ROMÂNIA BREAKING NEWS

A fost semnat Memorandumul de înțelegere care va permite lansarea programului de înzestrare a armatei cu sisteme Patriot și a transferului de tehnologie către Aerostar Bacău

Aerostar Bacau va putea asigura producerea și mentenanța fiecărui sistem Patriot furnizat României și de a comercializa echipamente și servicii de întreţinere către alte 13 țări, care dețin împreună peste 220 de sisteme Patriot.
A fost semnat Memorandumul de înțelegere care va permite lansarea programului de înzestrare a armatei cu sisteme Patriot și a transferului de tehnologie către Aerostar Bacău

Memorandumul de înțelegere care va permite lansarea programului de înzestrare a armatei cu sisteme Patriot a fost semnat azi 18 octombrie a.c.  de către Guvernul României și reprezentanții companiei producătoare a sistemelor defensive Patriot, divizia Integrated Air and Missile Defense a companiei americane Raytheon. Potrivit Observatorului Militar care citează un comunicat al Ambasadei SUA la București, documentul semnat azi, prevede transferul de tehnologie și asistența tehnică necesară pentru modernizarea și retehnologizarea echipamentelor existente, precum și asigurarea suportului tehnic specific pentru sistemele de rachetă Patriot.

Semnarea memorandumului permite astfel lansarea, în cursul acestui an, a procedurilor pentru achiziționarea primului sistem Patriot din dotarea Armatei României, în concordanță cu Planul de înzestrare pentru 2017 – 2026 și în contextul angajamentelor României ca stat partener în flancul estic al NATO şi partener strategic în relaţia cu SUA. (Comunicat al Guvernului)

“Românii fac primul pas către participarea la producerea și mentenanța fiecărui sistem Patriot furnizat României”, a spus Tom Laliberty, vicepreședinte al diviziei Integrated Air and Missile Defense a companiei americane Raytheon, la semnarea Memorandumului de Înțelegere care pregăteşte terenul pentru participarea industriei de apărare românești la programul Patriot. Memorandumul mai oferă companiei româneşti Aerostar, din Bacău, ocazia de a comercializa echipamente și servicii de întreţinere către alte 13 țări, care dețin împreună peste 220 de sisteme Patriot.

romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: