„COPIII AU TALENT ÎN GĂLBINAȘI” O șansă pentru stimularea culturii, solidarității și responsabilității în mediul rural din România

Un amplu proiect dedicat copiilor din mediul rural, proveniți din familii dezorganizate sau aflați în situații de risc, se află în plină desfășurare cu implicarea mai multor asociații caritabile în județul Călăraș. Asociațiile implicate au organizat în cadrul acestui proiect, spectacolul „COPIII AU TALENT ÎN GĂLBINAȘI”, eveniment în care copiii din comunitatea din Gălbinaș vor fi mici artiști ce vor prezenta diferite momente artistice, menite să le valorifice talentele, dar vor fi și beneficiarii spectacolului.

Copii_au_talent_in_Galbinas„Copiii au talent în Gălbinași” este un proiect care își propune să stimuleze educația și să susțină familiile care se confruntă cu diferite probleme sociale. Este un spectacol dedicat copiilor și susținut chiar de ei, cei care se vor transforma pentru o zi în mici artiști, bucurând și oferind audienței diverse momente prin care își vor pune în valoare talentul.

Evenimentul este organizat de Asociația Ajută o Mamă, Feminism proFamilie, Studenți pentru viață, Școala Gimnazială Nr. 1 Gălbinași, în parteneriat cu Asociația CEDO, Asociația pentru Incluziune Socială PROETNICA, Școala Gimnazială Nr. 1 Fundeni, Școala Gimnazială Nr. 1 Plătărești, precum și cu sprijinul companiei ‘Noriel’, sponsor principal al evenimentului.

Spectacolul va fi prezentat de actrița Ioana Picoș și avea loc sâmbătă, 28 mai, începând cu ora 13.00, în Comună Gălbinași din Județul Călărași iar înregistrarea video a evenimentului va fi disponibilă zilele viitoare pe ROMÂNIA BREAKING NEWS.

Conform unui comunicat al organizatorilor, proiectul are scopul de a stimula educația în această zonă, dar și susținerea familiilor cu cazuri sociale. Organizatorii își doresc să promoveze în mediul rural cultura, solidaritatea, responsabilitatea și implicarea în comunitate.

Prin intermediul acestui eveniment, Asociația Ajută o Mamă, în parteneriat cu asociațiile Studenți Pentru Viață și Feminism Pro Familie, își doresc să mobilizeze cetățenii din satele: Fundeni, Plătărești, Dorobanțu, Podu Pitarului, Cucuieti și Gălbinași, din jud. Călărași, cu scopul de a sprijini copii care au diferite talente, de a le oferi bucurie, un moment frumos de care să-și amintească.

Update Foto-Video de la eveniment în curs de realizare...

Comuna Galbinasi – prezentare

romaniabreakingnews.ro

 
Istoria Zilei Aromânilor (23 mai) Iradeaua din 22 mai 1905 a sultanului Abdul Hamid îi recunoștea ca urmare presiunilor României. Grecia neprietenă se revoltă!

Ziua Aromânilor se sărbătorește în 23 mai. La presiunile României, sultanul Abdul Hamid a dat în 22 mai 1905 (9 mai după calendarul vechi) o iradea (decret) în favoarea aromânilor din Balcani, iradea care garanta drepturi naționale în școli, administrație și biserică. România amenințase cu ruperea legăturilor diplomatice cu Poarta dacă nu se dau drepturi aromânilor.

Iradeaua_sultanului_Abdul_Hamid_al_II_lea_de_recunoastere_a_nationalitatii_romane_pentru_aromanii_din_Balcani_romaniabreakingnews.ro

Iradeaua_sultanului_Abdul_Hamid_al_II_lea_de_recunoastere_a_nationalitatii_romane_pentru_aromanii_din_Balcani_romaniabreakingnews.ro

Până în 9 mai România nu a trimis invitații ambasadei turce la sărbătoarea națională a României din 10 mai. Văzând aceasta, sultanul cedează și emite iradeaua și abia după aceea Turcia este invitată la ziua României. Iradeau a supărat Grecia care nu dorea ca aromânii să aibă drepturi naționale și a început să îi persecute. Între 1905 și 1911 relațiile diplomatice dintre România și Grecia sunt rupte.

Relațiile diplomatice dintre România și Grecia mai fuseseră rupte și între 1892 și 1896 datorită interpretării diferite date testamentului aromânului Evanghelie Zappa, mort în România în 1865. România îl considera român iar Grecia îl considera grec. Azi, Republica Macedonia este singurul stat balcanic care dă drepturi aromânilor. Vedeți aici o emisiune (Scânteaua/Scânteia) în aromână a televiziunii macedonene. În Macedonia aromâna este limbă oficială în Krușevo și Kumanovo. –  Sursa: Viorel Dolha

Video (TV din Macedonia) : SCANTEAU MARIA NICOLOVA TI DZUA NATSIONALA A ARMANJLOR 23 DI MAI 2016

Recomandat :

Eveniment istoric la Bucureși! 111 ani de la Iradeaua Imperială Otomană de recunoaștere a românilor (aromânilor și meglenoromânilor) din Imperiul Otoman

romaniabreakingnews.ro
(ACTUALIZARE) Video! De ce a fost suspendată parada româneasca din Cernăuți – 15 mai 2016 ?

Anuntul_de_Suspendare_a_paradei_portului_popular_romanesc_la_Cernauti

Actualizare 19 mai 2016:

Parada Portului Popular Românesc se va desfășura la Cernăuți în data de 22 mai 2016, iar simpozionul „Costumul popular românesc” – cu o zi înainte, la 21 mai, conform  comunicatului de presă al Centrului Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuți, ciatat de romaniabrekingnews.ro:

Ca cetățeni loiali ai statului ucrainean, respectând legea supremă a statului și  deciziile adoptate de mai marii zilelor noastre, ținând cont de Decizia nr. 275 din 12 mai 2016 a Administrației de Stat a regiunii Cernăuți privind marcarea în regiunea Cernăuți a Zilei memoriei represiunilor politice, postată pe Site-ul instituției astăzi, 13 mai 2016, ora 14:23, cu precizări ulterioare, postate la ora 16:28, conducerea Centrului Cultural Român Eudoxiu Hurmuzachi este nevoită să anunțe amânarea cu o săptămână a Paradei Portului Popular Românesc programată  pentru ziua de duminică, 15 mai 2016, și a Simpozionului „Costumul popular românesc”  programat pentru data de 14 mai 2016.

Puși în fața faptului împlinit, deși convenisem în prealabil cu Primăria (la 05 mai 2016) asupra datei stabilite, anunțăm pe această cale, că Parada Portului Românesc se va ține la Cernăuți, pe fosta Stradă Domnească, actualmente Olga Kobileanska, în ziua de duminică, 22 mai 2016 ora 14:00, iar Simpozionul „Costumul popular românesc”, cu o zi înainte, la 21 mai, ora 10:30, la sediul Centrului Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuți (str. Olga Kobileanska, nr.9).

Dragi compatrioți!

Regretăm că decizia Administrației regionale a fost anunțată public cu doar două zile înainte de data convenită anterior, cu primăria orașului Cernăuți, pentru Parada Portului Popular Românesc. 

Chiar dacă nu e vina noastră, ne cerem scuze de la invitații Centrului Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” care deja au sosit la Cernăuți sau sunt în drum spre capitala istorică a Bucovinei pentru a participa la Parada anunțată pentru 15 mai 2016. Suntem obligați să respectăm Decizia Administrației de Stat a regiunii Cernăuți. De aceea, vă rugăm să ne înțelegeți corect.

Vă așteptăm cu dragoste la manifestările noastre din 21-22 mai 2016.

Vasile TĂRÂȚEANU,

Președintele  Centrului Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi”

* * *

17 mai 2016

Video: Eugen Pătraș

Eugen Pătraș, vice-presedinte și membru fondator al Centrului Cultural Român din Cernăuți – Eudoxiu Hurmuzachi, anunță delegația Asociației Culturale Pro Basarabia și Bucovina și România Breaking News – RBN Press, sosită în Cernăuți ca invitați la manifestările Centrului Cultural – EH,  că Parada Portului Popular Românesc nu mai poate avea loc conform datei comunicate de organizatori și va fi amânată pentru 22 mai 2016. Cu aproximativ 36 de ore înainte de eveniment, Guvernatorul Regiunii Cernăuți a anunțat pentru ziua de 15 mai a.c. (data fixată pentru manifestările: Parada Portului Popular Românesc, Simpozionul despre portul popular românesc) instituirea „Zilei de Doliu pentru Victimile Represiunilor Regimului Sovietic”

Anunțul a fost dat publicului pe 13 mai 2016 la prânz. Din păcate foarte mulți invitați și participanți au fost nevoiți să facă cale întoarsă și cu siguranță le va fi,  dacă nu foarte greu, sigur imposibil, să reîntoarcă în Cernăuți, eforturile individuale pentru deplasare și cazare fiind substanțiale.

Redacția România Breaking News realizase și pregătise în parteneriat cu Asociația Culturală Pro Basarabia și Bucovina și Centrul Cultural Român din Cernăuți, cu sprijinul Companiei E-syv System SRL, toate cele necesare din punct de vedere tehnic și logistic pentru a transmite Live această manifestare a românilor din Cernăuți.

Redacția România Breaking News menționează că „Ziua de Doliu” a fost anunțată strict pentru Regiunea Cernăuți.

Dorian Theodorromaniabreakingnews.ro

 
Video: Ultimul ofițer din Medias, prizonier la ruși. Conferința: „Mărturii din gulagul sovietic (1945 – 1948)”

Nicolae Hurezeanu

col. retr. Nicolae Hurezeanu și prof. Dan Ramf

Muzeul Municipal Medias in colaborare cu prof. Dan Ramf a organizat conferinta: „Marturii din gulagul sovietic (1945 – 1948)”. Invitat de onoare a fost domnul col. retr. Nicolae Hurezeanu, care ne-a împartasit cu dărnicie, chiar și la venerabila vârstă de 93 de ani, din experientele traite de domnia sa în lagarele sovietice.

Video:

romaniabreakingnews.ro
Revoluționara Terapie Subliminală, unică în România! Cum ne putem folosi de Inteligența Superioară pentru o viață fericită?

            Specialiștii susțin că au descoperit și au aplicat cu succes o metodă revoluționară care ne ajută să apelăm la partea centrală a ființei noastre, cunoscută drept Centrum (sau Inteligența Superioară), element care se află în spatele tuturor reușitelor noastre, ideilor, dorințelor și experiențelor cele mai înalte despre viață.

            Această metodă poartă numele de Terapie Subliminală, cunoscută și ca Tehnica Centrum, și reprezintă unprocedeu prin care putem obține o colaborare eficientă între resursele noastre interioare, între inteligența și conștiința noastră profundă, astfel încât să scoatem la suprafață experiențele noastre cele mai frumoase din viață și să le retrăim în viitor. Revoluționara tehnică a fost adusă publicului din România de Asociația Română de Hipnoză, după mai multe conferințe și ateliere de lucru susținute de specialiștii români în Statele Unite ale Americii, fiind “importată” direct de la autorul ei, Dr. Ed Yager.

Terapie Subliminală se bazează pe principiul conform căruia personalitatea umană este alcătuită din mai multe aspecte sau fațete, iar toate acestea sunt controlate de o parte centrală care a fost denumită generic „Centrum”. În timpul ședinței, rolul unui specialist este să se conecteze la această parte centrală și să îl ajute pe client să își angajeze inconștientul pentru a descoperi cauzele problemelor, indiferent că sunt de ordin fizic, emoțional, intelectual sau comportamental, pentru ca apoi să le rezolve, prin re-cadrare și re-condiționare.

Angela Nutu

Angela Nutu

“Partea cea mai frumoasă a Terapiei Subliminale este că, odată ce a fost învățată și experimentată de mai multe ori, poate fi reprodusă, oricând dorim, cu sau fără ajutorul unui specialist. Tehnica se folosește de o abilitate mentală specială pe care fiecare dintre noi o avem: imaginația. Terapia Subliminală s-a dovedit a fi extrem de eficientă atât în tratarea a numeroase afecțiuni, cum ar fi: blocaje emoționale, frici, fobii, anxietate, insomnie, stări de depresie, dureri și disfuncții psihosomatice, etc. sau pur și simplu pentru a atinge potențialul și succesul maxim, prin armonizarea resurselor interioare, prin conlucrarea cu centrul ființei”, declară Angela Nuțu, vicepreședintele Asociației Române de Hipnoză.

Pentru a elucida adevăratul sens și scop al Terapiei Subliminale ca proces terapeutic și pentru a populariza cât mai mult această știință și artă terapeutică și de dezvoltare personală, Asociația Română de Hipnoză, în parteneriat cu Pro Succes Training, a lansat proiectul “Puterea Minții”, adresat atât formării viitorilor specialiști în domeniu, cât și publicului larg. Acest proiect conține programe specializate de formare în tehnici inovatoare de lucru cu forța extraordinară a subconștientului, cum ar fi Terapia Resurselor, Terapia Subliminală sau Training Profesional de Hipnoză. Puteți afla mai multe informații despre Terapia Subliminală de pe pagina sa de prezentare: http://www.prosuccesstraining.ro/product/formare-terapia-subliminala/

Angela Nuțu este unul dintre cei mai cunoscuți și bine pregătiți traineri din România și vicepreședinte al Asociației Române de Hipnoză Experiență de peste 10 ani în domeniul comunicării și al instruirii adulților și de peste 15 ani în domeniul antreprenoriatului și al afacerilor.Membru Fondator al Asociației Române de Coaching,  Formator acreditat ANC, Trainer acreditat NLP, Trainer acreditat Metoda Centrum.

romaniabreakingnews.ro
Conferința Internațională „Metal Days” la Brașov. Noile tehnologii și inovații vor revoluționa cel puțin 10 industrii mari din lume

Tehnologie_romaniabreakingnews.ro

Rösler România: “Inovațiile pe care le vom prezenta, vor revoluționa cel puțin 10 industrii mari din lume”

            România va găzdui, în perioada 18-19 mai 2016, “Metal Days” – conferință din Europa de Est care prezintă si doreste sa puna in discutie ultimele inovații din domeniul tehnologiei finisarii suprafețelor metalice. Evenimentul internațional este organizat de Rösler România, în parteneriat cu TIGER Coatings GmbH & Co. KG, J. Wagner GmbH și Mankiewicz Gebr. & Co, în Poiana Brașov, la AnaHotels Sport, și reunește cei mai importanți specialiști din lume.

            Noile tehnologii din domeniu, care au avut la bază peste 80 ani de cercetare, vor revoluționa cele mai importante industrii, atât din România, cât și din lume. Printre cele mai importante industrii care vor trece la un alt nivel de evoluție, datorită noilor descoperiri, se numără industria constructoare de mașini, industria navală, industria aeronautică, industria construcțiilor civile și industriale (construcțiile metalice), industria constructoare de rulmenți, industria productoare de tablă, industria energetică, industria extractivă (în special petrol), industria medicală și industria prelucrătoare de aluminiu.

“Este un moment foarte important pentru cel puțin 10 industrii mari din România și din Europa de Est. După mulți ani în care am cercetat și am inovat tehnologia suprafețelor metalice, am ajuns la cel mai înalt nivel tehnologic din lume și suntem pregătiți să facem față noilor provocări în domeniu. Prin această conferință dorim să confirmăm, încă o dată, orientarea noastră către clienți, deoarece toate investițiile pe care le-am făcut, atât în produse, tehnologii și servicii, au fost cândva nevoi nesatisfacute ale clienților nostri. Conferința propune participanților să arunce o privire dincolo de suprafață, aceasta, înainte de a respecta cerințele legate de aspectul optic și estetic, este expusă coroziunii, presiunii, frecării, protejarii și izolării. Evenimentul nu este doar o expunere a noilor tehnologii de finisare a suprafețelor metalice, ci el propune o discuție liberă între organizatori și participanți, astfel încât să putem afla problemele cu care aceștia se confruntă în procesul de producție”, declară Oana Vajkovski, Marketing and Developing Departament – Rosler România.

 rosler (1)Conferința internațională “Metal Days” a ajuns la a treia ediție, primele două ediții au avut loc în București (2014) și în Zagreb (2015). La ediția din acest an, vor prezenta noile inovații din domeniu unii dintre cei mai buni specialiști din lume, precum: Benno Allerbauer (Rosler), Cosmin Vajkovszki (Rosler România), Rudolf Bitzinger (Wagner), Emilian Iana (Henkel), Helmut Lehner (Tiger), Dirk Wenske (Mankiewicz) și Kristijan Marko (Mankiewicz). Evenimentul, care are loc anual în țările din Sud Estul Europei, este proiectul complet al companiilor Rösler Ober‐flächentechnik GmbH, Tiger Coatings GmbH & Co KG, Mankiewicz Gebr. & Co și J. Wagner GmbH.

Rosler Oberflachentechnik GmbH este lider mondial în producția sistemelor de vibrofinisare și de sablare. Rösler Oberflächentechnik GmbH furnizează, de asemenea, și instalații de vopsire și sisteme de conservare, precum și echipamentele tehnologice, care cuprind instalații de uscare și spălare în vederea finisării optime a suprafețelor metalice sau a altor suprafețe. Rosler Oberflachentechnik GmbH are sediul central în Bavaria și are filiale în Marea Britanie, Franța, Italia, Olanda, Belgia, Austria, Elveția, Spania, Serbia, România, Rusia, Statele Unite ale Americii, Brazilia, Africa de Sud, India și China, precum și mai mult de 156 de reprezentanțe în alte locații. Cu un număr de angajați, la nivel international, de 1.579, Rösler are o cifră de afaceri pentru ultimul an de 270 Milioane Euro și are sucursale în 16 țări.

Pentru grupul Rösler, România reprezintă o piață foarte importantă pentru prezent și viitor, fapt pentru care, în 2015, se finalizează sediul Rösler România SRL în Otopeni, având o suprafață de 1000 mp, din care 300 mp spații de birouri, 200 mp depozit ce cuprinde o gamă variată de consumabile aferente vibrofinisării, tratării apei și sablării, piese de schimb pentru toate tipurile de echipamente, precum și 500 mp centru de servicii și testare profesionale de prelucrare umedă și uscată a suprafețelor metalice și a altor suprafețe.

romaniabreakingnews.ro
RAPORT: MASONERIA din ROMÂNIA o creaţie a serviciilor secrete ruse realizată cu sprijinul direct a criptocomuniştilor români

Lista “neactualizata” a masonilor din România – raport SRI / Raportul SRI (ceva mai vechi pana apare altul nou –n.r.) arata ca “Marea Loja Naţionala din Romania, condusa de Marele Maestru Eugen Ovidiu Chirovici, este o creaţie a serviciilor secrete ruse realizata cu sprijinul direct a criptocomuniştilor romani” si de asemenea ca “Masoneria romana, „fiica zvapaiata” a Kremlinului este o organizatie secreta parapolitica, bine ancorata in toate zonele societatii romanesti, de la administratie si servicii secrete pana la diplomatie si biserica. Prin aderarea la grupurile infractionale organizate sub „cupola” M.L.N.R., nenumarati frati masoni au adus atingere sigurantei nationale, facandu-se vinovati de conspirare impotriva statului roman si a interesului national.”

Lista celor mai importanti “venerabili” din Bucuresti cu tot cu Lojele de care apartin si afacerile sau functiile lor in institutii publice – asa-numita “Lista a lui Roncea”

 1. Alexandru Dăescu (Loja Concordia) – director în cadrul Institutului Ana Aslan
  2. Pierre de Hillerin (Loja Delta Dunării) – director al Institutului Naţional de Cercetare pentru Sport
  3. Vlademir Georgescu (Loja Nicolae Bălcescu) – profesor universitar
  4. Nicu Alifantis (Loja Nomine Mircea Sion) – artist
  5. Mihai Oancea (Loja Ieroboam) – afaceri imobiliare
  6. Bogdan Pârvanu (Loja Bucureşti) – arhitect şef al Primăriei sector 2 Bucureşti
  7. Adrian Bălan (Loja Meşterul Manole) – afaceri imobiliare
  8. Andrei Toma (Loja România Unită – preşedinte de regiune la Asociaţia Naţională a Cluburilor Lions
  9. Ştefan Chiocinaru (Loja I.C. Brătianu) – profesor de ştiinţe politice, jurnalist, doctor în drept internaţional
  10. Mircea Neacşa (Loja Carol Davila) – director în cadrul Televiziunii Române
  11. Victor Teodor Iovici (Loja Scara lui Iavov) – viceprimar al Municipiului Bucureşti, membru în conducerea PRM
  12. Bogdan-Dimitrie Niculae (Loja Cavalerii Sf. Raphael) – medic specialist dermatolog, preşedinte Asociaţia Română Anti-Aging Lasermed
  13. Cornel Hagiescu (Loja Echerul de Aur) – manager casa de producţie IMAGINA
  14. Mircea Perpelea (Loja William Preston) – director în cadrul Băncii Naţionale a României, fost prefect al judeţului Vâlcea
  15. Octavian-Mircea Grozea (Loja Romana) – om de afaceri, MTG MANAGEMENT SOLUTIONS, PRICE JOY şi LCT OPTICAL COMMUNICATION
  16. Liviu Poenaru (Loja Lumina) – avocat
  17. Ionel-Cristinel I. Deaconescu (Loja Etica) – consilier PDL în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, om de afaceri
  18. Adrian Dimitriu (Loja Memphis) – om de afaceri, RCS INTERNATIONAL FORWARDING
  19. Nicolae Efimov (Loja Gheorghe Comănescu) – director Spitalul CFR 2, doctor în ştiinţe medicale (ortopedie)
  20. Florin Stoenescu (Loja Calea Inimii) – secretarul Comisiei de Istorie a Centrului Academic de Studii Hermeneutice
  21. Dinu Albu (Loja Albert Pike) – medic primar obstetrică-ginecologie, Spitalul Clinic Panait Sârbu
  22. Cristian Piedone Popescu (Loja Lumină şi Adevăr) – primar al sectorului 4 Bucureşti
  23. Dan Dumitru (Loja Templul Umanităţii) – reprezentant al firmei americane ENRON în Romania, fost ofiţer SIE, fost şef al Oficiului pentru Gestionarea Relaţiilor cu Republica Moldova din Guvernul României
  24. Leonard Lucian Bădică (Loja Lux et Veritas) – om de afaceri, BIP TELECOM, fost ofiţer M.Ap.N.
  25. Liviu Ionescu (Loja Excelsior) – om de afaceri, Creativit Biz şi imobiliare
  26. Aurel Teodorescu (Loja Solomon) – director al Direcţiei Migraţie din Oficiul Român pentru Imigrări din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor (detaşat din funcţia de consilier în cadrul M.A.I. în subordinea secretarului de stat pe Relaţia cu Parlamentul şi Afaceri Europene), soţul Danielei Nicoleta Andreescu (Secretar General al Guvernului), fost ofiţer de securitate înainte de 1989, fost director de departament în Primăria Municipiului Bucureşti (demis urmare unui scandal cu spaţii comerciale), fost comisar în Garda Financiară (demis urmare unui dosar penal de contrabandă cu cetăţeni arabi), fost director adjunct la Direcţia de Supraveghere şi Control Financiar din Direcţia Generală a Vămilor (demis urmare faptului că a fost cercetat penal în dosare cu Omar Hayssam şi implicării ca cercetat penal în Dosarul Ţigareta II), fost director al Direcţiei de Audit din cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (demis în 2003 şi anchetat de Parchetul Naţional Anticorupţie împreună cu Preşedintele CNAS Eugen Ţurlea), fost director adjunct şi director al Oficiului pentru Migraţia Forţei de Munca în perioada 2003 – 2006 (implicat în scandalul contractelor de muncă cu străinătatea şi în cel al adeverinţelor medicale de la CARITAS), fost membru PD (a demisionat urmare faptului că CNSAS a emis decizie de fost ofiţer de securitate)
  27. Jenică Poenaru (Loja Demnitate şi Frăţie) – om de afaceri, Atlas Airlines şi preşedinte al Confederaţiei Patronatului Român, fost director al Aeroportului Băneasa în 1989, fost director general al Autorităţii Aeronautice Civile Române
  28. Constantin Mincu (Loja Luceafărul Libertăţii) – avocat
  29. Narcis Copcă (Loja Novus Ordo) – Managerul Spitalului “Sf. Maria” din Bucureşti, prof. univ. dr. în ştiinţe medicale
  30. Constantin Onişor (Loja Grifin) – general de brigadă (în rezervă), fost comandant al Şcolii Militare de Aplicaţii pentru Tancuri „Mihai Viteazu”, fost comandant al Garnizoanei Piteşti (destituit urmare unui scandal de hărţuire sexuală)
  31. Marius Chervase (Loja Logos) – ofiţer de poliţie, conf.univ.dr. la Academia de Poliţie, vicepreşedinte al Corpului Naţional al Poliţiştilor – Departamentul Academia de Poliţie
  32. Corvin Nedelcu (Loja Izvorul Înţelepciunii) – secretar general al Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret, fost ofiţer M.Ap.N., fost ofiţer S.P.P., fost jurist al UPETROM Ploieşti (utilaj petrolier – fost 1 MAI Ploieşti), fost vicepreşedinte al ROVIT S.A. Valea Călugărească (vinuri), fost consilier şi secretar general adjunct la Ministerul Dezvoltării Regionale
  33. Mihnea Paul Popescu (Loja Iris) – om de afaceri, preşedinte CASINO LIFE & BUSINESS MAGAZINE
  34. Marc Huot (Loja Memento Mori) – preşedinte Wirquin Romania (parte a holdingului Wirquin Plastiques din Franţa care a cumpărat Urbis Sanitare)
  35. Ioan Grigore Popa (Loja Enoch) – consilier PDL la Consiliul General al Municipiului Bucureşti, fost viceprimar al Municipiului Bucureşti, fost director al O.P.S.P.I., fost proprietar al Rasco Traffic (vândut grupului UTI, actual UTI Rasco, firmă care gestionează semaforizarea Capitalei)
  36. Mihai Butucaru (Loja Morphosis) – Arhitect, Preşedintele Fedraţiei Române de Yachting
  37. Dacian Cerneştean (Loja Heliopolis) – om de afaceri, societatea de brokeraj în asigurări Eos Risq Romania
  38. Enache Jiru (Loja Adrian Dohotaru) – om de afaceri, membru în Consiliul de Administraţie la CEC, fost secretar de Stat în Ministerul Finanţelor Publice, fost preşedinte al CEC, fost preşedinte al MKB Romexttera Fond de Pensii, fost preşedinte al comisiei de selecţie a administratorului pentru Fondul Proprietatea
  39. Dumitru-Stoica Şeicaru (Loja Edmond Nicolau) – om de afaceri, Constyle Company
  40. Şerban Savu (Loja Lumina Lex) – artist
  41. Adrian Oghină (Loja Costin Mihăescu) – om de afaceri imobiliare, fost viceprimar al Primăriei sector 1 Bucureşti, membru PNL
  42. Ion Pârgaru (Loja Nat Granstein) – om de afaceri, fost preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industie, fost deputat PDSR, fost director general în Ministerul Economiei, actual membru PNL Gorj
  43. Dan Medeanu (Loja Atlantida) – scriitor şi ziarist
  44. Ionel Dumitru (Loja Hermes Trimegistus) – om de afaceri (papetărie şi birotică), Dumitru Business House
  45. Ion Biriş (Loja Noua Românie) – om de afaceri, Clubul Office
  46. Daniel Goşea (Loja Philadelphia) – director în Ministerul Afacerilor Externe
  47. Viorel Ţigănescu (Loja Cezar Bolliac) – profesor, fost inspector adjunct al Inspectoratului General al Municipiului Bucureşti
  48. Dan Docan (Loja Legenda lui Hiram) – om de afaceri, cafeneaua Otro Cafe, agenţie plasare dansatoare şi femei pentru escort în străinătate printr-o firmă din Braşov împreună cu un patron de hotel local, fost informator al Securităţii, fost director general Imprimeria Naţională, fost secretar la Primăria Sector 3 şi la Primaria Sector 5 din Bucureşti, fost judecător
  49. Herve Madramany (Les 3 Lys) – om de afaceri, arbitru internaţional de tenis
  50. Petre Terzi (Loja Academica) – profesor universitar
  51. Stelian-Alexandru Panescu (Loja Benjamin Franklin) – om de afaceri, Smart Sigma
  52. Daniel Mihail Tudor (Loja Luca Pacioli) – Director Executiv Adjunct pentru Activitatea de Inspecţie Fiscală la Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Municipiul Bucureşti
  53. Alexandru Vitălaru (Loja Constantin Mavrocordat) – medic veterinar, profesor Facultatea de Medicină Veterinară
  54. Ion-Bogdan Teodor Georgescu (Loja Cantacuzino) – doctor în ştiinţe medicale, şef disciplină la Facultatea Titu Maiorescu, medic primar stomatolog
  55. Dan Brebeanu (Loja Sothis) – om de afaceri, Ghmc-Mineral Grup
  56. Eugen Matzota (Loja Lanţul Masonic) – om de afaceri, MATZOTA Group
  57. Mihai Neicu (Loja Veritas) – om de afaceri, Nei Guard, membru PDL, membru în Consiliile de Administraţie la RATB şi REBU
  58. Constantin Dinulescu (Loja Magistri Lapidum) – artist
  59. Adrian Petre Pascu (Loja Osiris) – om de afaceri, Geotop 2001 (implicată în scandalul cu cadastrarea judeţului Constanţa, legat de Miron Mitrea şi Nicuşor Constantinescu)
  60. Nicuşor Dedu (Loja Ulpia Traina) – om de afaceri, Deltarom (implicată în scandalul incineratorului de la Bod, Braşov)
  61. Mihail Vicenţiu Ivan (Loja Noua Europă) – profesor universitar
  62. Florian Pinţă (Loja Giuseppe Garibaldi) – general-locotenet în rezervă, fost şef de stat major al Armatei 1 (1998-2000), fost şef al Corpului 1 Armată Teritorial – noua denumire a Armatei 1 (2000-2001), fost comandant al Brigăzii 282 Mecanizate (2001-2003), fost director al Statului Major al Forţelor Terestre (2003-2004) şi locţiitor al şefului Statului Major General (2004-2006), fost comandant al Comandamentului 2 Operaţional Întrunit “Mareşal Alexandru Averescu” (fosta Armată a II-a), dislocată în Buzău (2006 – 2008)
  63. Eugen Gheorghe (Loja Călugăreni) – fost director în Direcţia Generală a Vămilor, consilier PDL la Consiliul Local Sector 6
  64. Virgil Nadolu (Loja Agora) – vicepreşedinte Uniunea Practicienilor de Protecţia Mediului din România
  65. Alberto Matei (Loja Tatra) – om de afaceri, A&E Audit Financial Consulting
  66. Dinu Săraru (Loja Luceafărul) – romancier, publicist şi dramaturg, fost redactor la “Radiodifuziunea Română”, fost secretar general de redacţie la Revista Secolul 20, fost jurnalist, la ziarul “Scânteia Tineretului”, fost secretar general de redacţie la revista Luceafărul, fost şef al “Publicaţiilor Televiziunii Române”, fost redactor-şef adjunct si apoi redactor şef al “Redacţiei Culturale a TVR”, fost director al “Teatrului Mic” şi “Teatrului foarte Mic” anii (1977-1990), fost director al “Teatrului Naţional “Ion Luca Caragiale” din Bucureşti (2001 – 2004)
  67. Vasile Condoiu (Loja Anderson 1723) – şef birou la Oficiul Român pentru Imigrări din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, fost director interimar al Oficiului
  68. Mihai George Staicu (Loja Opera Magna) – om de afaceri, LUNA COMMUNICATIONS
  69. Aurel Curdov (Loja Cavalerii Sf. Andrei) – secretarul general al sindicatului de la Tarom
  70. Dan Anghel (Loja Constantin Bărbulescu) – bioterapeut
  71. Ioan Lixandru (Loja Cavalerii României) – vicepreşedinte al Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din România, fost director general al Tarom
  72. Relu Leonid Manguta (Loja Tracia) – om de afaceri, Maneuro
  73. Gabriel Mihalache (Loja Lâna de Aur) – director al Sucursalei de Transport Bucureştii Noi a Regiei Autonome „Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat”
  74. Andrei Sluşărencu (Loja Hiram) – om de afaceri, ROBINSON TURISM
  75. Cornel Purcărea (Loja Constantin Brâncuşi) – om de afaceri cereale, fost director executiv al societăţii Romagro, fost ofiţer M.Ap.N.
  76. Gabriel Giurgiu (Loja Sf. Ioan) – jurnalist
  77. Gheorghe Gogescu (Loja Les Sages d’Heliopolis) – artist decorator
  78. Raymond Marin (Loja Millenium) – vicepreşedinte Vodafone
  79. Emil Săndulescu (Loja Toleranţă şi Fraternitate – fizician, membru al Academiei Române, fost deputat PNŢCD
  80. Lucian Diaconescu (Loja Columna) – medic chirurg ortoped la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Ioan” din Bucureşti
  81. Eduard Matei (Loja Gaudeamus) – om de afaceri, fost preşedinte la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor
  82. Mircea Gheordunescu (Loja Server Frenţiu) – fizician, fost adjunct al directorului Serviciului Român de Informaşii (1997-2001), fost consul general al României la Milano (2002-2007)
  83. Gheorghe Vâlceanu (Loja Humanitas) – avocat
  84. Florin Ghiulbenghian (Loja Sfinx) – om de afaceri, casele de schimb valutar şi consignaţiile Edmond, revoluţionar
  85. Paul Popovici (Loja Titu Maiorescu) – profesor universitar
  86. Valentin Lolea (Loja Dreptate şi Frăţie) – om de afaceri, Loreto Exim (Tatra Romania)
  87. Nicu Rădulescu (Steaua Polară) – om de afaceri turism, preşedinte la Organizaţia Patronală a Turismului Balnear din România
  88. Mircea Vasile Popescu (Loja România Modernă) – vicepreşdinte Curtea de Conturi
  89. Traian Popescu (Loja Demnitatea Românească) – om de afaceri, ARBOmedia
  90. Nicolae Rădulescu-Botică (Loja Egalitatea) – avocat
  91. Daniel Gruia (Loja Steaua României) – Director General Adjunct al Direcţiei Generale de Tehnologia Informaţiei din Agenţia Naţională de Administrare Fiscală
  92. Adrian Panaghianu (Loja Lumina Masonică) – director Apa Nova
  93. Doru Dragomir (Loja Fiii României) – om de afaceri, Innerlook
  94. Constantin Berevoianu (Loja Prometeu) – director Apa Nova
  95. Mircea Chelaru (Zamolxis) – general de corp de armată cu patru stele în rezervă, fost Şef al Marelui Stat Major, fost comandat al Corpului 10 Armată “Ştefan cel Mare” din Iaşi, fost preşedinte ale PUNR, fost vicepreşedinte al Partidului Conservator
  96. Mugurel Dragoş Jianu (Loja Horus) – avocat
  97. Mustafa Oral (Loja Isik) – om de afaceri în domeniul consultanţă, acuzat în dosarul spionilor economici (Stamen Stancev, Vadim Benyatov)
  98. Iuliu Stocklosa (Loja C.A. Rosetti) – om de afaceri, East Electric
  99. Cristian Turculeasa (Loja Cavalerii Templului) – om de afaceri, ALCRIS TRANSCOMEXIM
  100. Victor Racolţa (Loja Balcani) – om de afaceri, ENEAS
  101. Adrian Motomancea (Loja Kogaion) – profesor universitar
  102. Ştefan Blaj (Loja Hermes) – general de brigadă medic, şef de secţie la Spitalul Militar Central, conferenţiar universitar doctor la UMF “Carol Davila” din Bucureşti, specialitatea boli interne şi gastroenterologie
  103. Marian Nasty Vlădoiu (Loja Tăcerea) – avocat, preşedintele Camerei de Comerţ România – Israel, preşedinte Asociaţia Română de Luptă Antiterorism; s-a lansat în masonerie ca ginere al lui Dorin Voinea, fost Pro-Mare Maestru al MLNR în perioada Bebe Comănescu; după ce Dorin Voinea a pierdut funcţia, a divorţat deşi avea 2 copii gemeni; în prezent Dorin Voinea este membru al Tribunalului Masonic;
  104. Ion Smeeianu (Loja I.G. Duca) – om de afaceri IT&C şi telecom, fost secretar de stat la Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, fost preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii

 

SANATATE: In ciuda secretomaniei care insoteste activitatea masonilor, exista informatii certe ca acestia sint puternic reprezentati si la virful sistemului sanitar. Numai in Senatul Universitatii de Medicina, se zice, ar fi 12 masoni, iar dintre sefii de spitale, majoritatea fac parte dintr-o Loja sau alta.

Printre acestia, putem sa-i enumeram pe Eugen Pascal Ciofu, Ovidiu Bajenaru, Petru Calistru, Leon Zagreanu, Eugen Bratucu (director la Caritas), Sorin Simion (director al Spitalului Colentina), Mihai Coculescu, Laurentiu Mircea Popescu (zis “don Lorenzo”, senator PSD si rector). In rindul medicilor, celebru este cazul doctorului Irinel Popescu (gradul 33). Si tot medic-mason este si doctorul Alexandru Ciocilteu.

Mason renumit (din tagma medicilor) este si Constantin Balaceanu-Stolnici (presedintele Jokey Clubului Roman). Chiar si de-a dreapta premierului Nastase avem un medic mason de rang inalt: doctorul-consilier Dan Georgescu, fost secretar de stat in “guvernul Dascalescu” si fost membru a CC al PCR.

DIPLOMATIE: In acest domeniu care presupune contacte internationale, masonii au avut intotdeauna o reprezentare puternica. Consilieri, consuli, atasati de toate felurile, secretari de stat… S-a ajuns chiar pina la nivel de ministri de externe.

Cel mai renumit mason dintre diplomatii actuali este celebrul astronaut Dumitru Prunariu, ambasadorul Romaniei la Moscova. Conform revistei “Forum masonic”, Prunariu este “Cavaler Templier, grad pe care l-a dobindit in Florida, SUA”. Primul (si pina acum singurul) roman care a zburat in spatiu “detine functia de Grand King in Marele Capitul de Masoni ai Arcului Regal din Romania”, avind “gradul 32 in Ritul Scotian” si fiind “Maestru Venerabil al Respectabilei Loji “Roza Vinturilor” din Orientul Bucuresti”.

“GRADATII”: Pentru ca, prin “constitutia Masonica”, se inchina Marelui Arhitect, masonii isi mai spun, intre ei sau in diverse mesaje secrete, “arhitectii”. Printre “arhitectii” din Ministerul Administratiei si Internelor si din Ministerul Apararii Nationale se numara:

– generalul Virgil Ardelean (Quattuor Coronati), seful Directiei de Informatii si protectie Informativa (fosta UM 0962, fosta “Doi si”un sfert”);
– Colonelul Olimpian Ungherea (Quattuor Coronati), redactor la revista “Pentru Patrie”, fost consilier al PDSR si autor al celebrei carti “Clubul Cocosatilor” (o parabola despre masonii din PDSR/PSD care au condus si conduc, din umbra, Romania, carte care l-a deranjat foarte tare pe Adrian Nastase);
– generalul Gheorghe Carp (fost consilier al lui Ion Iliescu, sef de directie in MAI).
Cel mai renumit cadru militar activ si totodata mason, pare a fi generalul Mihail Popescu, seful Statului Major General si, practic, seful armatei romane.

Insusi unul dintre “arhitectii sefi” ai al Masoneriei romane, maiorul Viorel Danacu, provine de la “Interne”. Aceeasi “pepiniera” l-a dat Masoneriei pe colonelul Florentin Calapod (fost sef la UM “Doi sÔun sfert”), la inmormintarea caruia se zice ca au fost mai multi masoni decit cruci si gropi in cimitir.

SERVICII SECRETE: La SRI ii intilnim ca masoni pe urmatorii generali (fosti securisti): Ovidiu Soare (seful diviziei de aparare a Constitutiei), Victor Marcu, Aurel Rogojan (toti trei fosti ofiteri de securitate, cu functii-cheie in DSS, inainte de ‚89) si Vasile Iancu (fost sef de contrainformatii in spionajul lui Ceausescu, fost numarul doi in SRI-ul lui Timofte). Chiar si despre generalul Radu Timofte, directorul SRI, care pina mai ieri infiera masoneria, se spune ca ar fi fost recent initiat in Loja condusa de Stefan Misu (inregimentat in PUR-ul lui Dan Voiculescu, unde raspunde de Departamentul pentru Integrare Europeana).

AFACERI: In rindul oamenilor de afaceri si al bancherilor exista “batalioane” de masoni. Citiva dintre ei detin functii sau au legaturi speciale la Presedintia Romaniei sau la Guvern. Printre acestia: Ovidiu Tender, Sorin Tesu, Alexandru Bittner, care se simt ca acasa la Palatele Cotroceni si Victoria.

Petre Roman a intervenit pentru “masonizarea” lui Voican Voiculescu . “Evenimentul zilei” este in posesia unui document ultra-secret din 1990. Acesta, este adresat de “fratele” Petre Roman, pe atunci prim-ministru, ambasadorului Romaniei la Cairo, Ion Angelescu.

“Sinteti autorizat ca imediat dupa primirea la presedintele Mohamed Hosni Mubarak, sa-l asitati la ceremonia afilierii in loja Memphis-Mitraim din Cairo pe trimisul nostru Atherasata nakej, fratele Gelu Voican, adept al ordinului nostru, cu gradul de Cavaler Kados, in Loja swedenborgiana de rit scotian, rectificat si acceptat, in care ati primit Lumina”, ii “ordona” Petre Roman subordonatului sau de la Cairo.

In acest mesaj cifrat, “Atherasata nakej” este un termen mason si se refera la Gelu Voican Voiculescu.
Desi documentul a aparut o data in presa anilor ‚90, nici Petre Roman si nici Gelu Voican-Voiculescu nu au negat apartenenta lor la Loja Memphis-Mistraim.

Hrebenciuc, Talpes, Babiuc, Halaicu…

Din Masonerie ar face parte si urmatorii:

Viorel Hrebenciuc (deputat, “eminenta cenusie” a PSD);

Ioan Talpes (vicepremier, numarul doi la Palatul Victoria, fost numarul doi la Cotroceni);

ministrii Razvan Teodorescu, Gabriel Oprea si Eugen Bejenariu.

In ce-l priveste pe Adrian Nastase, unii zic ca ar fi mason al unei Loji din Germania, altii ca ar fi doar reprezentant al Ordinului de Malta. Oricum, “botezul” lui in ale Masoneriei, daca a fost facut, nu a avut loc in Romania, ci in afara tarii.

Intr-o situatie similara se afla si cel dintii prim-ministru postdecembrist (si fost ministru de externe), Petre Roman: daca este mason (nr. – in Loja franceza Memphis-Misraim), tot “afara” a fost facut. Si tot peste hotare (se pare, in SUA) a fost uns mason si Mircea Geoana.
Tot din sera acelorasi ministri de externe l-am identificat ca mason si pe senatorul PSD (fost PD) Adrian Severin (cel cu “lista” cu ofiteri acoperiti din politica si presa).

Dintre fostii oameni politici din prima linie, ii putem aminti pe:

Gavril Iosif Chiuzbaian (fost ministru PUNR al justitiei); Victor Babiuc (care de-a lungul timpului a condus trei ministere diferite, Apararea, Justitia si Internele), acum “mason in adormire”; Crin Halaicu (fost primar liberal al Capitalei);
Dintre artisti ii amintim pe: naistul Gheorghe Zamfir, actorul Tudor Gheorghe .

THE ROMANIAN ASSOCIATION FOR THE CLUB OF ROME(ARCOR)

Lista cu membrii romani cu drepturi depline sau asociati Clubului de la Roma/ The Romanian Association for the Club of Rome

President 
Mugur Isarescu

Vice Presidents

Mircea Malitza
Virgiliu N. Constantinescu
Nicolae Danila
Petru Rares
Teodor Melescanu
Sergiu Celac

Secretary General

Calin Georgescu

Executive Director 
Mugur Tolici

Members
ALBU LUCIAN-LIVIU,
ALEXANDRESCU VALENTIN
ANDREESCU BOGDAN
ANDRONESCU ECATERINA
ANTON ANTON
BARBU DANIEL
BIRZEA CEZAR
BOSTINA CONSTANTIN
BULIGA GHEORGHE
BUZATU RAZVAN
CELAC SERGIU
CHEBELEU TRAIAN
CODITA CORNEL
COLCEAG FLORIAN
CONSTANTINESCU EMIL
CONSTANTINESCU VIRGILIU
COSEA MIRCEA
CRETU OCTAVIAN
DAIANU DANIEL
DANILA NICOLAE
DIJMARESCU EUGEN
ECOBESCU NICOLAE
ENE ALEXANDRU
FRANC VALERIU
GEORGESCU CALIN
GHEORGHIU IOAN DAN
GHETEA RADU GRATIAN
GIURESCU DINU
GOMOIU TRAIAN
GRUMAZ ALEXANDRU
HAIDUC IONEL
HERA CRISTIAN
HUREZEANU EMIL
ILIESCU ION
IOSIFESCU MARIUS
ISARESCU MUGUR
LAZEA VALENTIN
LECA AURELIU
MALITA MIRCEA
MARCUS SOLOM0N
MARGA ANDREI
MELESCANU TEODOR
MELESCANU RADU
MICU NICOLAE
MIHAESCU ANA MARIA
MIHAILESCU ION
MIRCEA VIRGINIA
MIRONOV ALEXANDRU
MOLDOVAN ROXANA
MORARIU OCTAVIAN
NEGRITOIU MISU
NEGUT SILVIU
NICULESCU ALEXANDRU
NICULESCU GABRIEL
PAMBUCCIAN VARUJAN
PANIN NICOLAE
PASCU IOAN MIRCEA
PAUNA CATALIN
POP NAPOLEON
POPA CRISTIAN
POPESCU DAN DUMITRU
PRICOPIE REMUS
PURICA IONUT
RADUT RADU CRISTIAN
RARES PETRU
ROMAN PETRE
RUS IOAN
SADLAK JAN
SALA MARIUS
SANDI ANA-MARIA
SECARES VASILE
SERBANESCU ILIE
STOENESCU VIRGIL
TEODORESCU GELU
TIRIAC ION
TOLICI MUGUR
TUDOR GABRIELA
VADINEANU ANGHELUTA
VASILESCU ADRIAN
VOICULESCU DAN

INSTITUTUL DE PROIECTE PENTRU INOVATIE SI DEZVOLTARE (IPID)

Unul dintre puii Clubului de la Roma in Romania este Institutul de Proiecte pentru Inovatie si Dezvoltare (IPID), infiintat in anul 2006 ca organizatie non-profit.

Membrii IPID:

Ecaterina Andronescu
Chimist, rector al Universitatii Politehnice Bucuresti (2004 -), ministru al Educatiei si Cercetarii (2001-2003), deputat in Parlamentul Romaniei (1996 -), Ministru al Educatiei, Cercetarii si Inovarii (2008 -).

Sergiu Celac
Diplomat, ministru de externe (1989-1990), ambasador in Marea Britanie si Irlanda (1990 -1996), vicepresedinte al Asociatiei Romane pentru Clubul de la Roma, senior adviser la Centrul National pentru Dezvoltare Durabila

Virgiliu N. Constantinescu (fost presedinte IPID, 2006) [In memoriam]
Doctor in inginerie aerospatiala, presedinte al Academiei Romane (1994 -1997), presedinte al Agentiei Spatiale Romane, ambasador al Romaniei in Belgia (1997-2003). A decedat in ianuarie 2009.

Daniel Daianu (fost presedinte IPID, 2007)
Economist, ministru al finantelor (1997-1998), profesor universitar la scoala Nationala de Studii Politice si Administrative din Bucuresti, membru corespondent al Academiei Romane, deputat in Parlamentul European (2007 – 2009).

Vasile Ghetau
Sociolog, specialist in demografie, profesor la Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala a Universitatii din Bucuresti, expert la Centrul Demografic ONU-CEDOR (1974-1984).

Ionel Haiduc (presedinte IPID in exercitiu, 2009)
Chimist, presedinte al Academiei Romane (2006 – ), profesor universitar la Facultatea de Chimie si Inginerie Chimica a Universitatii “Babes-Bolyai” din Cluj Napoca, rector al acestei universitati (1990 -1993).

Marius Iosifescu
Matematician, membru titular al Academiei Romane, director al Institutului de Statistica Matematica si Matematica Aplicata “Gh. Mihoc – Caius Iacob”, membru al Societatii Americane de Matematica.

Mircea Malita
Matematician si diplomat, membru titular al Academiei Romane, ministru al invatamantului (1970-1972), ambasador in Elvetia (1980-1982) si in Statele Unite (1982-1985).

Petru Rares
Economist, director general al Institutului Bancar Roman, consilier pentru Romania al Bancii Nationale a Greciei; a lucrat in Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Comertului, Agentia Romana pentru Promovarea Investitiilor Straine.

Serban Sturdza
Arhitect, specializat in renovare si urbanism, fost cadru didactic la Facultatea de Arhitectura din Timisoara, presedinte al Ordinului Arhitectilor din Romania.

Florin Constantiniu
Istoric, specialist in istoria Romaniei, membru titular al Academiei Romane, profesor universitar la Facultatea de Istorie a Universitatii din Bucuresti.

Calin Georgescu (director executiv IPID)
Doctor in pedologie, director executiv al Centrului National pentru Dezvoltare Durabila, secretar general al Asociatiei Romane pentru Clubul de la Roma. A coordonat realizarea Strategiilor Nationale de Dezvoltare Durabila din 1999 si 2008.

Victor Giurgiu
Inginer silvic, profesor universitar, membru corespondent al Academiei Romane, presedintele sectiei de silvicultura a Academiei de stiinte Agricole si Silvice “Gheorghe Ionescu Sisesti”.

Cristian Hera (fost presedinte IPID, 2008)
Inginer agrochimist, doctor docent in stiinte, membru titular al Academiei Romane, presedinte al Academiei de stiinte Agricole si Silvice “Gheorghe Ionescu Sisesti”.

Mugur Isarescu
Economist, guvernator al Bancii Nationale a Romaniei, prim ministru al Romaniei (1999 – 2000), presedintele Asociatiei Romane pentru Clubul de la Roma, membru titular al Academiei Romane.

Dan Puric
Actor si regizor la Teatrul National “Ioan Luca Caragiale”, spectacole de teatru, pantomima, film, turnee artistice pe toate continentele, autor al volumelor “Cine suntem” (2008) si “Omul frumos”(2009).

Veronica Savanciuc
Economist, presedinte si CEO al agentiei de publicitate Lowe&Partner Romania.

Gheorghe Stefan
Doctor in electronica, profesor universitar la Universitatea Politehnica din Bucuresti, Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Ingineria Informatiei, membru al New York Academy of Sciences.

INSTITUTUL ASPEN ROMANIA

Organizatia paramasonica Skull&Bones din care face parte familia prezidentiala Bush, fondata in SUA in 1950. Filiala din Romania a fost infiintata in anul 2009. O astfel de organizatie isi propune in principiu sa cultive generatii de lideri politici pe care apoi sa-i controleze, adica “sa dezvolte lidearship-ul iluminat”, potrivit site-ului propriu.

Presedinte
Mircea Geoana, fost presedinte PSD, ex-Ministru de Externe, membru Aspen de pe vremea cand era ambasador in SUA

Potrivit site-ului Aspen, din organizatie fac parte: Stefano Albarosa, CEO CEFIN, Gheorghe Barba, director pentru Europa de Est al Wallbridge Group, Andres Baudia, CEO VEOLIA Romania, Mateo Codazzi, ENEL Romania, Michael Cole, Smithfield Foods SUA, Mihnea Constantinescu, seful de cabinet al premierului Tariceanu, Ionut Costea, presedintele Reiffeisen Bank, Daniel Daianu, Nicolae Danila, CEO BCR, Cosmin Dobran, consilier MAE, Calin Dragan, CEO Coca-Cola Romania, Bogdan Enoiu, CEO McCann Erikson, François Formont, CEO Dacia Renault, Patrick Gelin, CEO BRD, Florin Ilie, ING Bank, Antonello Iroce, ENEL Italia, Sergiu Medar, fostul sef al serviciului de informatii al Armatei si fost consilier al presedintelui Basescu, Enrico Malerba, CEO Pirelli Romania, Mugur Isarescu, Sorin Minea, CEO ANGST, Richard Moat, CEO Orange Romania, Liliana Solomon, CEO Vodafone, Dan Ostahie, CEO ALTEX, Misu Negritoiu, CEO ING Bank, Rasvan Radu, presedinte UniCredit, Paolo Sartori, Centrul SECI, Florin Talpes, SOFTWIN, Dan Sucu, Mobexpert, Jean Valvis, CEO La DORNA, Steven von Groningen, CEO Reiffeisen Romania, Nicolae Voiculescu, CEO NOVARTIS PHARMA.

Surse: Evenimentul Zilei, luni, 17 Mai 2004 / ImpactEst /
Victorie dramatică și de poveste! CSM București a câștigat finala Ligii Campionilor la Handbal! Este cea mai mare performanță a echipelor feminine din România

O victorie de mare însemnătate nu numai pentru hanbalul feminin ci pentru tot sportul românesc.

Fetele lui Kim Rasmussen aduc primul trofeu din istorie în noul format! CSM București – Gyor 29-26. Finala s-a decis la loviturile de la șapte metri

Victorie_CSM_Bucuresti_Finala_Ligii_Campionilor_la_Hanbal (5)

Victorie_CSM_Bucuresti_Finala_Ligii_Campionilor_la_Hanbal (3)

Victorie_CSM_Bucuresti_Finala_Ligii_Campionilor_la_Hanbal (2)

Victorie_CSM_Bucuresti_Finala_Ligii_Campionilor_la_Hanbal (1)

CSM București – Gyor 25-25 (4-1 la loviturile de la șapte metri)

 Istoria unei reușite de excepție așa cum a fost prezentată pe prosport.ro

 20:58:  La prima participare, CSM București a câștigat trofeul Ligii Campionilor în noul format!!! Fetele lui Kim Rasmussen s-au impus la loviturile de departajare, scor 4-1, și aduc primul trofeu de istorie la București! Finala s-a decis la loviturile de la șapte metri, când Pessoa a apărat două execuții ale maghiarelor! Combinația de jucătoare nordice, sud-americane și din România a adus în sfârșit rezultate. De aproximativ o lună, echipa a găsit ”cheița” unui joc deschizător de rezultate extraordinare, astfel că CSM București a ajuns în punctul pentru care a fost gândit acest proiect în urmă cu 2 ani, finala Ligii Campionilor.


 20:45: Gullden înscrie prima lovitură de la șapte metri! Kovacsics, egalează!


