ROMÂNIA BREAKING NEWS

4.000 de cazuri noi de COVID-19! Ministrul interimar al Sănătății a solicitat punerea în aplicare a planurilor de reziliență

4.000 de cazuri noi de COVID-19! Ministrul interimar al Sănătății a solicitat punerea în aplicare a planurilor de reziliență

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a solicitat reprezentanților direcțiilor de sănătate publică ca, în această perioadă, să pună în aplicare planurile de reziliență care au fost asumate la nivelul fiecărui județ, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Aproape 4.000 de cazuri noi de COVID-19 au fost raportate la data de 14 septebrie, dublu față de ziua anterioară.

Este și cel mai mare număr de îmbolnăviri din ultimele cinci luni. Județul Satu Mare are cea mai mare rată de infectare din țară 2,61 la mia de locuitori, în condițiile în care media națională este de 1,19 . Astăzi au fost anunțate și 96 de decese asociate, iar la Terapie intensivă sunt 675 de pacienți, zece dintre ei minori. În București sunt cele mai multe infectări cu coronavirus – 459 cazuri. Urmează Suceava, cu 215 și județul Timiș, cu 167.

Ministrul interimar al Sănătății a susținut prima videoconferință online cu reprezentanții direcțiilor de sănătate publică din teritoriu la care au mai participat secretarii de stat Levente Vass și Andrei Baciu, dar și conducerea departamentului de asistență medicală din cadrul Ministerului Sănătății și reprezentantul Departamentului pentru Situații de Urgență.

Este nevoie de creșterea numărului de paturi la ATI, de stocuri suficiente de materiale sanitare și de medicamente, precum și de personal medical, le-a spus ministrul interimar al Sănătății Cseke Attila reprezentanților direcțiilor de sănătate publică din țară. Cseke Attila le-a cerut, totodată, să facă verificări în spitale, iar tot ceea ce raportează să fie real.

Au fost dicutate aspecte legate de pregătirea sistemului sanitar pentru valul IV pandemic.

Cseke Attila i-a asigurat pe directorii direcțiilor de sănătate publică de întregul sprijin în perioada mandatului său interimar și le-a solicitat să acționeze cu responsabilitate și solidaritate.

“Mesajul meu către dumneavoastră vreau să fie clar. În pandemie trebuie acționat, mai mult ca oricând, cu responsabilitate și solidaritate. Nu vreau ca pacienții dintr-un județ să fie refuzați și să nu fie tratați în alt județ. De asemenea, nu mă interesează cifre pe hârtie. Vreau să mergeți să verificați în spitale astfel încât tot ce raportați să fie real” , a declarat ministrul interimar Cseke Attila în prima videoconferință cu direcțiile de sănătate publică.

În perioada următoare, direcțiile de sănătate publică vor trece la creșterea numărului de paturi funcționale în secțiile de terapie intensivă ale unităților sanitare, conform planurilor de reziliență. De asemenea, ministrul interimar al Sănătății le-a solicitat să identifice personalul medical care să deservească aceste paturi suplimentare pentru ca să fie transferat de către reprezentații DSU.

Mai mult, ministrul Sănătății le –a cerut direcțiilor de sănătate publică să identifice materialele sanitare și medicamentele care sunt în plus în spitale, pentru a fi luate în evidență și redistribuite între județe, în caz de necesitate.
Videoconferințele cu reprezentanții direcțiilor de sănătate publică și managerii de spitale se vor desfășura periodic.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: