ROMÂNIA BREAKING NEWS

95 de ani de la Încoronarea Regelui Ferdinand și a Reginei Maria la Alba Iulia. Programul Zilei Încoronării

95 de ani de la Încoronarea Regelui Ferdinand și a Reginei Maria la Alba Iulia. Programul Zilei Încoronării

România săbătorește împlinirea a 95 de ani de la Încoronarea Regelui Ferdinand și a Reginei Maria la Alba Iulia ca regi ai României Întregite. Ziua Încoronării va fi omagiată la Alba Iulia printr-un eveniment la care va participa din partea Casei Regale, ASR Principesa Maria. 

Încoronarea de la Alba Iulia / Foto: Arhivele României

Pentru cinstirea celor 95 de ani de la Încoronarea Regelui Ferdinand și a Reginei Maria, Primăria Alba Iulia va marca această sărbătoare, printr-o serie de evenimente  precum spectacolul „Vă place Beethoven”, Expoziție și Conferință pe tema celor „95 de ani de la Încoronare” și proiecția filmului „Regina Maria, ultima romantică, prima femeie modernă”.

Potrivit portalului Alba24.ro, citat de romaniabreakingnews.ro Casa Regală va fi prezentă la Alba Iulia în data de 15 octombrie prin participarea Principesei Maria a României. A fost prezentă și în anul 2015 la Alba Iulia.

Principesa Maria a României, fostă Principesă de Hohenzollern, este cea mai tânără fiică și cel de-al cincilea copil al Majestății Sale Regelui Mihai I și a soției acestuia, Ana de Bourbon-Parma. Aflat la Santa Monica, unde lucra la Compania Lear Jet ca pilot, Regele Mihai a fost înștiințat prin telefon despre naștere. Principesa Maria a fost botezată în rit ortodox, iar nașa de botez a fost Principesa Moștenitoare Margareta, sora ei mai mare.

Alteța Sa Regală Principesa Maria reprezintă, de la stabilirea definitivă în România, Familia Regală în diverse ocazii, în București, în comunitățile locale și în străinătate. De asemenea, Principesa Maria sprijină diverse proiecte cu caracter social și de promovare a economiei românești, acordând Înaltul Patronaj unor organizații precum Organizația Umanitară Concordia, programului național de educație de mediu Patrula de Reciclare, desfășurat de Asociația Română pentru Reciclare RoRec, Expoziției chinologice internaționale de la Alba Iulia și ulterior Asociației chinologice etc

Programul Zilei Încoronării

9.45- Te Deum- Catedrala Încoronării

11.30- Expoziția 95 de ani de la constuirea Catedralei Încoronării și Exponatul Lunii- Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

12.00- Ceremonialul Schimbului de Gardă – Poarta a IV-a

12.00- Conferința 95 de ani de la Încoronare. Provocările de astăzi la adresa statului național cu Ioan. M Ioniță (redactor șef la Revista Historia, prof. dr. Marius Diaconescu (Universitatea București- Facultatea de Istorie) prof. conf. Valer Moga (Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia)- Sala Unirii

17.00-Concert Fanfara Augustin Bena Alba- Piața Cetății, Muzeul Principia

17.15- proiecția filmului „Regina Maria, ultima romantică, prima femeie modernă”- Muzeul Principia

19.00- concert „Vă place Beethoven” cu Răzvan Suma-violoncel și Daniel Goiți – pian – Casa de Cultură a Studenților.

Simbolurile Încoronării / Muzeul Alba Iulia:

Coroana Regelui Ferdinand / Muzeul Alba Iulia

Coroana Reginei Maria / Muzeul Alba Iulia

Sceptrul Regelui Ferdinand / Muzeul Alba Iulia

Mantia Regelui Ferdinand / Muzeul Alba Iulia

Mantia Reginei Maria Muzeul Alba Iula

romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: