ROMÂNIA BREAKING NEWS

„28 IUNIE 1940 – 2017, FRÂNTE… DESTINE ROMÂNEȘTI” Conferință la București despre destinele românești din Basarabia și Nordul Bucovinei, despre refugiați, masacre,  deportați și supraviețuitori

„28 IUNIE 1940 – 2017, FRÂNTE… DESTINE ROMÂNEȘTI” Conferință la București despre destinele românești din Basarabia și Nordul Bucovinei, despre refugiați, masacre,  deportați și supraviețuitori

Actualizare 03.07.2017 / înregistare video HD: „28 IUNIE 1940 – 2017, FRÂNTE… DESTINE ROMÂNEȘTI” Conferință la București despre destinele românești din Basarabia și Nordul Bucovinei, despre refugiați, masacre,  deportați și supraviețuitori

Asociația Culturală Pro Basarabia și Bucovina (ACPBB), Asociația Profesională de Geografie, Ecologie și Turism (APGET), Asociația Europeană de Studii Geopolitice și Strategice „Gheorghe I.Brătianu” (AESGS),  Centrul USH Pro Business  Universitatea „Spiru Haret”, organizează miercuri 28 iunie 2017, cu începere de la ora:18.00, în Sala de Conferințe USH Pro Business, din str.Nicolae Iorga, nr. 34-36, Bucuresti (fosta Ambasadă a Canadei), Conferința „28 IUNIE 1940 – 2017, FRÂNTE… DESTINE ROMÂNEȘTI”

Potrivit organizatorilor, conferința este o invitație la reflexie asupra consecințelor, evoluțiilor și perspectivelor acestor destine românești, din Basarabia și Nordul Bucovinei, despre refugiați, masacre,  deportați și supraviețuitori.  Prezintă Dr. Madalina-Teodora ANDREI, Președinta Filialei București a ACPBB;  Dr. Costin LIANU, Director General USH Pro Business / Universitatea „Spiru Haret”;  Dr. Sorin CRISTESCU, Universitatea „Spiru Haret”; Dr. Constantin CORNEANU, Președinte AESGS;  Dorian Theodor CLENCIU, Jurnalist / Secretar General ACPBB.

La eveniment participă în calitate de invitați speciali, Stefan HOSTIUC din partea Societății pentru Cultură și Literatura Română în Bucovina, Gheorghe IONAȘCU și Iulia SCUTARU din partea Asociației Culturale Pro Basarabia și Bucovina. Partener al evenimentului este Societatea pentru Cultură și Literatură Română în Bucovina. Sunt așteptați să participe refugiați și descendeți ai acestora din București.

*Evenimentul a fost transmis în direct pe pagina de Facebook

În cadrul conferinței va fi prezentat documentarul „Român care nu a mai apucat să fie român”, mărturia lui Grigore CIOBANU, despre tulburătorul destin și încă suferind al deportaților din Basarabia. Material realizat de România Breaking News – RBN Press, în anul 2016, în cadrul Complexului Memorial dedicat victimelor represiunilor sovietice din orașul Căușeni, cu implicarea Asociației Culturale Pro Basarabia și Bucovina, în parteneriat cu „Jurnaliști Independenți”, cu sprijinul Consiliului Raional Căușeni, prin președinte Ion CIONTOLOI, Casa Limbii Române, prin director Valeriu OSTAȘ și Fundația „Iuliu Maniu” Boston, prin președinte Justin Liuba.

romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: