ROMÂNIA BREAKING NEWS

Întâlnire Iohannis – Poroșenko, la Bruxelles

Întâlnire Iohannis – Poroșenko, la Bruxelles

Președintele României, Klaus Iohannis, a avut, joi, o întâlnire bilaterală, în marja Consiliului European, cu omologul său din Ucraina, Petro Poroșenko. Întâlnirea a durat aproximativ jumătate de oră, cei doi discutând despre calendarul viitoarei vizite a președintelui României la Kiev și sprijinul bilateral – transmite Mediafax, preluat de Transmedia.

Mediafax menționează că, potrivit unor surse oficiale, întâlnirea dintre Klaus Iohannis și Petro Poroșenko a fost ”foarte caldă” și a durat aproximativ jumătate de oră, desfășurându-se după declarația de presă a președintelui Ucrainei, la sediul Consiliului. După această întâlnire, Poroșenko a părăsit lucrările Consiliului European.
”Poroșenko l-a salutat pe președintele Iohannis în limba română. A fost o întâlnire foarte caldă. Cei doi și-au amintit despre faptul că s-au întâlnit la mitingul de solidaritate de la Paris”, au precizat sursele, citate de Mediafax.
Președintele Ucrainei a declarat după întâlnirea cu omologul său român că a fost o întâlnire ”fructuoasă” și că i-a mulțumit lui Iohannis pentru ”poziția puternică de susținere a Ucrainei”, adăugând că îl așteaptă curând, la Kiev.
”Am avut o foarte importantă discuție bilaterală. L-am invitat să viziteze Kievul și el a primit invitația mea și îl așteptăm la Kiev, foarte curând”, a mai spus Petro Poroșenko, la finalul întâlnirii bilaterale.
La rândul său, președintele României a scris pe contul său de Facebook că a fost o întâlnire pe care ambii președinți și-au dorit-o. “Buna colaborare dintre România și Ucraina contribuie la pacea și stabilitatea din regiune și din Europa” – a subliniat Iohannis.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: