R. Moldova amenințată de război. Rusia amenință cu un nou conflict armat în regiunea Transnistreană

Ambasadorul cu misiuni speciale al Federației Ruse în procesul de soluționare a problemei transnistrene, Serghei Gubarev, avertizează cu reînceperea ostilităților armate, ca o consecință  la renunțarea actualei misiuni de menținere a păcii din regiunea transnistreană

Într-un interviu pentru agenția TASS, Serghei Gubarev a acuzat politicienii moldoveni că cer în mod constant transformarea operațiunii de menținere a păcii din regiunea transnistreană într-o misiune de poliție multinațională și încalcă astfel declarația semnată la Moscova în martie 2009. Ambasadorul rus a avertizat că această inițiativă ar putea avea consecințe dramatice.

De asemenea, oficialul care reprezintă Moscova la negocierile privind soluționarea conflictului transnistrean a subliniat că o provocare la adresa Tiraspolului înseamnă, de fapt, suspendarea oricăror negocieri.

Diplomatul a mai declarat că Rusia este îngrijorată de stagnarea discuțiilor în formatul 5+2. Totuși, acesta a salutat faptul că reprezentant din partea Chișinăului la negocieri este Victor Osipov, pe care l-a descris drept un politician flexibil și pragmatic.

Liderul de la Tiraspol, Evgeni Șevciuk, s-a întâlnit la Moscova cu vicepremierul rus Dmitri Rogozin, cei doi discutând despre riscurile crescânde pentru economia Transnistriei „în condițiile instabilității social-politice regionale și a unor factori creați artificial”.

Șevciuk s-a întâlnit la Moscova cu vicepremierul rus Dmitri Rogozin, reprezentantul special al președintelui rus pentru Transnistria. Potrivit agenției „Novosti Pridnestrovia”, la întâlnire s-au discutat „riscurile tot mai mari pentru economia regiunii separatiste și factorii creați în mod artificial, care blochează potențialul economic transnistrean”.

În cadrul dialogului s-a accentuat faptul că „acțiunile urmărind creșterea nivelului de sărăcie în regiune, contravin scopurilor de indentificare a unor soluții constructive și amiabile în cadrul negocierilor pentru soluționare a diferendului transnistrean, iar măsurile de presiune suplimentară asupra economiei regiunii din partea Ucrainei și Moldovei sporesc riscurile destabilizării și subminează stabilitatea din zonă”, a comentat reprezentantul Serviciului de presă a lui Șevciuk, citat de „Novosti Pridnestrovia”.

Rogozin a îndemnat părțile implicate în problema transnistreană să „lase retorica belicoasă și acțiunile unilaterale neprietenoase, să înceteze a mai pune bariere artificiale”.

Potrivit sursei, în cadrul întâlnirii s-a mai discutat despre problemele cetățenilor Federației Ruse care locuiesc în regiunea transnistreană și, de asemenea, aspectele „realizării cu succes” în autoproclamata republică a proiectelor umanitare, lansate de Moscova.

Editat și publicat de Lena Captari – Flux News MD / romaniabreakingnews.ro
Weekend de 5 stele pentru România: 5 medalii de aur la competiții internaționale!

romani_campioni

Românii au adus în țară, în acest weekend, 5 medalii de aur, prin Corala Armonia, Corala Teodoxa, Laura Iaru și Csongor Kicsi, Alexandra Dulgheru și Horia Tecău.

Astfel, Arhiepiscopia Tomisului a fost reprezentată de coralele Armonia și Teodoxa, în perioada 5-12 iulie, la Magdeburg, în Germania, unde s-au desfășurat în paralel competițiile European Choir Games și Grand Prix.

Prima medaliată cu aur a fost corala Teodoxa, care a participat, în cadrul European Choir Games, la secțiunea Coruri de cameră, unde a obținut, săptămâna trecută, medalia de aur. Corala constănțeană, dirijată de Valeriu Croitoru, a interpretat: O sacrum convivium (compozitor Ludovico da Viadana), Iac-așa (Gavriil Musicescu), Ave Maris Stella (Edvard Grieg) și Kriestu Tvojemu (Otto Groll).

Vineri seară, în concurs a intrat și corala Armonia, la competiția Grand Prix, iar sâmbătă la prânz, pe pagina de Facebook a renumitului ansamblu coral al Arhiepiscopiei Tomisului erau postate imagini cu medalia de aur, diploma și fericiții câștigători. „Mâine noapte (n.r. duminică, 12 iulie) ne întoarcem în țară, cu medalia de aur obținută la Concursul Grand Prix of Nations și cu amintiri de neuitat din Germania! Mândri că suntem români!”, au postat pe Facebook membrii coralei Armonia, condusă de dirijorul arhid. Iulian Dumitru. Admiratorii coralei au scris numeroase mesaje de apreciere, felicitându-i pe câștigători, conform portalului 101stiri.ro: „Felicitări încă o dată pentru rezultate și pentru cinstea pe care o faceți țării și Bisericii sale!”, „Mulțumim Lui Dumnezeu pentru bucuria pe care o dăruiește nouă tuturor prin voi. Și vouă, bineînțeles, vă mulțumim și multă sănătate vă dorim”, „Mulțumim Domnului pentru că existați și ne bucurați sufletul!”. Corala Armonia este câștigătoarea mai multor premii la competiții internaționale precum World Choir Games – Cincinnati, SUA – 2012, European Choir Games – Graz, Austria – 2013, World Choir Games – Riga, Letonia – 2014.

Redăm, ca și exemplificare, concertul Coralei Armonia la Campionatul European din 2013:

Update: înregistrarea video a concertului la competiția din Germania, respectiv Grand Prix of Nations, Magdeburg 2015, sectiunea Cor de Cameră, poate fi vizionată pe youtube:

 

Finaliștii Europeni Tango de Pista 2014, Laura Iaru și Csongor Kicsi au urcat în 2015, în a 6-a ediție a Campionatului European de Tango Argentinian, in perioada 7-12 Iulie 2015, pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, câștigând LOCUL I, fiind desemnați Campioni Europeni Tango Salon/de Pista 2015, intrând direct în Finala Campionatului Mondial Tango Salon, august 2015, Luna Park, Buenos Aires, în fața a 8000 de spectatori ! În fiecare Iulie, în Italia are loc Campionatul European de Tango Argentinian, Preliminar oficial al Festivalului și Campionatului Mondial de Tango (august), Buenos Aires, Argentina. Talentații proaspăt medaliați sunt instructori de Tango Argentinian la clubul Tango Brujo din București. Redăm un comentariu de pe Facebook, relevant asupra prestației deosebit de apreciate în Italia: „You showed embrace (a very solid and almost hermetic embrace! ) excellent footwork from both, musicality at the top, adaptability, natural joy ! but what is most important for me: KINDNESS TO OTHER PARTICIPANTS & HUMBLENESS. I loved watching you dance. I’m proud of your dance, but much more proud of your hearts.”

1-Screenshot 2015-07-13 22.17.46

Jucătoarea de tenis Alexandra Dulgheru, principala favorită, a câștigat, duminică, turneul ITF de la Contrexeville, dotat cu premii totale de 100.000 de dolari, informează itftennis.com. Alexandra Dulgheru a trecut în finală de Iulia Putințeva din Kazahstan, cap de serie numărul 8, scor 6-3, 1-6, 7-5.

Horia Tecău și Jean – Julien Rojer au dat o dublă lovitură. Câștigători ai turneului de Mare Șlem de la Wimbledon, cei doi vor fi de luni, 13 iulie, noii lideri ai clasamentului ATP, la dublu, pe 2015, grație celor 2.000 de puncte primite la All England Club. Astfel, cu un total de 5.050 puncte, adunate în 15 turnee la care au participat, ei vor ocupa primul loc în ATP Doubles „Race to London”. Cei doi i-au devansat astfel pe Ivan Dodig și Marcelo Melo (4.480 de puncte, din 8 turnee disputate), Mike și Bob Bryan (4.355, din 13 turnee), Simone Bolelli și Fabio Fognini (4.105 din 10 turnee).

Acordăm simbolic, o a șasea medalie, celor peste 1000 de tineri care au venit din Republica Moldova la București parțial pe jos, prin condiții meteo nefavorabile precum temperaturi de 40 de grade sau ploaie, învingând oboseala, pentru a cere Unirea celor 2 state românești.

Autor Ion Anton / romaniabreakingnews.ro

 

Resurse:

https://www.facebook.com/pages/Corala-Armonia-Constanta , https://www.facebook.com/tangoATA  , http://www.romaniaexpo2015.ro/arhiva-stiri-comunicate/corala-armonia-sustine-concerte-la-pavilionul-romaniei-pe-6-si-8-iunie/  , http://adevarul.ro/locale/constanta/foto-video-armonia-mai-bun-cor-barbatesc-lume-1_540065430d133766a8af25e3/index.html , http://www.tangobrujoromania.ro/ , http://www.prosport.ro/alte-sporturi/tenis/alexandra-dulgheru-a-castigat-turneul-de-la-contrexeville-14581423 , http://www.prosport.ro/alte-sporturi/tenis/un-trofeu-de-primul-loc-castigatori-la-wimbledon-tecau-si-rojer-trec-de-luni-pe-primul-loc-in-lume-la-dublu-in-2015-14579551https://romaniabreakingnews.ro/fotovideo-marsul-lui-stefan-cel-mare-pornit-din-chisinau-a-ajuns-la-bucuresti-suntem-aici-ca-sa-cerem-unirea/
Fratii_de_peste_Prut_vin_sa_ceara_Unirea

Foto/Video – Marșul lui Ștefan cel Mare, pornit din Chișinău, a ajuns la București: Suntem aici, ca să cerem Unirea!

1000 de tineri, români – basarabeni, din organizația „Tinerii Moldovei” au pornit în marș pe jos până în capitala tututor românilor, București, pentru a cere Reîntregirea Neamului Românesc. Zeci de mii de români i-au așteptat în Piața Universități, după care s-au încolonat în marș spre Palatul Cotroceni.

Video – Românii se pregătesc să îi primească pe frații basarabeni care vin la București să ceara unirea

Video – Marșul lui Ștefan cel Mare intră în Piața Universității

Video – Marșul lui Ștefan cel Mare (Universitate) Tinerii Moldovei: VREM REÎNTREGIREA NEAMULUI ROMÂNESC (1)

Video – Marșul lui Ștefan cel Mare (Universitate) Tinerii Moldovei: VREM REÎNTREGIREA NEAMULUI ROMÂNESC (2)

FOTO:  Marșul lui Ștefan cel Mare (Universitate) Tinerii Moldovei: VREM REÎNTREGIREA NEAMULUI ROMÂNESC

Marsul lui Stefan cel Mare - București - Vrem unirea cu Romania (52) Marsul lui Stefan cel Mare - București - Vrem unirea cu Romania (51) Marsul lui Stefan cel Mare - București - Vrem unirea cu Romania (50) Marsul lui Stefan cel Mare - București - Vrem unirea cu Romania (49) Marsul lui Stefan cel Mare - București - Vrem unirea cu Romania (48) Marsul lui Stefan cel Mare - București - Vrem unirea cu Romania (43) Marsul lui Stefan cel Mare - București - Vrem unirea cu Romania (44) Marsul lui Stefan cel Mare - București - Vrem unirea cu Romania (45) Marsul lui Stefan cel Mare - București - Vrem unirea cu Romania (47) Marsul lui Stefan cel Mare - București - Vrem unirea cu Romania (46) Marsul lui Stefan cel Mare - București - Vrem unirea cu Romania (42) Marsul lui Stefan cel Mare - București - Vrem unirea cu Romania (40) Marsul lui Stefan cel Mare - București - Vrem unirea cu Romania (41) Marsul lui Stefan cel Mare - București - Vrem unirea cu Romania (39) Marsul lui Stefan cel Mare - București - Vrem unirea cu Romania (37) Marsul lui Stefan cel Mare - București - Vrem unirea cu Romania (38) Marsul lui Stefan cel Mare - București - Vrem unirea cu Romania (36) Marsul lui Stefan cel Mare - București - Vrem unirea cu Romania (35) Marsul lui Stefan cel Mare - București - Vrem unirea cu Romania (34) Marsul lui Stefan cel Mare - București - Vrem unirea cu Romania (53)
Frați ROMÂNI! Să îi primim cum se cuvine pe tinerii basarabeni care vin să cera UNIREA

Sute de tineri basarabeni, care s-au pornit pe jos din Chișinău (5 iulie), în direcția Bucureștiului, ca să ceară Reîntregirea Neamului Românesc, sosesc în Capitala tuturor românilor în Piața Universității, la ora 14.00. Acești tineri minunați și-au sacrificat ceva mai mult decât timpul liber, au infruntat soarele torid, ploi torențiale, pe jos, într-un marș extenuant și totuși parcurs de ei cu multă speranță, bucurie și mai ales mândrie.

Dragi români, vă invităm să fiți la înălțimea sublimă a sacrificiului facut de acești tineri români – basarabeni, care prin gestul lor au ridicat drapelul Mândriei și Demnității Neamului Românesc de pe ambele maluri ale Prutului și să îi așteptăm cum se cuvine în Piața Universității.

Redacția RBN Press

Ei au plecat din ziua de 5 iulie de la Marea Adunare Națională din Chișinău, unde 30 000 de români basarabeni au cerut Unirea cu România.

Pentru a fi solidari cu ei, Platforma Unionistă Acțiunea 2012 organizează o amplă manifestație duminică, 12 iulie, la ora 14:00, în Piața Universității. Atunci, mii de bucureșteni alături de români din toate colțurile țării îi vor întâmpina pe tinerii sosiți din Basarabia.

Gestul de a parcurge pe jos această distanță dintre cele două capitale românești ne-a impresionat profund. Înainte de a participa la manifestația pregătită duminică la București, colona de tineri basarabeni e așteptată sâmbătă de sute de români din zona Moldovei la Prut, la Vama Ungheni, în jurul orei 10:00.

Facem apel la toți unioniștii din București să se implice săptămâna aceasta la organizarea Marșului Unionist de duminică, 12 iulie! E datoria noastră să ne întâmpinăm frații de peste Prut așa cum se cuvine. COMPLTEAZĂ FORMULARUL ACUM!

Sursa: actiunea2012.ro

MARȘUL LUI ȘTEFAN CEL MARE – MARȘUL UNIRII  – JURNAL ACTUALIZAT ZILNIC

12 iulie

 

https://www.facebook.com/basarabiapamantromanesc/videos/vb.145948112122703/994458047271701/?type=2&theater

Duminică la ora 11:44 sunt în Mizil în gară.

Basarabenii_vin_sa_ceara_Unirea_

Vin cu trenul, hai să-i întâmpinăm la Ploiești!
Tinerii care au mers pe jos din Chișinău ajung la București. Duminică la ora 12:21 sunt în Ploiești în gară.

Vin cu trenul, hai să-i întâmpinăm la Buzău!
Tinerii care au mers pe jos din Chișinău ajung la București. Duminică la ora 11:09 sunt în Buzău în gară.

Vin cu trenul, hai să-i întâmpinăm la Râmnicu-Sărat!
Tinerii care au mers pe jos din Chișinău ajung la București. Duminică la ora 10:36 sunt în Râmnicu Sărat în gară.

Vin cu trenul, hai să-i întâmpinăm la Focșani!
Tinerii care au mers pe jos din Chișinău ajung la București. Duminică la ora 09:54 sunt în Focșani în gară.

8:10 – Trenul Unirii a trecut prin Bârlad unde unioniștii au fost primiți cu urale.
Astăzi la 14:00, în Piața Universității , frații de peste Prut vin să ceară Unirea.
Alătură-te și tu acestui eveniment istoric!

Vin cu trenul, hai să-i întâmpinăm la Vaslui!
Tinerii care au mers pe jos din Chișinău ajung la București. Duminică la ora 07:31 sunt în Vaslui în gară

Basarabenii_vin_sa_ceara_Unirea_Trenul_Uniriii_la_Tecuci

11 iulie

VIN CU TRENUL!
Tinerii care merg pe jos de la Chișinău spre Țară vor urca in Trenul Unirii și duminică, 12 IULIE, vor parcurge drumul spre Bucuresti, oprind în mai multe orașe. Ieși și TU în gara din orașul TĂU și așteaptă-i cu tricoloare și flori, arată-le că-i sprijini, că Unirea-i în oameni, că Unirea face Puterea!

Așadar, Trenul Unirii INTERREGIO 1662 face următoarele opriri:

IAȘI – 06:00
VASLUI – 07:31
BÂRLAD – 08:05
TECUCI – 08:54
FOCȘANI – 09:54
RÂMNICU SĂRAT – 10:36
BUZĂU – 11:09
MIZIL – 11:44
PLOIEȘTI – 12:21
BUCUREȘTI – unde îi vom aștepta in Piața Universității, la ora 14:00!

Trenul Unirii a pornit din gară, nimic și nimeni nu mai poate să-l oprească!

Marșul lui Ștefan cel Mare

Marșul lui Ștefan cel Mare

10 iulie

Masa de prânz pentru cei 1000 de tineri este de fiecare dată o sărbătoare: forțele și hotărârea se amplifică, iar distanța până la capitala lor adevărată scade.

Contribuie cât de modest și tu pentru ca duminică ei să ajungă victorioși la București, capitala lor adevărată!

Marșul lui Ștefan cel Mare - popas

Marșul lui Ștefan cel Mare
– popas

10 iulie (dimineață)

,,Primiți-ne acasă, Domnule Președinte!”.

Tinerii basarabeni din Marșul lui Ștefan cel Mare vor mărșălui duminică, ora 14:00 din Piața Universității spre Cotroceni, pentru a-i cere Președintelui României Unirea.
Marșului din capitală i se vor alătura câteva mii de bucureșteni, solidari cu demersul tinerilor de peste Prut.
Scrisoarea deschisă este semnată de „Copiii înstrăinați ai neamului românesc, care își caută drumul spre revenirea acasă”.

Distribuim toți acest mesaj emoționant care trebuie să ajungă nu doar la Cotroceni, ci și în casele fiecărui român!

Fratii_de_peste_Prut_vin_sa_ceara_Unirea

Fratii_de_peste_Prut_vin_sa_ceara_Unirea

9 iulie

Marșul lui Ștefan cel Mare continuă. Ei vor ajunge la Ungheni, unde la ora 10:00 vor reface, alături de mii de români de pe ambele maluri ale Prutului, Podul de Flori.
La București va avea loc o manifestație de solidaritate duminică, ora 14:00, în Piața Universității. Bucureștenii, împreună cu participanții la marș, vor merge la Cotroceni, unde vor cere Unirea președintelui României, Klaus Iohannis.

Marșul lui Ștefan cel Mare

Marșul lui Ștefan cel Mare

9 iulie

Unirea este proiectul national al generatiei actuale!
sambata, la ora 10:00 la vama Ungheni si duminica, la 14:00 in Piata Universitatii ii întâmpinam pe cei 1000 de tineri unionisti veniti pe jos de la Chisinau!

Marșul lui Ștefan cel Mare se pornește

Marșul lui Ștefan cel Mare se pornește

9 iulie

Nicu Covaci, Alexandru Arșinel, Anastasia Lazariuc și Grigore Leșe sunt doar câțiva dintre artiștii care cheamă românii de pe ambele maluri ale Prutului, sâmbătă, la Ungheni, ora 10:00, la Podul de Flori!

Artistii ii cheama pe ieseni la Podul de Flori de la Ungheni! (bzi.ro)

Nicu Covaci, Alexandru Arsinel, Anastasia Lazariuc si Grigore Lese invita iesenii cu mic cu mare la Podul de Flori, eveniment care va avea loc sambata aceasta, ora 10:00, la Ungheni, pe ambele maluri ale Prutului. Podul feroviar va putea fi trecut din nou, dupa 20 de ani, pe jos, iar frontiera cu Republica Moldova va fi inlocuita de o mare de flori.

„Maica mea e basarabeanca, tatal meu e banatean. Sunt extremele tarii care in intregime e a noastra. Speram ca in curand Basarabia sa revina in granitele romanesti. Lozinca Phoenix este gaseste-ti sira spinarii! Indemn romanii cu mic cu mare sa se indrepte sambata, 10 iulie, spre Ungheni, pentru ca Prutul sa nu mai fie nicicand frontiera!”, a spus Nicu Covaci, in timp ce Alexandru Arsinel a spus: „sunt alaturi de tot ce este legat de idealurile Basarabiei sora, cu toata dragostea”.

De asemenea, mesaje de sustinere au transmis si muzicianul Grigore Lese si Anastasia Lazariuc.

In aceasta perioada, pregatirile pentru refacerea Podului de Flori sunt in plina desfasurare. Evenimentul, care a reunit in anii ’90 romanii de pe ambele maluri ale Prutului, ia din nou amploare, Iasul fiind in aceste zile impanzit de afise si flyere care indeamna la solidaritate pentru Unirea Romaniei cu Republica Moldova. Initiativa Platformei Actiunea 2012 a nascut o solidaritate fara precedent, zilnic anuntandu-si suportul mii de romani pe retelele de socializare. In acelasi timp, tinerii care au plecat duminica din Chisinau spre Bucuresti in Marsul lui Stefan cel Mare vor traversa sambata podul feroviar de la Ungheni, pentru a se reintalni cu fratii de pe celalalt mal al Prutului. Iesenii sunt astfel asteptati pentru a intampina romaneste Marsul lui Stefan cel Mare.

„Traim intr-o Romanie inconjurata de pamant romanesc. A sosit vremea sa aratam lumii ca avem onoare. Drumul tinerilor este un drum al istoriei, al gandirii care pune in cumpana, incita si solicita, dar in acelasi timp ne linisteste. Te pune pe drum. Dorinta tinerilor este mare. Cred in forta tinerilor, in luminarea lor, care este inaltatoare. Ma alatur cu gandul ca intr-o buna zi sa avem o Romanie intreaga”, a spus Grigore Lese.
Transportul catre Ungheni va fi asigurat gratuit dus-intors din Piata Unirii, sambata, incepand cu ora 8:00. Participantii sunt rugati sa aduca flori, pentru a-i intampina pe fratii de peste Prut. Unirea o facem noi, cu mic, cu mare, sambata, la 10:00, in mana cu o floare! Manifestatia este autorizata de autoritatile de frontiera si cele locale.
„Pentru mine granita e demult disparuta. Suntem un singur popor. Artistii au fost printre primii care au spart acest zid care ne desparte iar eu voi ajuta cat pot sa reintregim tara. Inainte de 1990 tinerii de pe ambele maluri ale Prutului nu aveau posibilitatea de a se cunoaste. Acum aveti aceasta posibilitate! Veniti sambata la Prut!”, a spus Anastasia Lazariuc.

9 iulie

După ce au înfruntat canicula, eroii din Marșul lui Ștefan cel Mare au parcurs mai bine de 10 kilometri printr-o ploaie torențială.
Unioniștii au ajuns la Ungheni, pe Prut, unde sâmbătă, de la ora 10, vor reface Podul de Flori.
https://www.facebook.com/events/774773835953116/

Marșul lui Ștefan cel Mare se pornește spre Ungheni

Marșul lui Ștefan cel Mare spre Ungheni

Ploaia i-a prins în dreptul localității Pîrlița pe unioniștii noștri care vin pe jos de la Chișinău spre Țară.
Fiți alături de ei sâmbătă la Prut/Ungheni și duminică la București/Piața Universității.
Și dați această poză mai departe tuturor prietenilor, ca să vadă prin ce trec basarabenii pentru a spune în Țară că vor Unirea:

Prin ploaie la Ungheni, marșul continuă

Prin ploaie la Ungheni, marșul continuă

Marșul lui Ștefan cel Mare continuă. Ei vor ajunge la Ungheni, unde la ora 10:00 vor reface, alături de mii de români de pe ambele maluri ale Prutului, Podul de Flori.
La București va avea loc o manifestație de solidaritate duminică, ora 14:00, în Piața Universității. Bucureștenii, împreună cu participanții la marș, vor merge la Cotroceni, unde vor cere Unirea președintelui României, Klaus Iohannis.

(9 iulie) Nici căldura, durerea de picioare sau oboseala nu mai afecta vreun tânăr din cei 1000 când în satul Vorniceni au fost întâmpinați cu dansuri și cântece de către niște românași frumoși de-o șchioapă.

Să contribuim fiecare cât de modest ca cei 1000 de tineri să reușească să ajungă la București și să ceară ceea ce li s-a luat pe nedrept, să ceară Reunirea!
http://actiunea2012.ro/doneaza-3

Marșul lui Stefan cel Mare, unioniștii primiți în satul Vorniceni

Marșul lui Stefan cel Mare, unioniștii primiți în satul Vorniceni

Un parlamentar s-a alăturat tinerilor unioniști la Marșul lui Ștefan cel Mare!

Deputatul în Parlamentul României, Petru Movilă, s-a alăturat sutelor de tineri porniți pe jos de la Chișinău spre București.

Aflați la jumătatea traseului pe teritoriul Republicii Moldova, manifestanții din Marșul lui Ștefan cel Mare au plecat în această dimineață din Călărași și au poposit la Bahmut, unde parlamentarul de Iași i-a întâmpinat cu o donație considerabilă de alimente.

În ciuda temperaturilor caniculare, tinerii continuă să meargă pe jos spre Prut, unde sâmbătă, 11 iulie, la Ungheni, cu începere de la ora 10:00, va fi refăcut Podul de Flori.

,,Ați demonstrat că știți să luptați să învingeți! Vă felicit pentru curajul și perseverența voastră!”, i-a felicitat deputatul pe cei aflați în marș.

Deputatul Movilă a fost prezent și la Marea Adunare Națională de la Chișinău, alături de senatorul Dorin Dobra. Ambii au luat cuvântul pe scena din Piața Marii Adunări Naționale, în fața celor 30.000 de cetățeni ai Republicii Moldova, ieșiți în stradă pentru Unire.

Din București, alți parlamentari au adresat mesaje de susținere celor prezenți la manifestație și la Marșul lui Ștefan cel Mare: deputații Mircea Irimie, Bogdan Diaconu, Eugen Tomac, Nuțu Fonta, Aurelian Mihai, Grigore Crăciunescu, Adrian-Nicolae Diaconu, Ionuț Săvoiu, Ioan Tămâian, senatorii Marcel Bujor, Sorin Bota și Varujan Vosganian.

Marșul lui Ștefan cel Mare a început duminică, imediat după Marea Adunare Națională. În semn de susținere a demersului celor o mie de tineri plecați pe jos spre capitala tuturor românilor, la București va avea loc o manifestație de solidaritate duminică, 12 iulie, ora 14:00, în Piața Universității. Bucureștenii, împreună cu tinerii basarabeni, vor merge la Cotroceni, unde vor cere Unirea președintelui României, Klaus Iohannis.(moldova.org)

Deputatul în Parlamentul României, Petru Movilă, s-a alăturat sutelor de tineri porniți pe jos de la Chișinău spre București.

Deputatul în Parlamentul României, Petru Movilă, s-a alăturat sutelor de tineri porniți pe jos de la Chișinău spre București.

Cinste lor, eroilor contemporani!
Sute de kilometri parcursi pentru idealul national al generației tinere!
VOI UNDE ÎI ÎNTÂMPINAȚI ÎN ȚARĂ?
1. sambata, ora 10.00, la vama Ungheni (la Iași)
2. duminica, ora 14:00, în Piața Universității , din BUCUREȘTI

Fratii_de_peste_Prut_vin_sa_ceara_Unirea

Fratii_de_peste_Prut_vin_sa_ceara_Unirea

8 iulie

În ciuda caniculei, participanții la Marșul lui Ștefan cel Mare au ajuns cu bine la Cornești. Numeroasele fâtâni din Basarabia au reîmprospătat rezerva de apă rece a unioniștilor.
Un moment special din Marșul lui Ștefan cel Mare va fi trecerea Prutului pe jos, sâmbătă, la ora 10:00, la Ungheni, unde sunteți așteptați cât mai numeroși.
Vă invităm să-i întâmpinați pe participanții la marș duminică, la ora 14:00 în Piața Universității.

https://www.facebook.com/basarabiapamantromanesc/videos/992808510769988/

 

Refacem Podul de Flori, întâmpinând tinerii la Prut, sâmbătă, ora 10:00. Plecare din București, cost 75 de lei dus-intors!

Fratii_de_peste_Prut_vin_sa_ceara_Unirea11

Tinerii care vin pe jos au primit la Călărași un bust a lui Ștefan cel Mare, să-l ducă la București.
În București vor ajunge duminică, la ora 14:00(Piața Universității) iar Prutul îl vor trece pe jos sâmbătă, la ora 10:00, la Ungheni, unde vă așteptăm și pe voi!

La Călăraș (R. Moldova) tinerii din marșul unionist au primit în dar din partea comunei un bust al lui Ștefan cel Mare, pentru a fi adus la București

La Călăraș (R. Moldova) tinerii din marșul unionist au primit în dar din partea comunei un bust al lui Ștefan cel Mare, pentru a fi adus la București

La Călărași, popasul zilei de marți, unioniștii care au pornit în Marșul lui Ștefan cel Mare au ridicat lampioane tricolore, după ce au fost întâmpinați entuziast de autorități și de localnici, toți unioniști.

Participanții la marș vor sosi la București duminică, 12 Iulie cand îi vom întampina la ora 14:00 în Piața Universității și de acolo vom merge împreună către Cotroceni pentru a cere REUNIREA celor doua state romanești!

Fratii_de_peste_Prut_vin_sa_ceara_Unirea13

„Unirea este un lucru pe care doar Bucureștiul poate să-l ofere și numai Chișinăul poate să-l accepte. Dacă cetățenii din Moldova vor cere acest lucru, atunci nimeni nu-i va putea opri” – Klaus Iohannis, președintele României

Tinerii din Marșul lui Ștefan cel Mare s-au prins în Hora Unirii cu localnicii și autoritățile din Călărași. Mâine dimineață, din nou la drum, pe jos, spre București.

https://www.facebook.com/basarabiapamantromanesc/videos/992316394152533/

6 iulie

După mai bine de 40 de km parcurși din Marșul lui Ștefan cel Mare au luat prânzul într-o pădurice răcoroasă Andreea, Ion, Cătălin, Marian, Dumitru, Vitalie, Igor, Maria, Vlad, Sorin, Elena și restul celor 989 de tineri porniți pe jos de la Chișinău.

Curajul lor, pur și simplu, nu are limite! Să-i susținem să ajungă la București!

Români,
ce ne-au demonstrat duminică tinerii din Chișinău nu poate rămâne fără reacție!

Sute de tineri sunt în aceste clipe pe jos, deplasându-se spre Prut. Haideți să dăm vestea despre jerfa lor și să-i ajutăm logistic și moral!
Iar sâmbătă, să venim cu toții la Prut- Ungheni(20 km de Iași) pentru a-i întâmpina pe eroii României de mâine.

Transport din București Iași, Vaslui, Chișinău pentru sâmbătă: https://www.facebook.com/events/774773835953116/
Plecări zilnice din Chișinău până la marșul pe jos: ora 07:00 de la Teatrul de Operă și Balet
Pentru donații:

Fratii_de_peste_Prut_vin_sa_ceara_Unirea

Fratii_de_peste_Prut_vin_sa_ceara_Unirea

Sursa: https://www.facebook.com/basarabiapamantromanesc

 

 
Foto-Video. Batalioanele Islamice ale morții – în linia întâi a ambelor tabere de pe frontul din Ucraina

În zona de est a Ucrainei, de partea armatei ucrainene luptă aproximativ 30 de unități de voluntari, inclusiv trei batalioane islamice, care sunt aruncate „în linia întâi în cele mai fierbinti zone”, scrie New York Times. Corespondentul Andrew Kramer a vorbit cu comandantul uneia dintre unitatiile militare, numita în cinstea Sheikh-ului Mansour.

Întalnirea a avut loc intr-un local frecventat de „Sectorul de Dreapta” (careia batalionul Sheikh Mansour îi este subordonat). Interlocutorul lui Kramer a refuzat să-și divulge numele, spunând doar că are „45 ani”, a participat la ambele războaie cecene și până de curând a trăit în Franța.

„Ne place să luptam împotriva rusilor. Suntem mereu în război cu rusii”, citează jurnalistul cuvintele comandantului militar. „Eu sunt deja de 24 de ani pe drumul acesta. Pentru noi, războiul nu s-a terminat. Nu am evitat niciodata sa ne luptam cu Rusia și nu vom face acest lucru nici acum”.

Unele unitati de voluntari afiseaza in mod deschis simbolurile naziste – în afara de „Sectorul de Dreapta” un exemplu este si batalionul „Azov”, spune Kramer. Fără a aduce atingere problemei în mod direct, cecenul spune ca „el se intelege bine cu naționaliștii, pentru că ei, ca și el, își iubesc țara și îi urăsc pe rusi”, se spune în articol. De asemenea, comandantul afirma că el și oamenii sai nu poarta veste antiglont: „.. Asa vedem noi lucrurile. Noi credem în Dumnezeu, astfel încât nu avem nevoie de veste antiglonț”.

Despre comandantul Isa Munaev, ucis in lupta în luna februarie a acestui an, spune că oamenii din conducerea ucraineana au aprobat acțiunile sale, dar „nu au existat documente, nimic scris”.

El a mai spus că, în acest an, autoritățile franceze au arestat doi soldați ai batalionului său, acuzându-i de implicare în „Statul Islamic” (de fapt, camarazii sai nu faceau parte din aceasta grupare terorista, spune el).

„Toata Europa tremură de frica rusilor, – a declarat comandantul. Europei ii convine ca noi sa luptam impotriva rusilor, dar nu toată lumea înțelege acest lucru”.

De partea Ucrainei -Batalioanele „Sheikh Mansour” și „Djohar Dudaev”

„Batalioanele Sheikh Mansour și Djohar Dudaev” constau în mare parte din ceceni, dar mai sunt și musulmani din alte părți ale spațiului post-sovietic, cum ar fi uzbeci și balkari. A treia divizie, cu numele de Crimeea, este alcatuiat în mare parte de tătari din Crimeea. Potrivit ziarului, cecenii vin în Ucraina „din Europa și Asia Centrală”.

„Este general recunoscut faptul că cecenii sunt luptatori valorosi. Comandanții ucraineni ii lauda pentru calitatile de cercetași si lunetisti… În plus, cecenii sunt cunoscuti pentru ambuscadele iscusite și raidurile lor. În timpul războaielor cecene, acestia ucideau prizonierii din randul ofițerilor și militarii cu contract, iar pe recruti îi lasau in viata.

„Chiar si pentru ucraineni, căliți deja de un razboi care dureaza mai mult de un an, apariția în prima linie a militanților islamici, mai ales ceceni, este o surpriză placuta” – spune Kramer.

<iframe width=”640″ height=”360″ src=”http://www.liveleak.com/ll_embed?f=b0907398b629″ frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

Țările occidentale au refuzat să furnizeze forțelor guvernamentale [ucrainene] cel puțin o aparența de ajutor militar, în schimb Rusia le ofera rebelilor munitie și armament variat si modern. Armata ucraineana, suferindă de corupție și subfinanțare este în mare parte ineficienta. Așa că ucrainenii sunt fericiți de orice ajutor, chiar si cel venit de la militantii islamici ceceni”.

Nici batalionul Sheikh Mansur, nici organizația naționalistă ucraineană „Sectorul de Dreapta” nu fac parte din forțele armate și autoritățile ucrainene refuză să spună cât de multi ceceni lupta in partea de est a Ucrainei.

„Ei nu sunt plătiti, iar in afara de inamici, aceste unitati nu au practic nimic comun cu fortele armate ucrainene”.

„Inca din anii 1980, anii razboiului din Afganistan, Moscova a acuzat Statele Unite în sprijinirea militanților islamici și a războiului pe care acestia îl alimenteaza la granita sudica a Rusiei.

Potrivit lui Kramer, instructorilor americani care se ocupa de pregătirea soldaților ucraineni din Garda Națională, li s-a „interzis explicit sa-i instruiasca pe membrii grupului Azov. Nu exista nici indicații privind implicarea Statelor Unite in formarea „batalioanelor musulmane”. -Sursa: deschide.md prin romaniabreakingnews.ro

Și de partea Rusiei luptă musulmani

Musulmanii ceceni, din „Batalionul Morții” (Death batalion) s-au alăturat războiului Rusiei în Ucraina titrează DailyMail citat de romaniabreakingnews.ro

Sute de luptători din republică rusă Ceceniei au format propriul lor batalion, supranumit „Batalionul Morții” pentru a se alătura insurgenților pro-ruși din Estul Ucrainei.
Se pare că aproximativ 300 de luptători voluntari,  după spusele lor,  în cea mai mare parte foști militari proveniți din forțele securitate din regiunile musulmane unde rușii au purtat două războaie sângeroase de la căderea Uniunii Sovietice încoace.
Reuters a raportat că a vazut zeci de bărbați înarmați în uniforme de camuflaj scandând „Allahu Akbar” care se  antrenau într-o în tabăra lângă Donetsk.

In training: Seasoned Chechen fighters, whose combat experience often dates back to the 1994-96 and 1999-2000 wars, fight on both sides in Ukraine, adding to the complexity of the conflict
La antrenament: luptători ceceni, a căror experiență de luptă de multe ori datează încă din anii 1994-1996 și 1999-2000 din războaiele Rusiei cu Cecenia, luptă acum pe ambele fronturi din Ucraina (de partea ucrainenilor dar și a rușilor), adăugând dimensiuni nebănuit de complexe conflictului din Estul Ucrainei.
Divided region: In Ukraine, Stinger's men are sworn enemies with another group of Chechens who fight on the opposite side of the conflict and support the Kiev government troops
Tabere opuse: În Ucraina, grupul de luptă al așa numitului „Stinger” este dușman declarat de moarte cu un al grup de ceceni care lupta însă pe partea opusă a conflictului și  sprijină trupele guvernamentale ale  Kievului.
'This is volunteer battalion Death': The deputy commander of the group, who only gave his nickname 'Stinger', told Reuters the unit was made up of around 300 Chechens with 10 to 20 years battlefield experience

Acesta este voluntarul din „Batalionului cecen al Morții”: Comandantul adjunct al grupului, căruia i sa dat porecla „Stinger”, a declarat pentru Reuters că unitatea a fost formată din aproximativ 300 de ceceni, care au între 10 și 20 de ani de experiență de luptă.

Hand to hand combat: Two Chechen fighters practice their wrestling in the snow while their comrades watch

Antrenamente dure în frig,  luptă corp la corp, sub privirile camarazilor din „Batalionul Morții” și a reporterului Reuters.

Physical training: The men jog along the snow-covered roads of the war-torn region 

Antrenament fizic de rezistență.

Phew... But by this point they seem to have slowed slightly to rather less than a jog... 
Lots to work on: The formation appears to break up as the faster fighters speed off around the corner

Editor: Lena Captari – Flux News MD (RBN Press)

Surse:dailymail.co.uk,  deschide.md prin romaniabreakingnews.ro
UE anunță condițiile pentru reluarea finanțării în Republica Moldova. Leancă: Lipsa unui acord cu FMI poate duce RM la incapacitate de plată!

UEUniunea Europeană anunță într-un comunicat de presă, condițiile pe care ar trebui să le îndeplinească Republica Moldova pentru realuarea finanțării din partea partenerilor de dezvoltare. Europenii spun că asistența europeană depinde de existența unui acord Moldova-FMI pe care nu-l poate încheia actualul guvern interimar de la Chișinău, titrează Deschide.md, citat de romaniabreakingnews.ro

Textul declarației de presă mai anunță că UE consideră că doar acordul cu FMI ar putea garanta că se vor lua măsuri pentru soluționarea problemelor sectorului bancar moldovean.

„Odată învestit, noul guvern va trebuie să ceară neîntârziat negocierea unui nou program cu FMI. Aprobarea unui asemenea program ar reface încrederea în stabilitatea macro-financiară a Moldovei și deschide calea reluării furnizărilor de asistență pentru buget din partea UE”, spune în declarație șeful delegației UR, Pirkka Tapiola.

Plățile vor fi acordate doar dacă vor fi îndeplinite condițiile legate de obiectivele politicii sectoriale, stabilitatea macrofinanciară, precum și respectarea principiilor de supraveghere și transparență bugetară.

„Plățile de sprijin bugetar din Uniunea Europeană pot fi procesate doar după ce programul FMI este aprobat. Un program nu poate fi solicitat de un guvern interimar, această problemă este un motiv în plus, pentru a accelera procesul de formare a unei noi coaliții de guvernare”, este specificat în comunicat.

Amintim că Pirkka Tapiola a anunțat, acum două zile, că Uniunea Europeană a înghețat finanțarea pentru Republica Moldova și că banii europeni vor ajunge în bugetul Moldovei atunci când autoritățile de la Chișinău vor forma un nou Guvern, capabil să negocieze un acord de finanțare cu Fondul Monetar Internațional, dar și să soluționeze criza din sectorul bancar.

Potrivit Ministerului Finanțelor, în acest an Uniunea Europeană a prevăzut pentru Republica Moldova o finanțare de 40,7 milioane de euro. Banii urmau să ajungă în visteria țării în calitate de suport bugetar în mai multe domenii, inclusiv pentru reformarea justiției.

Lipsa unui acord cu FMI poate duce RM la incapacitate de plată

Doar crearea unei majorități clare în Parlamentul Republicii Moldova și formarea unui nou Guvern poate duce la semnarea unui nou acord cu FMI și la înlăturarea pericolului de intrare a Republicii Moldova în incapacitate de plată. Declarația a fost făcută de către Iurie Leancă în pauza ședinței Parlamentului.

Potrivit lui Leancă cele trei partide pro-europene ar putea ajunge la un acord comun pentru formarea unei noi alianțe în decurs de două trei zile.

„Cele trei partide să nu mai facă ping-pong, și să se așeze zi și noapte la masa de negocieri. Sunt convins că în două teri zile se poate de ajuns la un numitor comun. Și eu și domnul Carpov suntem dispuși să ajutăm”, a declarat Iurie Leancă.

Leancă mai spune că liderii PLDM, PD dar și PL trebuie să lase la o parte orgoliile la masa de negocieri. În caz contrar s-ar putea repeta situația după alegerile parlamentare din decembrie.

„Lipsa unui Guvern, lipsa unui acord cu FMI, duce la instabilitatea din sistemul finaciar-bancar. Orice memorandum discutat cu FMI ne duce la două, trei luni până la implimentarea lui. Fără o majoritate clară fără un mandat plin riscăm să nu primim acești bani în acest an. Riscul să ajungem în incapacitate de plată este mult mai mare”, a mai menționat Leancă. 

Editor: Lena Captari – Flux News MD (RBN Press)

Sursa: Deschide.md prin romaniabreakingnews.ro
Rușii deranajați de studiul și testele la istorie în R. Moldova! Rogozin: „Copiii ruși din Moldova se transformă în români!”

Dmitri Rogozin

Dmitri Rogozin

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a postat pe pagina sa de Facebook formularul cu subiectele la istorie care au fost date anul acesta absolvenților de ciclu gimnazial din școlile cu predare în limba rusă din Republica Moldova.

„Modul original în care copiii ruși din Moldova sunt transformați în români”, scrie Dmitri Rogozin în postarea sa de pe Facebook, la care atașează câteva foi cu subiecte, fără a face alte comentarii.

La unul dintre subiecte, elevilor li se cere să identifice într-o caricatură un simbol utilizat de autor pentru a reda un anumit mesaj despre Pactul Molotov-Ribbentrop.

La un alt punct, este reprodus un articol dintr-un ziar intitulat „Consiliul Europei cere Rusiei să asigure dreptul la educație în Transnistria”, iar elevii trebuie să rezolve următoarea cerință: „Studiază titlul articolului. Drepturile cetățenilor cărui stat sunt vizate prin acest demers al Consiliului Europei? Argumentează răspunsul”.

Candidaților li se mai prezintă un tabel cronologic cu evenimente importante care au avut loc în Europa de Est din 1985 până în 2007. Li se cere să identifice două evenimente din cadrul revoluției anticomuniste din România.

La ultimul subiect, elevilor li se dau patru fragmente din texte care se referă la același eveniment și li se cere să scrie un eseu pe tema: „Drama deportaților din RSSM (Republica Sovietică Socialistă Moldovenească) dezvăluie caracterul justiției în regimul totalitar sovietic”.

Acestea sunt doar câteva dintre subiectele lucrării, care este structurată pe trei părți.

Formularul de examen fusese postat inițial de un alt vicepremier rus, Dmitri Loskutov, care a descărcat subiectele de pe site-ul Ministerului Educației din Republica Moldova și le-a publicat pe contul său de Twitter.

Loskutov_Twiter

În scurtul său comentariu de pe Facebook, Dmitri Rogozin pare să fie deranjat de faptul că subiectele se referă la revoluțiile anticomuniste care au marcat anul 1989, la evenimente care le-au precedat și la evenimente ulterioare.

Proba, care s-a desfășurat la 15 iunie 2015, se numește „Istoria românilor și istoria universală”, iar cerințele sunt formulate, evident, în limba rusă. Aceleași subiecte s-au dat, însă, și elevilor care au susținut examenul în limba română.

http://www.aee.edu.md/sites/default/files/09_ist_test_ru_sb15.pdf

Examenul este susținut de către toți elevii care au absolvit clasa a IX-a din școlile cu predare în limba rusă din Republica Moldova. Astfel de școli există în toate marile localități ale Republicii Moldova, minoritatea rusă fiind a doua cea mai numeroasă din țară, după cea ucraineană.

Editor: Lena Captari – Flux News MD (RBN Press)

Autor, sursa:  Svetlana Maftei – deschide.md prin romaniabreakingnews.ro
Lukoil, prejudiciu de 2 mlrd € în România! Conturile companiei Lukoil Europe Holdings Olanda sub sechestru

Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești a pus sechestru pe conturile companiei Lukoil Europe Holdings Olanda, acuzată că ar fi provocat statului un prejudiciu de peste 2 miliarde de euro.

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

În dosarul penal nr.254/P/2014 în cadrul căruia se efectuează cercetări față de S.C.PETROTEL LUKOIL S.A. Ploiești și BOGDANOV ANDREY IUREVICI pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și de spălare de bani au fost extinse cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de folosirea cu rea credință a creditului societății prev. de art.272 alin.1 lit.b din Legea 31/1990 republicată și de spălare de bani prev. de art.29 alin.1 lit.a din Legea 656/2002.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești au pus în mișcare acțiunea penală și au dispus măsura preventivă a controlului judiciar față de RAȚĂ ANDREI, DĂNULESCU DAN, DUȚU DOREL, EROGOV YURI, VOINSTEV ALEXEY, ultimii doi având cetățenierusă, toți angajați ai SC PETROTEL LUKOIL SA Ploiești.

Cercetările au stabilit faptul că, suspecta SC PETROTEL LUKOIL SA Ploiesti, a rambursat în baza unor contracte, cu titlu de împrumut,acționarului majoritar LUKOIL EUROPE HOLDINGS BV Olanda suma de 1.511.904.038,94 dolari SUA și 552.977.284,35 euro cu justificarea restituire creditare.

Totodată, suspecta SC PETROTEL LUKOIL SA Ploiesti, a primit în baza unor contracte cu titlu de investiții, de la acționarul majoritarLUKOIL EUROPE HOLDINGS BV Olanda suma de 32.476.926 euro și 304.186.078,78 dolari SUA, deși conform bilanțurilor, balanțelor și raportărilor către ANAF, activul societății este de 48.522.486 euro echivalent monedă națională, diferența de 257.995.952 euro neregăsindu-se în activul patrimonial al societății .

Mai mult, suspectei SC PETROTEL LUKOIL SA Ploiesti, conform rulajelor de cont, i s-a virat în cont, de la acționarul majoritar LUKOIL EUROPE HOLDINGS BV Olanda, suma totală de 480.176.734,90 euro, echivalent monedă națională, cu titlu de majorare capital social, dar conform situației raportate la Oficiul Registrului Comerțului pe baza documentelor financiar contabile ale societății, capitalul social este de 105.881.929,76 euro echivalent monedă națională, diferența de 374.294.805,14 euro neregăsindu-se în aportul de capital. Cu toate că suma respectivă a fost primită cu titlu respectiv, conform rulajelor de cont, aceasta a fost fracționată și rambursată cu titlu restituire creditare în aceeași zi în care a intrat în conturile bancare.

Ca urmare a politicii comerciale practicate de S.C.Petrotel Lukoil S.A., s-a realizat decapitalizarea societății, fapt relevat și de rapoartele administratorilor societății, rapoarte aferente anilor 2012 si 2013.

Valoarea prejudiciului, estimată în acest moment, este în cuatum de 1.185.268.188,35 EURO și 1.526.293.530,93 USD pentru infracțiuneaprev. de art. 272, alin.1, lit. b din Legea 31/1990 republicată și în cuantum de 1.526.293.530,93 USD și 552.977.284,35 EURO pentru infracțiunea prev. de art. 29, alin. 1, lit. a din Legea 656/2002 .

La data de 08.07.2014, în conformitate cu prevederile legale, respectiv art.32 din Legea 656/2002 potrivit cărora ,, în cazul în care s-a săvârșit o infracțiune de spălare a banilor (…), luarea măsurilor asigurătorii este obligatorie,, și în același sens art.33 alin.6 din Legea 656/2002 ,, pentru a garanta ducerea la îndeplinire a confiscării bunurilor, este obligatorie luarea măsurilor asigurătorii prevăzute de codul de procedură penală,, s-a dispus măsura sechestrului asigurător.

În cauză, în urma extinderii certărilor față de LUKOIL EUROPE HOLDINGS BVATRIUM Olanda și față de S.C.PETROTEL LUKOIL S.A. Ploiești au fost extinse și măsurile asigurătorii. Acestea au fost aplicate asupra unor bunuri aparținând LUKOIL EUROPE HOLDINGS BVATRIUM Olanda, până la concurența sumei de 2.007.103.675,74 euro, respectiv asupra conturilor bancare deținute de această entitate juridică la băncicomerciale situate în U.K. și Olanda, asupra primelor de emisiune în cuantum de 1.880.931,388 lei precum și asupra unui număr de 176.840.629 acțiuni, deținute de aceasta în cadrul S.C.Petrotel Lukoil S.A. Ploiești.

De asemenea, au fost instituite noi măsuri asigurătorii asupra conturilor bancare deținute de către suspecta S.C.Petrotel Lukoil S.A.Ploiești, la bănci comerciale situate în Olanda, până la concurența sumei de 2.007.103.675,74 euro.

Măsurile instituite au avut un caracter strict procedural în conformitate cu legile speciale și normele de procedură penală, singurele care guvernează procesul penal.

Cercetările urmează a fi continuate pentru strângerea și a altor probe necesare pentru stabilirea situației de fapt în integralitatea ei, pentru identificarea altor persoane ce au săvârșit infracțiuni și în vederea stabilirii răspunderii penale a acestora.

Punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nici o situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Editor: Lena Captari – Flux News MD (RBN Press)

Sursa: Stiripesurse.ro prin romaniabreakingnews.ro

Sursa foto: radioconstanta.ro
Gazprom în cădere liberă. Datornic și insolvabil în Turkmenistan

GazpromGigantul rus Gazprom, a fost declarat insolvabil de Turkmenistan, din cauza sancțiunilor împotriva Rusiei și crizei economice mondiale. O declarație în acest sens a fost publicată pe pagina oficială a guvernului de la Așhabad, potrivit Lenta.ru.

„De al începutul anului 2015 Gazprom nu achită datoriile față de întreprinderea de stat Turkmengaz pentru livrările de gaze naturale”, se arată în declarația oficială.

Potrivit unui articol publicat în luna februarie de vice-directorul companiei Turkmengaz, Annadurdy Mereteldiev, Moscova nu și-a onorat angajamentele privind construcția gazoductului transcaspic Est-Vest. La rândul său vicepreședintele Gazprom, Alexandr Medvedev a declarat despre reducerea semnificativă a procurărilor de gaze din Asia Centrală, în particular din Turkmenia acestea s-au redus de la 10 la 4 miliarde de metri cubi.

În prezent Rusia procură gaze naturale din Turkmenia, Uzbekistan, și Kazahstan. Potrivit unui acord semnat în 2003, pe o parioadă de 25 de ani, Rusia urma să procure anual 70-80 milioane metri cub de gaz.

În 2013 Ucraina și Turkmenia au convenit în privința reluării livrărilor de gaze prin gazoductul care începe în nordul Turkmeniei și traversează Rusia.

Editor: Lena Captari – Flux News MD (RBN Press)

Surse: deschide.mdlenta.ru prin romaniabreakingnews.ro
Panică! Cutremur financiar pe bursele din Asia! Absolut toți indicii asiatici sunt pe căderi grave în China: Bursele asiatice se prăbușesc. Hong Kong, peste -6%

CIFRA ZILEI. 3.200 de miliarde de dolari – atât au pierdut investitorii chinezi în trei săptămâni 

Cifra zilei vine de la Bursa din Shanghai care continuă să se prăbușească. 3.200 de miliarde de dolari, echivalentul Produsului Intern Brut al României pe 15 ani, este suma pe care investitorii chinezi au pierdut-o în ultimele trei săptămâni.

Indicele bursei de la Tokyo, Nikkei 225, scade cu peste 2%, însă cele mai afectate piețe de capital sunt Hong Kong-ul și Shanghai, care au în acest moment scăderi de aproximativ 4%.

CITEȘTE ȘI China’s stock-market collapse is not over yet

Din cauza turbulențelor puternice din ultimele zile de pe bursele de acțiuni din China, companiile locale au recurs în masă la suspendarea tranzacționărilor pentru a-i împiedica pe investitori să le vândă acțiunile.

Cele mai mari firme de brokeraj din China au dezvăluit un plan aprobat de guvern care a intrat în vigoare de luni și privește achiziționarea de acțiuni, în timp ce cele două mari piețe bursiere – Shanghai și Shenzhen – au suspendat toate ofertele publice de acțiuni.

În mai puțin de zece zile, Bursa din Shanghai a pierdut 30% din valoare. Securities Association, controlată de guvernul chinez, a precizat că 21 din cele mai mari firme de brokeraj au convenit să pună în funcțiune un fond de cel puțin 120 miliarde de renminbi, adică 19,4 miliarde dolari, pentru achiziționarea de acțiuni în marile întreprinderi, cele mai stabile și să înceteze să vândă acțiunile propriilor portofolii. Unii experți susțin însă că milșcările ar putea fi insuficiente pentru oprirea hemoragiei de bani pe piața bursieră, în special în contextul în care vineri, la Bursa din Shanghai, acțiuni în valoare de 105 miliarde de dolari și-au schimbat proprietarul.

UPDATE: Acțiunile chineze au înregistrat miercuri scăderi dramatice, după ce Autoritatea de reglementare a avertizat că piața bursieră a celei de a doua mari economii a lumii este cuprinsă de ‘un sentiment de panică’, iar investitorii ignoră măsurile de sprijin adoptate de autoritățile de la Beijing, transmite Reuters.

Bursa de la Shanghai a înregistrat miercuri la deschidere o cădere de 6,97%, iar bursa de la Shenzhen a deschis și ea ședința în scădere puternică de 4,07%. Potrivit Bloomberg, a fost decisă întreruperea cotării a 1,249 de titluri la bursele de la Shanghai și Shenzhen, adică 43% din societățile cotate și aproximativ o treime din capitalizarea pieței bursiere.

În trei săptămâni, valoarea acțiunilor chineze a scăzut cu aproape 30%, în pofida măsurilor de urgență adoptate de autorități, iar unii investitori se tem că turbulențele de pe piața bursieră chineză vor afecta economia reală.

‘Nu am mai văzut acest gen de scădere până acum. Nu cred că cineva a mai văzut. Lichiditatea s-a golit complet. Inițial, mulți voiau să păstreze blue chips-uri. Însă, având în vedere că multe acțiuni sunt suspendate de la tranzacționare, singura modalitate a de reduce expunerea la risc este să vândă blue chips-uri’, a declarat Du Changchun, analist la Northeast Securities.

Spre deosebire de alte mari piețe bursiere, care sunt dominate de managerii profesioniști de fonduri, investitorii de retail sunt responsabili pentru aproximativ 85% din tranzacțiile de pe piața bursieră chineză, ceea ce crește volatilitatea. Reducerea surprinzătoare a dobânzii de politică monetară la finele lunii iunie, relaxarea marjelor de tranzacționare și alte măsuri de stabilizare nu au reușit să îi calmeze pe investitori.

Seria măsurilor de sprijin a continuat miercuri. Guvernul de la Beijing a anunțat că firmele de asigurări au permisiunea de a investi 10% din fondurile lor într-o valoare bursieră (față de 5% anterior). De asemenea, Banca centrală a Chinei a promis că va furniza și mai multă lichiditate pentru a finanța achizițiile de acțiuni ale firmelor de brokeraj. Aceasta, după ce sâmbătă principalele 21 de companii de brokeraj chineze au promis că vor investi peste 19 miliarde de dolari în produse financiare bursiere.

Chiar dacă criza din Grecia este unul din factorii care contribuie la sentimentul de panică, motivul principal al corecției burselor continentale chineze este unul local.

Bursa de la Shanghai a crescut cu 150% în 12 luni, fiind deconectată, practic, de economia reală, iar experții se așteptau la o revenire. Prăbușirea piețelor bursiere este o nouă problemă pentru liderii chinezi, care se străduiesc deja să evite o aterizare dură a economiei chineze.

Agerpress: Bursa chineză se prăbușește, iar investitorii ignoră măsurile de sprijin ale autorităților

‘Nu am mai văzut acest gen de scădere până acum. Nu cred că cineva a mai văzut. Lichiditatea s-a golit complet. Inițial, mulți voiau să păstreze blue chips-uri. Însă, având în vedere că multe acțiuni sunt suspendate de la tranzacționare, singura modalitate a de reduce expunerea la risc este să vândă blue chips-uri’, a declarat Du Changchun, analist la Northeast Securities.

Spre deosebire de alte mari piețe bursiere, care sunt dominate de managerii profesioniști de fonduri, investitorii de retail sunt responsabili pentru aproximativ 85% din tranzacțiile de pe piața bursieră chineză, ceea ce crește volatilitatea. Reducerea surprinzătoare a dobânzii de politică monetară la finele lunii iunie, relaxarea marjelor de tranzacționare și alte măsuri de stabilizare nu au reușit să îi calmeze pe investitori.

Publicat de Andrei Rădescu / Surse: Capital, DIGI24, Agerpress prin romaniabreakingnews.ro