ROMÂNIA BREAKING NEWS

19 februarie1876, în localitatea Hobița, s-a născut sculptorul român Constantin Brancuși

19 februarie1876, în localitatea Hobița, s-a născut sculptorul român Constantin Brancuși

BrancusiRetinem din povestea marelui scluptor un episod din viata acestuia:

,,La Paris am dus-o greu, la început. Uneori mă țineam de ziduri ca să nu cad. De foame. De boală. Am lucrat, pentru a-mi câștiga existența, ca spălător de vase în restaurante. Eram un soi de paharnic. Nu turnam vin boierilor. Mă specializasem în spălatul paharelor…”

Un om atat de simplu si totusi atat de complex.

Incepand de anul acesta, ziua de 19 februarie este considerată, în mod oficial, sărbătoare națională 19 februarie este data la care, în anul 1876, în localitatea Hobița, s-a născut sculptorul român Constantin Brancusi. El este considerat unul dintre cei mai mari sculptori ai lumii și ziua nașterii sale este sărbătorită pe tot mapamondul. Asadar, sa sarbatorim dragi romani!

Video:Despre fabulosul BRÂNCUȘI – dezvăluiri, istorii și inițieri cu Cosmin Hiristea, Robert Stănciugel și Mihai Nicolae la Clubul Țăranului Român

Claudiu VASILE / RBN Press / 19.02.2017

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: