ROMÂNIA BREAKING NEWS

Întâlnire Iohannis – Poroșenko, la Bruxelles

Întâlnire Iohannis – Poroșenko, la Bruxelles

Președintele României, Klaus Iohannis, a avut, joi, o întâlnire bilaterală, în marja Consiliului European, cu omologul său din Ucraina, Petro Poroșenko. Întâlnirea a durat aproximativ jumătate de oră, cei doi discutând despre calendarul viitoarei vizite a președintelui României la Kiev și sprijinul bilateral – transmite Mediafax, preluat de Transmedia.

Mediafax menționează că, potrivit unor surse oficiale, întâlnirea dintre Klaus Iohannis și Petro Poroșenko a fost ”foarte caldă” și a durat aproximativ jumătate de oră, desfășurându-se după declarația de presă a președintelui Ucrainei, la sediul Consiliului. După această întâlnire, Poroșenko a părăsit lucrările Consiliului European.
”Poroșenko l-a salutat pe președintele Iohannis în limba română. A fost o întâlnire foarte caldă. Cei doi și-au amintit despre faptul că s-au întâlnit la mitingul de solidaritate de la Paris”, au precizat sursele, citate de Mediafax.
Președintele Ucrainei a declarat după întâlnirea cu omologul său român că a fost o întâlnire ”fructuoasă” și că i-a mulțumit lui Iohannis pentru ”poziția puternică de susținere a Ucrainei”, adăugând că îl așteaptă curând, la Kiev.
”Am avut o foarte importantă discuție bilaterală. L-am invitat să viziteze Kievul și el a primit invitația mea și îl așteptăm la Kiev, foarte curând”, a mai spus Petro Poroșenko, la finalul întâlnirii bilaterale.
La rândul său, președintele României a scris pe contul său de Facebook că a fost o întâlnire pe care ambii președinți și-au dorit-o. “Buna colaborare dintre România și Ucraina contribuie la pacea și stabilitatea din regiune și din Europa” – a subliniat Iohannis.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: