ROMÂNIA BREAKING NEWS

27 Martie, de ziua Unirii Basarabiei cu România – Rușii din Chișinău vor SĂ APERE DE FASCIȘTI poporul multinațional, prin Gărzi Populare

organizatii rusesti

Mai multe organizații obștești pro-ruse intenționează să organizeze, la 27 martie 2014, o campanie patriotică, un “protest universal împotriva falsificării istoriei, profanării trecutului eroic al poporului multinațional din Republica Moldova împotriva mișcărilor extremiste și neofasciste din Republica Moldova”.

Declarația a fost făcută în timpul unei ședințe extraordinare a Consiliului Obștesc „Pentru Patrie”, din care fac parte aproximativ 60 de organizații obștești din Republica Moldova.

Participanții la ședință au mai convenit să organizeze Gărzi populare, care să protejeze monumentul„Eliberarea”, instalat în fața Academiei de Științe, dar și alte monumente sovietice.

Ținem să precizăm că pe data de 27 martie se organizează mai multe acțiuni dedicate zilei Unirii Basarabiei cu România din 1918.

Potrivit lui Vasile Pascari, responsabil de întruniri și manifestările cultural-sportive, la primărie încă nu a fost depusă o declarație prealabilă de organizarea unor manifestații din partea organizațiilor proruse.

27 martie

Reamintim că săptămîna trecută, academicienii moldoveni, în frunte cu președintele Academiei de Științe a Moldovei, Gherghe Duca, a propus demolarea monumentului „Eliberarea” și instalarea în locul acestuia a unui monument dedicat Limbii române.

Sursa:deschide.md

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.