul Nicolae Popa.

Interviul este realizat cu concursul domnului Nicolae Petrescu Redi, redactor RBN Press și președinte al Filialei Ploiești a Asociației Culturale Pro Basarabia și Bucovina

 

Publicat de romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: