ROMÂNIA BREAKING NEWS

6 F-18 CANADIENE se alătură forțelor AERIENE NATO în Europa de Est

Oficialii canadieni intenționează să trimită șase avioane de vânătoare de tip F-18 în Europa de Est, pentru a consolida capacitățile NATO, în contextul agravării crizei din Ucraina. Despre aceasta a anunțat ieri premierul canadian Stephen Harper. Avioanele vor staționa în Polonia.

Potrivit presei locale, aeronavele vor stationa in Polonia, dar biroul primului ministru a refuzat imediat sa confirme aceasta informatie. 

Anuntul canadian vine dupa comentariile facute miercuri de catre Secretarul General al Aliantei Nord-Atlantice, Anders Fogh Rasmussen, care a spus ca NATO va ” avea mai multe avioane pe cer, mai multe nave pe mare si isi va consolida fortele terestre

Canada continuă să condamne ferm ocupația rusă ilegală din Ucraina, precum și gesturile militare provocatoare din partea Rusiei. Recunoaștem necesitatea de a consolida securitatea și stabilitatea în Europa Centrală și de Est”, a spus premierul Canadian, citat de antena3.ro.

Și Franța a anunțat că va trimite până la sfârșitul lunii mai multe avioane în cadrul misiunii NATO de supraveghere a spațiului aerian al țărilor baltice. Marea Britanie, Germania și Danemarca, de asemenea, și-au propus serviciile în acest scop.

Sursa:hotnews.ro, ziarulnational.mdmediafax.ro,