ROMÂNIA BREAKING NEWS

5.000 de militari NATO în ROMÂNIA! Prezență permanentă pentru întărirea apărării flancului Estic NATO în fața RUSIEI

5.000 de militari NATO în ROMÂNIA! Prezență permanentă pentru întărirea apărării flancului Estic NATO în fața RUSIEI
NATO Secretary General Jens Stoltenberg visits the headquarters of the NATO Forces Integration Unit Romania and talks to staff

NATO Secretary General Jens Stoltenberg visits the headquarters of the NATO Forces Integration Unit Romania and talks to staff

„Țările noastre se confruntă cu provocări fără precedent privind securitatea”, a declarat presei, la Bruxelles, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, înaintea unei reuniuni a miniștrilor apărării din statele membre.

„Vom lua măsuri privind o prezență corespunzătoare pentru regiunea de sud-est, cu elemente terestre construite în jurul unei brigăzi multinaționale”, a adăugat șeful NATO.

România va pune la dispoziție o bază pentru această brigadă, care ar avea în jur de 5.000 de militari și care „ar organiza și facilita activitățile NATO în regiune în privința exercițiilor și a măsurilor de asigurare”, a spus Stoltenberg. România va urma să conducă această brigadă.

Propunerea României este discutată, iar detaliile „vor fi decise mai târziu”, a adăugat el.

Premierul român Dacian Cioloș a cerut în trecut o „prezență extinsă a NATO” la Marea Neagră. Și Bulgaria a făcut o solicitare similară, potrivit Reuters.

NATO_forta_de_reactieNATO depune eforturi pentru a-și consolida întreg flancul estic, statele sale membre din regiune simțindu-se amenințate în urma anexării de către Rusia a peninsulei ucrainene Crimeea și a sprijinului Moscovei pentru separatiștii din estul Ucrainei.

Miniștrii apărării din NATO ar urma de asemenea să pregătească terenul pentru desfășurarea a patru batalioane în Polonia și în cele trei țări baltice — Estonia, Letonia și Lituania. Deciziile finale sunt așteptate la summitul liderilor din Alianță de luna viitoare de la Varșovia.

Măsurile vor amplifica cel mai probabil tensiunile cu Rusia, care a avertizat în mod repetat că extinderea NATO spre Est reprezintă o amenințare la adresa securității sale naționale.

„Nu căutăm o confruntare cu Rusia, nu vrem un nou Război Rece, NATO va continua să își protejeze și să își apere toți aliații în fața oricărei amenințări”, a adăugat Jens Stoltenberg

În urmă cu un an de zile (2015), Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, declara că Spearhead Force, noua forță de reacție rapidă a Alianței, va fi formată din circa 5.000 de militari, cu o capacitate de reacție de cel mult două zile, decizia fiind luată ca urmare a agresiunilor sporite ale Rusiei asupra Ucrainei.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat, înaintea reuniunii miniștrilor apărării din statele membre, care a avut loc la Cartierul General al NATO din Bruxelles, că una dintre deciziile care vor fi luate se referă la creșterea de la 13.000 la 30.000 a numărului militarilor din forța de răspuns a Alianței (NATO Response Force).
“Spearhead Force”, va fi un “vârf de lance” format din trupe de răspuns imediat, din care vor face parte aproximativ 5.000 de militari, cu o capacitate de reacție foarte rapidă, de cel mult două zile.

Oficial Spearhead Force urmează să devină operațională din 2016.

romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

One Comment

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: