5% din afacerile locale ale Holzindustrie Schweighofer vor fi afectate de retragerea certificarii FSC (The Forest Stewardship Council)

Cat vor pierde austriecii de la Schweighofer dupa ce au fost sanctionati ca ar folosi lemn taiat ilegal?

Circa 5% din afacerile locale ale Holzindustrie Schweighofer vor fi afectate de retragerea certificarii FSC (The Forest Stewardship Council) acordata proprietarilor de paduri, procesatorilor si beneficiarilor care respecta legislatia si normele de buna practica in ceea ce priveste managementul responsabil al fondului forestier. In 2015, veniturile companiei cu capital austriac, care a fost acuzata in repetate randuri ca incurajeaza exploatarea de lemn ilegal, s-au ridicat la 447 de milioane de euro, intr-o usoara scadere fata de 2014.

Cat despre profitabilitate, Schweighofer a avut in acesti doi ani beneficii nete de 112 milioane de euro. Iar intre 2012 si 2015, profiturile cumulate se apropie de 300 de milioane de euro. „Impactul dezasocierii FSC de Schweighofer este redus, insa asta nu inseamna ca nu vom face demersuri pentru a reobtine certificarea pentru aceasta liga”, declara Dan Banacu, directorul general al companiei.

Chiar daca businessul companiei ar putea suferi o scadere a comenzilor de circa 5%, potrivit estimarilor NewMoney, impactul asupra imaginii si credibilitatii companiei este ridicat. Un calcul simplu ne arata ca veniturile companiei ar putea scadea cu peste 20 de milioane de euro, daca mergem pe scenariul ca acestea au stagnat in 2016.

Gabriel Negru / RBN Press