 20:41: Șapte metri pentru CSM! Gullden duce meciul la loviturile de la șapte metri! Meci de infarct în finala Ligii Campionilor de la Budapesta!


 20:32: Gyorul s-a distanțat din nou la două goluri! Amorim și Knedlikova au marcat pentru echipa lui Martin Ambrosio. Iulia Curea a ratat șansa unui gol în ultima secunda a primei repriză de prelungiri! A început a doua repriză.


 20:26: A început prima repriză de prelungiri!


 20:19: Torstenson a egalat cu două secunde înaintea finalului!!! Am intrat în prelungiri după un final dramatic!


 20:17: Anita Gorbicz aduce Gyorul în avantaj! Mai sunt doar 15 secunde! CSM-ul are atacul la ultima fază a meciului!


 20:14 Au mai rămas doar trei minute. CSM București este la un pas de o performanță istorică! Pessoa, două intervenții salvatoare în ultimul minut! Gullden și Grubisic, cele mai bune jucătoare de pe teren!


 20:05: Mai sunt doar zece minute până la finalul partidei!


 20:02: Jelena Grubisic este din nou la înălțime pentru CSM! După ce în meciul cu Vardar Skopje a primit doar un gol în 10 minute, croata are din nou câteva intervenții salvatoare!


19:54: Antrenorul Kim Rasmussen a cerut timp de odihnă pentru a le da indicații fetelor sale. Presiunea tribunei se accentuează pe măsură ce trece timpul, iar maghiarele conduc la un gol. Ana Paula Rodrigues n-a mai reușit evoluția bună din meciul cu Vardar.


19:45: Cristina Vărzaru a ratat șansa unei desprinderi la trei goluri, iar acum maghiarele conduc  cu un gol avans. De la 14-12 s-a făcut 14-15.


19:40: A început repriza secundă! Fetele lui Rasmussen au avantaj de un gol!


19:26: Pauză la Budapesta! Handbalistele CSM-ului intră cu avantaj de un gol la pauza finalei Ligii. Isabelle Gullden a fost ce mai bună jucătoare a „tigroaicelor”: a marcat 8 din cele 13 goluri ale formației din București.


19:17: CSM-ul a revenit de la două goluri diferență în favoarea maghiarelor, dar până acum fetele lui Rasmussen nu au condus niciodată în această partidă. Gullden este cea mai bună jucătoare a „tigroaicelor”: a marcat 7 din cele 12 goluri ale CSM-ului.


 19:04: În acest moment, după cele cinci goluri marcate, Gullden a devenit golghetera Ligii Campionilor. Suedeza conduce clasamentul golgheterelor cu 98 de reușite.


18:57: Isabelle Gullden a marcat toate golurile CSM-ului. Suedeza avea nevoie, înaintea partidei, de cinci goluri pentru a deveni golghetera Ligii Campionilor.


18:52: În primele cinci minute ale partidei s-au marcat doar două goluri. Fetele lui Kim Rasmussen au avut un început bun de partidă.


18:45: A început marea finală a Ligii Campionilor.

Victorie_CSM_Bucuresti_Finala_Ligii_Campionilor_la_Hanbal (4)

romaniabreakingnews.ro
De Ziua Europei, „Cucuteni” la Stația de Metrou Unirii 1 din București

Ziua_Europei_9_Mai

În fiecare an, de Ziua Europei (9 mai) sărbătorim pacea și unitatea în Europa. Data marchează ziua istorică în care a fost pronunțată declarația Schuman. În cadrul unui discurs ținut la Paris, în 1950, ministrul francez al afacerilor externe de atunci, Robert Schuman, propunea stabilirea unei noi forme de cooperare politică în Europa, care să înlăture pentru totdeauna posibilitatea izbucnirii unui nou război între națiunile Europei.

Viziunea sa era de a crea o instituție europeană care să centralizeze și să gestioneze producția de cărbune și oțel. Un an mai târziu, a fost semnat tratatul care prevedea crearea unui astfel de organism. Propunerea lui Robert Schuman este considerată a fi piatra de temelie a Uniunii Europene.

„Declarația Schuman reflectă o etapă decisivă în dezvoltarea Uniunii Europene. Ea a generat o schimbare radicală a cursului evenimentelor pe continentul nostru: de la război și distrugere la pace și prosperitate”, se arată într-un comunicat de presă despre declarația rostită de ministrul francez de Externe, Robert Schuman, pe 9 mai 1950, la Paris.

„Deși au trecut mai mult de șase decenii, în textul declarației regăsim principii ce rămân și astăzi valabile: „, spune reprezentanța Comisiei Europene în România.

În acest context aniversar, la stația de metrou Piața Unirii 1 din București, de Ziua Europei, România va prezenta performanțele unei artiste care va avea corpul acoperit de picturi ce amintesc de statuetele feminine ale culturii Cucuteni, mai veche decât cea mesopotamiană.

Cucuteni_de_Ziua_Europei_9_Mai

Reprezentanța Comisiei Europene în România invită cetățenii români, la aniversarea a 66 de ani de la actul de naștere al proiectului european, la o lectură a unei pagini de istorie europeană „în care putem găsi inspirație pentru provocările prezente”.

Instituțiile UE sărbătoresc Ziua Europei

Pentru a marca Ziua Europei, instituțiile UE își deschid porțile pentru public la începutul lunii mai, la Bruxelles și la Strasbourg. Birourile locale ale UE din Europa și din întreaga lume organizează diverse activități și evenimente, pentru toate vârstele.

În fiecare an, mii de cetățeni participă la vizite, dezbateri, concerte și alte evenimente, pentru a sărbători Ziua Europei și pentru a sensibiliza opinia publică în legătură cu UE.

romaniabreakingnews.ro

 
Primirea lui Vladimir Plahotniuc în SUA stârnește indignare în R. Moldova! Proteste la ambasada SUA din Chișinău! Ce se ascunde în spatele vizitei?

Un grup de tineri a organizat miercuri 4 mai, un flashmob în fața Ambasadei SUA la Chișinău, în cadrul căruia le-au cerut autorităților americane arestarea vicepreședintelui PD, Vladimir Plahotniuc.

Protestul tinerilor a avut loc ca reacție față de primirea în SUA a oligarhului Plahotniuc, în calitate de coordonator executiv al Consiliului Coaliției de Guvernare. Protestatarii au ținut în mâini, bannere pe care scria acuzele despre

 • implicarea PD-ului în furtul miliardului,
 • în schema anabolizantelor de la Poșta Moldovei și moartea celor patru americani ca rezultat al utilizării acestora;
 • în bănuita mituire a celor 14 deputați transfugi ex-PCRM;
 • în blocarea transportului public în timpul ultimului protest masiv de la Chișinău,
 • în spălarea a 30 miliarde de dolari ai mafiei rusești prin bănci moldovenești,

Protestatarii au mai cerut și monitorizarea lui Plahotniuc de către Interpol pentru legăturile cu mafia rusească.

Pe timpul protestului (flashmob), a răsunat renumita piesă „Blowin’ In The Wind” de Bob Dylan, al cărei mesaj politic vorbește despre faptul că, cel mai des, soluția unei probleme clare este foarte evidentă dar și efemeră, astfel că puțini se deranjează s-o înțeleagă sau să o implementeze în timp util. Aceștia i-au transmis și o scrisoare ambasadorului James Pettit, prin care solicită susținerea autorităților americane în punerea sub arest a lui Plahotniuc.

Și cunoscutul bloger și jurnalist Alex Cozer a luat atitudine față de primirea de care s-a bucurat Plahotniuc în SUA, într-un editorial cu titlul: Rusul, moldoveanul și românul Plahotniuc la Washington; Un mare deserviciu adus de SUA Moldovei

„Ieri Moldova a mai primit o lovitură dură. Mă refer la Moldova activă, încă trează, protestatară, care mai poate mișca ceva aici. Din păcate am văzut această Moldovă extrem de dezamăgită și confuză, vorbind de făcutul bagajelor și bilete spre destinații cât mai îndepărtate.” –  Alex Cozer

Și cum ar putea să se simtă oamenii care tind spre democrație, libertate, prosperitate, și care văd toate aceste idealuri în dezvoltarea occidentală, în special în SUA? SUA care, prin persoana Victoriei Nuland, unul dintre cei mai reprezentativi diplomați ai țării, s-a afișat cu Plahotniuc, permițându-i chiar acestuia să se laude public cu o poză de la întâlnire.

„Coordonatorul coaliției”, așa cum s-a prezentat Plahotniuc, este același individ, iar Nuland o știe bine, urât de 95% din cetățeni. Cetățeni pe care i-a jefuit de miliarde și i-a umilit în ultimul hal, transformându-i în niște sclavi ai săi. Este același individ împotriva căruia s-au concentrat practic toate protestele de amploare din ultimul an.

Să-l primești la Washington, să-ți faci poze cu el, înseamnă o sfidare directă a Moldovei și a cetățenilor săi. Dar și mai grav e că mai aplici o lovitură directă adepților integrării europene și euroatlantice, care și așa sunt tot mai puțini și mai puțini de la an la an. De la 73% în 2009 la 35% astăzi.

Aceste poze au trezit dezamăgire, greață, furie chiar. Iar cei care au spus că au un motiv în plus de a-și face bagajele și a căuta bilete sunt oamenii buni care au mai rămas aici.

