ROMÂNIA BREAKING NEWS

4 Români au plecat să-i regăsescă pe românii deportați și uitați din Siberia

Patru români, adică ieșenii Ștefan, Iulian, Tudor și un alt român faimos pe patru roți, celebrul și legendarul Aro 243, au pleacat  în Orientul îndepărtat al Rusiei (tur-retur), „pe un traseu ce reface lungul drum al deportărilor din timpul gulagului rusesc și atinge unele din cele mai importante puncte din spațiul fostului URSS”.

 „Români găsești peste tot în lumea asta. Majoritatea sunt acolo pentru că așa au vrut, alții, însă, au fost împinși de voința istoriei. Despre românii din spațiul ex-sovietic nu se prea vorbește, pentru că nu se știe mare lucru. În afara datelor statistice legate de deportările forțate din anii `40-`50, puține lucruri ne sunt cunoscute.

4-romani-si-un-aro-spre-siberia (1)În urma eforturilor unor români bine intenționați, în ultimii 15 ani s-au stabilit o serie de contacte, ba chiar s-au închegat câteva asociații locale (în Kazahstan și Kîrgizstan). Poveștile acestor oameni ne-au încurajat să cercetăm mai îndeaproape acest capitol al istoriei neamului romanesc – lungul drum al gulagului rusesc”, își prezintă expediția cei trei, care au punctul de plecare din Iași.

În urmă cu doi ani, Ștefan cucerea deșerturile Africii, la volanul unui ARO produs în 1992, căruia a vrut să-i testeze limitele. A parcurs fără prea mari probleme cei 17.000 de kilometri dus-întors. De când a revenit în țara, se gândește însă doar la următoarea destinație: Siberia.

„În afară de motor și cutie vom schimba bara față, modelul cauciucurilor, altă dimensiune, suporturi în primul rând, și cel mai important portbagajul de pe cupolă pentru a căra cât mai multe piese și bunuri de-ale noastre”, spune Ștefan Amarandei.

4-romani-si-un-aro-spre-siberia (2)Ștefan va fi ajutat în expediția siberiană și de doi prieteni, alături de care a stabilit traseul călătoriei.

„Ne întoarcem o porțiune pe același traseu, după care fugim un pic de frig care ne va prinde din urmă și coborâm mai spre Sud, Mongolia, Kazahstan, Kîrgîzstan, Tadjikistan și Uzbekistan”, explică Iulian Ciobănașu.

Călătoria îi va aduce pe cei trei aventurieri în apropiere de Tomtor, cel mai friguros oraș din lume, unde s-au înregistrat temperaturi de minus 70 de grade, dar și la granița cu Afganistan.

Tomtor

Principalul scop al călătoriei este însă găsirea familiilor de români din Basarabia și Bucovina de Nord, deportate în Siberia, în perioada 1940 – 1953.

Expediția „4 români în Siberia”  va dura 155 de zile, timp în care cei trei români vor traversa opt țări  și își propune trasarea hărților micilor comunități românești rămase pe teritoriul vast al Siberiei prin intermediul unui simbol românesc – mașina de teren Aro; realizarea unei expediții de mare anvergură, cu un vehicul romanesc; întâlnirea cu puținii posesori de autoturisme Aro din Asia de nord-est; parcurgerea drumului BAM – Baikal Amur Mainline (probabil o premieră românească); parcurgerea drumului Kolyma – „drumul oaselor”, atât pe varianta de iarnă (în mare parte abandonată) cât și pe cea de vară; traversarea Mongoliei, Kazakhstanului, Kirghizstanului, Tadjikistanului și Uzbekistanului; atingerea a cât mai multe puncte de interes: situri Unesco, muzee de tehnică civilă și militară, zone naturale deosebite; tragerea unui semnal de alarmă asupra tendinței de a scoate din circulație și a distruge autovehiculele de fabricație românească având un potențial colectibil și istoric; realizarea unui mini documentar al întregii expediții și promovarea lui atât în mediul online, cât și în mass-media; realizarea unui material foto-documentar ce va constitui sursa unei expoziții itinerante. 

4-romani-si-un-aro-spre-siberia (6)

Vor fi pe drum 146 de zile, „155 de zile cu tot cu situații neprevăzute”. Distanța parcursă va fi de 35.500 km, aproximativ 40.000 de kilometri cu tot cu rezerve și se vor întoarce în noiembrie. Pe pagina lor de Facebook, „4 români în Siberia”, cei trei promit că vor posta imagini din timpul expediției.

 La plecare luni/30 iunie a.c.

 „Desi mai tarziu decat ne asteptam, iata ca a sosit momentul plecarii. Multumim tuturor celor ce ne-au ajutat, in special in ultima luna. In poza de grup ii puteti vedea pe o parte din cei fara de care ne-am fi petrecut toata vara in garaj, nicidecum traversand Siberia. Vom incerca sa rasplatim efortul tuturor povestind cat mai iscusit aventura celor 4 Romani in Siberia.Inca o data, multumim!

 În imagine: Cohal Calin, Tudor Posa, Pavel Sergiu, Amarandei Stefan Alexandru, Alin Ghenghe, Iulian Ciobanasu și Claudiu Mihalcea.

Alte încercări au fost in 2010, cand Dan Popescu a ajuns in zona Yakutia, Kolyma, Magadan cu motocicleta. Atunci a facut primele contacte cu romanii din zona, inclusiv foarte batrani prizonieri de razboi.

A doua incercare a fost in iarna/primavara 2012, cand Asociatia Motociclistilor din Romania a organizat o expeditie in zona. A fost denumita „Bilet de Lup 2012” Au participat doua masini 4×4, printre care si o ambulanta ARO 323, folosita pentru cazuri de urgenta. Cu acel prilej, Dan Popescu (presedintele asociatiei) a devenit primul motociclist din lume (si pana acum singurul) care a condus motocicleta pe faimosul Drum al Oaselor (Yakutsk – Magadan) in conditii de iarna, in temperaturi de pana la -35 grade Celsius! Cu aceasta ocazie au fost filmate si primele cadre de catre o echipa de profesionisti, fiind prezenti in echipa un cameraman (Andrei) si o regizoare (Manuela). Au fost continuate eforturile de a gasi si alti romani in zona, cu toate ca sunt foarte putini, foarte batrani si bolnavi.

A treia incercare a fost in toamna 2013, cand o echipa de filmare condusa de aceeeasi regizoare, Manuela, a mers pe urmele expeditiei AMR din anul precedent si a tras cadre pentru un documentar, care se numeste tot „Bilet de Lup”.

Redacția R.B.N. Press urează celor „4 români”, 

Drum Bun  către regăsirea fraților români din îndepărtata Siberie!

Doamne Ajută !

 

R.B.N. Press 30 iulie 2014

 

Surse de documentare:

facebook/4 români în Siberia

ro.stiri.yahoo.com

historia.ro

digi24.ro

ziaristionline.ro

facebook.com/biletdelup

facebook.com/dan.popescu

 

 

 

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.