Video: Mesajul Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, transmis cu prilejul Anului Nou

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis marți, 31 decembrie a.c., un mesaj cu prilejul Anului Nou:

Dragi români,

2019 a fost anul victoriei democrației și al implicării civice, când am arătat tuturor că suntem o națiune unită în jurul unor valori și idealuri comune.

Am deplină încredere că, și în acest nou an care stă să înceapă, vom rămâne însuflețiți de visul nostru pentru o Românie mai bună.

Să construim împreună așadar, cu solidaritate și speranță, România normală, țara care devine cu adevărat acasă pentru toți românii, oriunde s-ar afla.

Un An Nou fericit, tuturor! La mulți ani!
Premierul Ludovic Orban își dorește ca noul deceniu, să fie începutul unei perioade de normalitate și de reală democrație pentru România

Premierul României, Ludovic Orban  a transmis marti 31 decembrie un mesaj cu ocazia  intrării în noul an 2020, în care își exprimă dorința  cca noul deceniu să fie unul al normalității și al unei reale democrații în România. 

“Intrăm într-un an nou și un nou deceniu, care îmi doresc să însemne și începutul unei perioade de normalitate și de reală democrație pentru România.

Să privim ceea ce lăsăm în urmă ca pe o pildă despre ce avem de făcut pentru a împlini cu adevărat visul de libertate, democrație și prosperitate, care i-a mobilizat pe români cu 30 de ani în urmă împotriva totalitarismului.

Întâmpinăm noul an cu speranță și încredere în drumul pe care ni l-am ales, din nou în marea familie europeană și parteneri apreciați ai Alianței Nord-Atlantice. Să ne bucurăm de tot ceea ce am reușit împreună!

Anul 2020 să vină cu sănătate, vise împlinite, viață frumoasă, belșug în casă și mai bine pentru toți.

Un an nou fericit!

La mulți ani, tuturor românilor!” a încheiat premierul Ludovic Orban
„România este la un pas de măreţie. Momentul de pornire este acum. (…)” Adrian Zuckerman, Ambasadorul SUA la București

Ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Adrian Zuckerman (foto, sursa ambasada SUA)_, a transmis, marţi, un mesaj de Anul Nou, în care afirmă că românii ar trebui să trăiască fără să se teamă pentru siguranţa lor şi la adăpost de influenţele străine maligne. Amabasadorul american a mai spus că „România este la un pas de măreţie. Momentul de pornire este acum. La Mulţi Ani şi Dumnezeu să binecuvânteze popoarele român şi american”

„Românii au suferit destul, acum este momentul ca ei să prospere. Acum este timpul ca toţi românii să îşi crească nivelul de trai, nu doar elita şi cei cu legături politice”, a transmis ambasadorul, care a afirmat că preşedintele Donald Trump şi Guvernul SUA vor lucra cu Klaus Iohannis şi Guvernul Orban pentru a rezolva o serie de „priorităţi”. Cel mai important aspect este „eliminarea capacităţii infractorilor de a păstra câştigurile obţinute în mod ilicit”.

„După două săptămâni petrecute în această ţară frumoasă, mă bucură şi admir din plin ceea ce au realizat românii. Sunt încrezător că 2020 va aduce succese şi mai mari pentru România şi parteneriatul nostru strategic. Privind spre viitor, doresc să subliniez clar, în numele preşedintelui Trump şi al poporului american, că americanii sunt aici, vor rămâne aici şi, împreună cu poporul român, vor realiza lucruri extraordinare în 2020. A sosit momentul ca românii să-şi reafirme rolul de frunte în Europa şi în lume, în domeniile artelor şi ştiinţei, în producţia agricolă, în producţia de energie şi cea industrială, construind o economie vibrantă şi o societate măreaţă care trăieşte în conformitate cu şi respectă statul de drept şi libertatea religioasă”, a transmis Adrian Zuckerman, în mesajul de Anul Nou.

Ambasadorul SUA a apreciat că „românii ar trebui să trăiască fără să se teamă pentru siguranţa lor şi la adăpost de influenţele străine maligne”.

„Românii au suferit destul. Acum este momentul ca ei să prospere. Acum este timpul ca toţi românii să îşi crească nivelul de trai, nu doar elita şi cei cu legături politice. Preşedintele Trump şi Guvernul Statelor Unite sunt angajaţi să colaboreze cu preşedintele Iohannis şi cu guvernul premierului Orban asupra unei diversităţi de priorităţi. Cea mai importantă dintre acestea este reforma judiciară, pentru a asigura un sistem judiciar şi penal fiabil şi transparent şi pentru eliminarea capacităţii infractorilor de a păstra câştigurile obţinute în mod ilicit.

Elitele şi persoanele cu legături politice nu ar trebui să aibă un refugiu în interiorul sau în afara României. Statele Unite se angajează să îşi folosească toate resursele de aplicare a legii disponibile, pentru a ajuta România să scape de flagelul corupţiei. Combaterea traficului de persoane, o încălcare a drepturilor elementare ale omului şi a decenţei, pe care ambele noastre naţiuni şi-au luat angajamentul să o sprijine, va fi o prioritate”, a mai spus ambasadorul SUA la Bucureşti.

Potrivit lui Zuckerman, „Statele Unite vor continua să sprijine forţele armate române în eforturile lor continue de a apăra ţara de ameninţări externe”.

„Rolul crucial al României în NATO, apărând flancul estic al Europei, nu poate fi subestimat. Statele Unite vor continua să fie aliatul neclintit al României şi al NATO şi să asigure complet capacităţile de apărare ale României. În plus, Statele Unite vor fi partenerul României şi o vor sprijini să îşi valorifice adevăratul potenţial economic. Asigurarea existenţei unor legi şi reglementări fiscale şi de afaceri realiste va aduce mari beneficii.

„Este absolut necesar că povara pe care o reprezintă corupţia endemică pentru economie să dispară. Capacitatea oligarhilor şi a baronilor cu legături politice de a controla interesele de afaceri şi de a limita concurenţa pe piaţa liberă trebuie să ia sfârşit. Este nevoie de privatizări suplimentare. Doar un mediu de afaceri stabil, previzibil şi complet transparent poate atrage investiţiile necesare pentru a impulsiona dezvoltarea şi promovarea unei economii competitive. Transparenţă şi responsabilitatea în afaceri sunt primordiale”, se mai arăta în mesajul de Anul Nou al ambasadorului SUA.

Adrian Zuckerman afirmă că „aceste obiective ambiţioase pot fi îndeplinite”.

„România este la un pas de măreţie. Momentul de pornire este acum. La Mulţi Ani şi Dumnezeu să binecuvânteze popoarele român şi american”, îşi încheie Zuckerman mesajul.
Cooperarea Strategică R. Moldova – Turcia, reafirmată prin întâlnirea Erdogan – Dodon

În perioada 29-30 decembrie 2019, Președintele Republicii Moldova a afectuat o vizită oficială în Republica Turcia, la invitația Președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, informează romaniabreakingnews.ro citând un comunicat al Serviciul prezidențial de presă al RM. Vizita are loc în contextul organizării în Turcia a Ședinței Consiliului de Cooperare Strategică la Nivel Înalt între Moldova și Turcia. Potrivit sursei citate, din delegația oficială a președintelui Dodon au făcit parte: Ion Chicu, prim-ministru, Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului, Irina Vlah, guvernatorul UTA Găgăuzia, miniștri și alți demnitari de stat. (sursa foto: tccb.gov.tr)

Potrivit comunicatului de presă al institutiei prezidențiale turce ( tccb.gov.tr), într-o conferință de presă comună cu președintele Dodon, președintele Erdoğan a declarat:

„Parteneriatul nostru strategic este o reflecție a prieteniei dintre țările noastre și a nivelului pe care l-am atins cooperarea noastră. Vedem semnele parteneriatului nostru strategic în domeniul cooperării în domeniul apărării. Aș dori să folosesc această ocazie pentru a mulțumi Moldovei pentru sprijinul acordat luptei noastre împotriva FETO, în special în ceea ce privește extrădarea persoanelor afiliate FETO. ‘

„SPRIJINEM INTEGRITATEA TERITORIALĂ ȘI STABILITATEA MOLDOVEI” – președintele Erdoğan

Afirmând că Turcia sprijină integritatea teritorială, stabilitatea, prosperitatea și dezvoltarea Moldovei, președintele Erdoğan, dorind succes guvernului moldovean format în noiembrie, și-a exprimat convingerea că procesul de reformă din Moldova va câștiga impuls sub auspiciile președintelui Dodon și cu eforturile guvernului .