Mă îndoiesc foarte mult că niște exerciții militare care vor dura o lună de zile și care vor fi urmate de plecarea la baștină a militarilor americani, cu tot cu cele 58 de unități de tehnică militară cu care au venit, merită această umilință la care au fost supuși ieri moldovenii. Umilință care nu va fi uitată ușor și care se va reflecta în următoarele sondaje. Unele în care încrederea în SUA, Occident și UE va fi tot mai scăzută.

SUA ieri nu și-au făcut rău doar lor. Au făcut un mare rău și deserviciu Republicii Moldova. Pentru că Plahotniuc, rusul, românul, moldoveanul (și Dumnezeu știe câte cetățenii o mai fi având) poate mâine, la fel de ușor, dacă va fi chemat, să facă același aport și la Moscova. Iar între timp, în Moldova dezamăgirea va fi tot mai mare, iar cetățeni tot mai puțini. – Alex Cozer

Din Necunoscutele vizitei lui Vlad Plahotniuc în SUA, conform unimedia.info

Cine conduce delegația?

Astfel cine este șeful delegației nu este clar. Din comunicatele Partidului Democratrezultă că acesta este prim-vicepreședintele PDM Vlad Plahotniuc. Totodată se precizează că Plahotniuc a mers în calitate de coordonator executiv al Consiliului Coaliției de guvernare.

În același timp din informațiile difuzate de Ambasada Statelor Unite pentru UNIMEDIA rezultă că Plahotniuc a mers în calitate de membru al delegației condusă de Ministrul Economiei, Octavian Calmâc. Pe siteul Ministerului Economiei nu există nicio informație referitor la vizita lui Calmâc în SUA.

Totodată serviciul de presă al Guvernului a precizat pentru Mold-Street că ministrul este deschis să răspundă la toate întrebările legate de vizită la telefon, Acesta însă nu a răspuns la apelurile Mold-Street.

A cui este delegația?

O altă necunoscută este pe cine reprezintă această misterioasă delegație. Dacă e să credem PDM apoi delegația ar reprezenta un misterios Consiliu al Coaliției de guvernare.

Surse din cadrul Guvernului au precizat că delegația nu are nicio legătură cu Guvernul și că aceasta este a „majorității parlamentare”. Chiar și vicepremierul Octavian Calmâc ar reprezenta majoritatea parlamentară.

Curios este că din delegație nu face parte niciun deputat.

În același timp Serviciul de informare si comunicare cu mass-media al Ministerului Afacerilor Externe si Integrarii Europene a precizat pentru Mold-street că „Ministerul nu a fost solicitat în acordarea asistenței pentru vizita întreprinsă de vicepremierul Octavian Calmâc sau alți membri ai delegației”.

Cine a plătit vizita?

Atât sursele din cadrul Guvernului, cât și din cadrul coaliției de la guvernare susțin că toate costurile vizitei au fost acoperite de membrii delegației.

Scopul vizitei

Din comunicatele democraților rezultă că Vlad Plahotniuc a mers în SUA pentru a transmite mesajul coaliției de guvernare, legat de determinarea politică de a face reformele necesare în Republica Moldova și de a asigura stabilitatea țării.

“Vă transmit angajamentul meu total și al majoritatii parlamentare de la Chișinău de a reforma instituțiile de stat. Suntem determinați să modernizăm statul, astfel încât acesta să fie potrivit scopului pe care ni l-am propus, potrivit nevoilor cetățenilor și potrivit pentru un viitor prosper. Avem determinarea de a face tot ceea ce este nevoie pentru ca Republica Moldova să progreseze în mod real și consistent din punct de vedere economic și social”, a spus Vlad Plahotniuc”.

Totodată acesta ar fi invitat să participe „la cel mai important eveniment anual al Consiliului Atlantic, Distinguished Leadership Awards (Premiile pentru Lideri Internaționali Distinși), unde sunt onorați lideri în domeniile politicii, afacerilor, artei și activităților umanitare care s-au remarcat în promovarea relațiilor dintre Europa și SUA.

Cu cine s-au întâlnit

Printre persoanele importante cu care s-au întâlnit membrii delegației se numără: Victoria Nuland, asistentul pentru Afaceri Europene și Eurasiatice al Secretarului de stat american; Bridget Brink, asistent adjunct al Secretartului de stat american; economistul Anders Aslund; David Koranyi, directorul Inițiativei Eurasian Energy Futures și Andrea Montanino, director al programului Global Business and Economics.

Curios este că pe pagina de Twitterși de Facebook a lui Anders Aslund nu este nicio mențiune despre o astfel de întrevedere, chiar dacă acesta este foarte activ pe rețelele sociale.

La fel nici pe cea a Consiliului Atlantic. Singura mențiune despre Plahotniuc pe pagina web a Consiliului Atlantic este de o lună în urmă și este un comentariu referitor la viitoarele alegeri prezidențiale și rolul prim-vicepreședintelui PDM în acestea.

Reprezentanții societății civile și unii europarlamentari nu cred în bunele intenții ale prim-vicepreședintelui PD și așa-numitului coordonator executiv al Consiliului coaliției de guvernare, Vladimir Plahotniuc, aflat în aceste zile în Statele Unite. Ei sunt de părere că această vizită este o campanie de PR a Partidului Democrat, iar oligarhul ar fi plătit bani grei pentru participarea la evenimentul desfășurat de organizația care l-a invitat, se arată într-un editorial cu titlul Analiști: Vizita lui Plahotniuc în SUA – o campanie de PR; Oligarhul a plătit o taxă pipărată pentru a putea participa la conferințe

Astfel, europarlamentarul Cristian Preda spune că nu a auzit până acum despre noua funcție pe care ar avea-o Plahotniuc în coaliția de guvernare și așteaptă o poziție oficială de la autoritățile americane despre vizita oligarhului în Statele Unite.

„E pentru prima dată când văd că un membru al delegației este mai important decât președintele delegației. Ceva necurat e la mijloc. Nu am încredere în interpretările pe care le livrează Plahotniuc, el însuși, pentru că nu mi se pare că e un om de încredere. Nu vreau să discut despre scopurile celor în care nu am încredere. Am spus de mai multe ori că Plahotniuc este un oligarh care face un imens rău Moldovei. Aștept o poziție din partea americană până atunci, gura lumii e slobodă”, a declarat europarlamentarul român Cristian Preda.

În opinia analiștilor politici, Plahotniuc întreprinde această vizită în Statele Unite pentru a-și lustrui imaginea.

„Ceea ce se întâmplă acum este o acțiune de PR, participarea la astfel de conferințe este cu participation fee, puteți să îl întrebați cât a costat taxa de participare, dacă a fost sau dacă nu a fost, ce a discutat, este alaiul pe lângă el persoana principală sau invers, el este luat în alai”, a declarat analistul politic Igor Boțan.

„Nu a existat nicio informație oficială nici pe site-ul guvernului și nici a parlamentului privind statutul acestui grup de cetățeni ai Republicii Moldova care iată că se spune că sunt într-o vizită acolo. Ce fel de vizită este clar. Domnul Boțan a spus foarte clar: Participarea la această conferință este cu taxă și taxa este destul de pipărată. Am primit și eu cândva niște invitații de la organizații care numeau cetățeanul Glob, cetățeanul lumii. Dar ca să fii numit cetățeanul respectiv trebuia să plătești mult”, a menționat analistul politic Arcadie Barbăroșie.

Într-un editorial pentru Radio Europa Liberă, publicistul Vitalie Ciobanu notează că actuala putere s-a pricopsit cu un „coordonator executiv al coaliției de guvernare”. „Partidul Democrat a publicat pe site-ul său o informație triumfalistă despre vizita lui Plahotniuc în Statele Unite, unde ar fi fost primit de importante personalități politice. Triumful a durat doar câteva ore, pentru că s-a aflat că magnatul de la Chișinău a făcut parte dintr-o delegație condusă de Ministrul Economiei Octavian Calmâc (o delegație cu statut incert) și a profitat de ocazia să-și facă o poză, împreună cu colegii de delegație, alături de Victoria Nuland”, notează jurnalistul.

„În contextul acestei telenovele transoceanice, orchestrate de PD, a venit și informația furnizată de liderul Platformei „DA”, Andrei Năstase, care a publicat copia pașaportului rusesc al lui Vlad Plahotniuc. Se încearcă astfel să se facă lumină în presă și prin intermediul rețelelor de socializare asupra multiplelor identități ale primului oligarh al țării. Mă întreb dacă acest personaj proteic ne-ar mai putea surprinde cu ceva, pe noi și pe aliații noștri occidental”, mai scrie Vitalie Ciobanu.

Menționăm că prim-vicepreședintele PD, Vladimir Plahotniuc, care nu deține nicio funcție în stat, se află de marți într-o vizită în Statele Unite. Serviciul de presă al PD a anunțat că oligarhul a plecat în calitate de coordonator executiv al Consiliului Coaliției de guvernare, funcție ce nu a mai existat până acum. De partea cealaltă, Ambasada Statelor Unite la Chișinău a afirmat că Plahotniuc este membru ale unei delegații conduse de vicepremierul Octavian Calmâc.
Conform lui Jurnal.md, ffițerul de presă al PD și Vladimir Plahotniuc nu au răspuns la telefon pentru a oferii o reacție.

 

Tatiana Rotari