Reamintind înființarea Consiliului de cooperare strategică la nivel înalt Turcia-Moldova în timpul vizitei sale în Moldova anul trecut, președintele Erdoğan a declarat că a avut loc astăzi prima ședință a Consiliului și că Agenția Turcă de Cooperare și Coordonare (TİKA), care a realizat Peste 400 de proiecte și alte instituții turce sunt mereu alături de poporul moldovean.

„Ațteptăm că școlii din Republica MOLDOVA  afiliate mișcării Gülen să treacă sub controlul FUNDĂȚIEI Turce MAARIF”

Referindu-se la acordurile semnate astăzi între cele două țări, președintele Erdoğan a continuat: „Parteneriatul nostru strategic este o reflecție a prieteniei dintre țările noastre și a nivelului pe care l-am ajuns la cooperarea noastră. Vedem semnele parteneriatului nostru strategic în domeniul cooperării în domeniul apărării. ”

Subliniind în continuare că Republica Moldova susține lupta Turciei împotriva FETO – acronim dat de Givernul Turciei, Mișcării Gülen , în special în ceea ce privește extrădarea persoanelor afiliate FETO, președintele Erdoğan a declarat că Turcia se așteaptă ca școlile afiliate la FETO din Republica Moldova să fie predate fundației turce Maarif și că pot fi făcuți pași majori în acest sesn prin conlucrări comune ale Ministerului Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova și Fundației Maarif din Turcia.

Pre;edintele Igor Dodon a reiterat faptul că „Republica Turcia este partenerul strategic al Republicii Moldova. De asemenea, șeful statului a menționat că vizita oficială în această țară ne oferă posibilitatea să extindem, aprofundăm și consolidăm relațiile de colaborare bilaterală în toate domeniile de interes comun, spre beneficiul ambelor popoare.

În urma conferinței de presă, președintele Erdoğan a găzduit o cină oficială în onoarea președintelui Igor Dodon la Complexul Prezidențial.
Președintele Iohannis a promulgat legea care elimină supra-acciza la carburanți și eliminarea supra-impozitării contractelor de muncă part-time

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, luni 30 decembrie a.c. decretul privind promulgarea modificarii Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal”, transmite Administrația Prezidențială. Modificarea prevede eliminarea supra accizei la carburanți și eliminarea supra-impozitării contractelor de muncă part-time. Proiectul a trecut la începutul lunii decembrie de Parlament.

Legea elimină supra impozitarea contractelor part-time și totodată, modifică anexa din Codul fiscal privind accizele și taxele speciale. Astfel, pentru benzină cu plumb, 1.000 de litri va costa în 2020 – 1.948,23 lei, în 2021 – 1.948,23 lei și în 2022 -1.948,23 lei. Pentru benzină fără plumb, 1.000 de litri va costa în 2020 -1.656,36 lei, în 2021 -1.656,36 lei și în 2022 -1.656,36 lei. Prețul pentru 1.000 litri de motorină va fi 1.518,04 lei în 2020, 1.518,04 lei în 2021 și 1.518,04 în 2022.

Camera Deputaților a adoptat pe 4 decembrie a.c. , în calitate de for decizional, proiectul de lege care vizează modificarea Codului Fiscal prin eliminarea supra accizei la carburanți și a supra-impozitării contractelor part-time.

Legea va intra în vigoare la data de 1 ianuarie 2020, și va urmării „diminuarea accizei la carburanți, la nivelul anterior majorării operate în a doua parte a anului 2017” și respectiv eliminarea supra-impozitării contractelor de muncă cu timp parțial și aplicarea unei baze de calcul pentru contribuțiile sociale și a contribuțiilor de asigurări sociale de sănătate în funcție de salariul realizat și nu în funcție de salariul de bază minim brut pe țară, care ține de o decizie discreționară a Guvernului”, se arată eîn xpunerea de motive a actului normativ.

 
Guvernul României a desfințat Institutul Revoluției Române. Ion Iliescu, reacție furibundă

Guvernul Orban a adoptat Ordonanța de Urgență prin care desființează Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989, condus de fostul președinte Ion Iliescu.

Potrivit documentul adoptat de Guvern, „activitatea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989 de la înfințarea sa până în prezent, s-a dovedit irelevantă în raport cu sumele cheltuite de la bugetul de stat prin intermediul transferurilor realizate din bugetul Senatului României”.

Ordonanţă  de Urgență precizează că „încă de la constituirea sa, prin Legea nr. 556 din 7 decembrie 2004, instituţia a reprezentat o platformă politică, iar în pofida enunţării veniturilor proprii ca sursă de finanţare, încă de la început activitatea instituţiei a fost finanţată de la bugetul de stat aproape în totalitate”.

„Prin activitatea sa, Institutul Revoluţiei Române din Decembrie 1989 s-a dovedit a fi un for ermetic al cărui scop real vizează asigurarea unor poziţii publice finanţate din fonduri publice pentru interese personale, iar Institutul Revoluţiei Române din Decembrie 1989 nu a prezentat o conduită adecvată statutului de instituţie publică pe care îl deţine în relaţia cu cetăţenii”, se mai arată în document.

Fostul președinte Ion Iliescu a reacționat dur la vestea desființării de către Guvernul Ludovic Orban a Institutului Revoluției Române. Este ”o porcărie curată”, a zis Iliescu, fostul șef de stat fiind președintele institutului.

”Nu am auzit de așa ceva. Asta e o porcărie curată. Adică Institutul Revoluției Române, renunțăm la Revoluția Română, la studierea ei… Nu înțeleg, nu știu, nu am aflat încă această știre. Mi se pare o porcărie inadmisibilă. Că sunt oameni care n-au trăit Revoluția și nu-nțeleg și-i interesează, asta e altă treabă, dar a fost un moment istoric remarcabil care-a marcat întreaga transformare pe care a cunoscut-o țara în ultimii 30 de ani de zile. Cum să renunți la așa ceva? Unde în lume se întâmplă așa ceva? N-am aflat încă această știre, mă surprinde și nu-nțeleg motivația ei”, a afirmat, într-o declarație pentru MEDIAFAX, Ion Iliescu.
Patrick J. Deenen: „Obiectivul principal al educației moderne este de a șterge resturile oricărei identități culturale sau istorice…”

Sistemul educațional urmărește să producă amnezie culturală, lipsă de curiozitate generalizată și obiective educaționale compuse din procese fără conținut și expresii preluate pe nemestecate, cum ar fi „gândirea critică”, „diversitatea”, „dreptate socială „ și „competență culturală”, scria profesorul Patrick J. Deenen, în 2016, despre sistemul educațional occidental, pe siteul mindingthecampus.

Patrick J. Deenen, descrie sistemul educational modern ca fiind „un angajament sistemic de a produce indivizi fără trecut”.

„Studenții mei nu știu nimic. Ei sunt extrem de drăguți, agreabili, demni de încredere, în general onești, bine intenționați și cât se poate de cuviincioși. Dar creierul lor este în mare parte gol, lipsit de cunoștințe substanțiale care ar putea fi rodul unei educații moștenite sau un dar al generației anterioare. Ei sunt culminarea civilizației occidentale, o civilizație care a uitat aproape totul despre sine și care, în consecință, a ajuns la o indiferență aproape perfectă față de propria sa cultură”, explică Patrick J. Deene.

Potrivit acestuia, ignoranța studenților nu este un eșec al sistemului educational, ci este încununarea sa.

„Ignoranța generalizată a studenților noștri nu este un simplu accident sau un rezultat nefericit, dar remediabil dacă angajăm profesori mai buni sau ameliorăm listele de lectură din liceu. Este consecința unui angajament al civilizației noastre de a se sinucide. Sfârșitul istoriei pentru studenții noștri semnalează sfârșitul istoriei pentru Occident”, subliniază profesorul Patrick J. Deenen.

Astfel, explică Patrick J. Deenen, „studenții noștri sunt întruparea unui angajament sistemic de a produce indivizi fără trecut pentru care viitorul este o țară străină, nulități lipsite de cultură care pot trăi oriunde și pot efectua orice fel de muncă fără a se interesa despre scopurile sale, instrumente perfecționate pentru un sistem economic care pune preț pe „flexibilitate” (geografică, interpersonală, etică)”.

Prin urmare, a poseda o cultură într-o astfel de lume, o istorie, o moștenire, un angajament față de un anumit loc și anumite persoane, forme specifice de recunoștință și îndatorare și un set solid de norme etice și morale care stabilesc limite clare la ceea ce ar trebui și nu ar trebui să facem (în afară de a fi „excesiv de critic”) reprezintă un obstacol și un handicap.

„Indiferent de specialitate sau cursurile generale de studiu, obiectivul principal al educației moderne este de a șterge resturile oricărei specificități și identități culturale sau istorice care ar putea să se lipească de studenții noștri, de a-i transforma în angajați perfecți pentru economia și organizarea statală modernă, care penalizează atașamentele profunde. Eforturile de promovare a prețuirii „multiculturalismului” au semnalat devotamentul față de eviscerarea oricărei moșteniri culturale, în timp ce actuala poveste a „diversității” semnalează angajamentul ferm pentru omogenizare prin des-culturalizare”, concluzionează profesorul Patrick J. Deenen.

Alte subiecte abordate de profesorul Patrick J. Deenen, video în limba engleză:

Patrick J. Deneen: “The End of Liberalism?”

Alte opinii… video în limba engleză, Patrick Deneen invitat la emsiunea lui Ezra Klein Show

Patrick Deneen says liberalism has failed. Is he right? | The Ezra Klein Show
Oradea se înoiește cu tramvaie moderne românești, de ultimă generație, „refuzate” de Primăria București pentru cele turcești

Primarul Ilie Bolojan a publicat două fotografii cu tramvaiele Astra care vor circula, din 2020, prin Oradea, aflate încă în fabrica de la Arad şi încă în construcţie. Aşa cum a anunţat municipalitatea, noile tramvaie vor fi vopsite în culorile oraşului, roşu şi albastru, potrivit ebihoreanu.ro și citat de romaniabreakingnews.ro

Noile tramvaie care vor circula în Oradea de anul viitor încep să prindă formă în halele fabricii Astra de la Arad. La…

Publicată de Ilie Bolojan pe Vineri, 20 decembrie 2019

„Noile tramvaie care vor circula în Oradea de anul viitor încep să prindă formă în halele fabricii Astra de la Arad. La începutul lunii martie urmează să fie livrate primele două tramvaie, iar pe parcursul anului, precum şi în anul 2021, vor fi livrate şi celelalte 18, în aşa fel încât în final să avem 20 de tramvaie noi în funcţiune”, a transmis, pe pagina sa de Facebook, edilul Oradiei.

Sursa citată, menționează că cele 20 de tramvaie Astra Arad vor avea o capacitate de 160 de călători fiecare, vor fi dotate cu recuperator de energie la frânare, aer condiţionat, instalaţie de încălzire şi rampă pentru persoanele cu dizabilităţi.

Municipalitatea are în derulare cinci proiecte europene, care vizează îmbunătăţirea serviciilor prestate de OTL, în valoare de peste 50 milioane euro, plus TVA.

Proiectele prevăd, printre altele, achiziţia celor 20 de tramvaie (148 milioane lei), construirea noii linii de tramvai Aradului – Cantemir (49,3 milioane lei), achiziţia a 15 autobuze hibrid (22,8 milioane lei), achiziţia a şapte autobuze, din care şase de tip diesel cu Euro 6, un autobuz hibrid (558.000 euro) şi construirea unei staţii de redresare în zona blocului Cicero (3,3 milioane lei).

Firma Astra ARAD, a pierdut licitația pentru furnizarea de tramvaie în București, licitație organizată de Primăria București, care a dat câștig de cauză companiei Durmazlar din Turcia.

Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor a anulat însă rezultatul licitației în urma contestației depuse de Astra Arad, care a reclamat trucarea concursului.
Video: Președintele Klaus Iohannis a depus o coroană de flori la Troița Eroilor din Piaţa Universităţii

Preşedintele României, Klaus Iohannis a mers, sâmbătă dimineaţa, la Troiţa Eroilor Revoluției din Decembrie 1989 din Piaţa Universităţii, unde a depus o coroană de flori în memoria victimelor şi a ţinut un moment de reculegere.

Președintele a fost asaltat de reprezentanţi ai organizaţiilor de revoluţionari, care i-au cerut să ia atitudine pentru pedepsirea vinovaţilor din decembrie 1989, dar au şi criticat prezenţa la şefia Senatului a lui Teodor Melescanu.

Unul dintre aceştia s-a arătat nemulţumit de Institutul Revoluţiei Române din Decembrie 1989.

„Este în subordinea Senatului”, a replicat Iohannis.

„S-a întârziat nepermis aflarea adevărului”, a mai spus Iohannis la un moment dat şi a continuat să meargă printre oamenii care îi cereau să găsească vinovaţii.

Un alt bărbat i-a strigat preşedintelui: „Să militaţi ca ţara asta să rămână întreagă”, moment în care Iohannis i-a răspuns „Asta garantat”.

21 decembrie – Klaus Iohannis depune o coroană de flori la Piaţa Universităţii[presidency.ro]

Publicată de Epoch Times Romania pe Sâmbătă, 21 decembrie 2019
Foto: Omagiul lui Donald Trump pentru Eroii Revoluției Române la Timișoara, imprimat pe o placă de bronz

Noul ambasador al Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Adrian Zuckerman a participat vineri, 20 decembrie, la Timișoara, în prezenţa primarului timișorean Nicolae Robu, la dezvelirea plăcii din bronz pe care preşedintele Statelor Unite ale Americii Donald Trump a dăruit-o oraşului în semn de omagiu adus eroilor care s-au jertfit pentru libertate în Decembrie 1989. (foto opiniatimisoarei.ro)

Aceasta a fost aşezată pe clădirea Garnizoanei din Piaţa Libertăţii, care va adăposti viitorul Muzeu al Revoluţiei

Primim de la Casa Alba un cadou, o placă de bronz care va fi montată pe clădirea viitorului sediu al Muzeului Naţional al Revoluţiei Române din Decembrie 1989. Placa este donată de însuşi preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump”, a declarat primarul Nicolae Robu.

„Această placă este dedicată spre eterna amintire locuitorilor eroici ai Timișoarei şi martirilor care au pierit în urmă cu treizeci de ani luptând pentru libertate, democraţie şi drepturile omului în Decembrie 1989.
Dumnezeu să le binecuvânteze memoria!
Dumnezeu să binecuvânteze poporul român!

Donald J. Trump Preşedintele Statelor Unite ale Americii „

Potrivit opiniatimisoareo.ro placa a fost realizată de o firmă de construcţii din Timişoara, Constructim. E turnată în bronz şi are 1.20mX0.80m. Textul este scris atât în limba engleză, cât şi în romană. În partea superioară e reprodusă emblema Casei Albe, iar în partea de jos a fost gravată stema Statelor Unite ale Americii.

„Ideea a venit unor oameni din România şi din Timişoara să capteze cuvintele preşedintelui Trump şi au făcut această placă în memoria oamenilor pierduţi la Revoluţie. Textul acesta vine direct de la domnul Trump şi placa a fost făcută aici. Preşedintele trimite aceste cuvinte în memoria oamenilor morţi atunci şi ca mulţumire oraşului Timişoara ca a început Revoluţia împotriva comunismului. E o mare onoare pentru mine să fiu aici. Eu am fost născut în România în timpul lui Ceauşescu, după care eu şi familia am plecat în 1965 şi nu mi-am închipuit în viaţa mea că comuniştii o să dispară cât sunt viu şi nu mi-am închipuit în viaţa mea ca o să am onoarea să vin înapoi în România în calitatea asta „, a spus ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman.

Excelenţa sa a făcut câteva remarci pe spinoasa temă a corupţiei din România, dar şi a felului în care a evoluat comunismul în lume, lăsând să se înţeleagă că ‘România nu este complet eliberată’.

„E fantastic. România a făcut lucruri pe care nu puteam să mi le imaginez. Din păcate sunt multe alte lucruri de făcut. Sunt o mulţime de influenţe maligne din păcate, care vin de la vecinii din nord, din păcate sunt influenţe de la chinezii comunişti. Şi acum, la 30 de ani de când au căzut comuniştii, este straniu să avem discuţii de chestiuni ca 5G cu chinezii comunişti. Îmi pare rău că se întâmplă aşa ceva. Trebuie să mergem înainte şi trebuie tot timpul să ţinem minte cum s-a câştigat. Se fac paşi importanţi în fiecare zi. Am avut săptămâna asta discuţii cu preşedintele Iohannis, cu primul ministru Orban şi au idei să meargă înainte şi să facă multe avansuri împotriva corupţiei pentru că România să poată să avanseze pe toate fronturile, economic, militar, industrial. E singurul fel de a merge înainte „, a spus ambasadorul american.

Adrian Zuckerman şi-a amintit cum a privit el de peste ocean căderea comunismului în Europa, a punctat că acesta n-a dispărut complet din România şi că îşi pune speranţele în viitor.

„Am urmărit cu multă atenţie şi ce îmi aduc aminte cel mai mult e că lucrurile acestea au început în Germania şi în alte ţări şi nu pot spune ce bucuros am fost când am văzut că începe şi în România. România a fost ultima şi, din păcate, România nu este complet eliberată. Sper ca ce a început acum 30 de ani să se completeze în viitorul apropiat „, a precizat Zuckerman.