ROMÂNIA BREAKING NEWS

1,5 milioane de români muncesc pe 900 de lei pe lună. Vezi cine sunt și unde muncesc cei mai prost plătiți angajați din România!

1,5 milioane de români muncesc pe 900 de lei pe lună. Vezi cine sunt și unde muncesc cei mai prost plătiți angajați din România!

romanian-banknotes1,5 milioane de români muncesc pe 900 de lei pe lună. Portretul angajatului plătit cu salariul minim. 1,5 milioane de contracte de muncă, dintre cele șase milioane încheiate la nivel național, sunt la nivelul salariului minim pe economie. Economică.net arată cine sunt și unde muncesc cel mai prost plătiți angajați din România, pe baza datelor guvernamentale. Un sfert dintre toate contractele de muncă din România sunt încheiate la nivelul salariului minim pe economie, potrivit unui studiu realizat de Institutul Național de Cercetare în domeniul Muncii și Protecției Sociale (INCMPS).

„În luna octombrie 2016, numărul de contracte de muncă active raportate de Inspecția Muncii era de 6.260.755, din care contracte de muncă la normă întreagă 5.154.145. Dintre acestea, contractele la nivelul salariului minim erau de circa 1.500.000 (între 1.541.126 și 1.563.770, respectiv între 24,6% și 25% din total contracte active) „, se arată în cercetare.

Din luna mai a acestui an, salariul minim brut pe economie este de 1.250 de lei pe lună, potrivit unei decizii guvernamentale. La acest brut, angajatul primește un salariu net de 925 de lei pe lună. Așadar, circa un sfert dintre toți angajații din România câștigă mai puțin de 1.000 de lei pe lună, „în mână”.

Pe baza datelor din cercetarea citată mai sus, se poate face un fel de portret robot al angajatului care câștigă 925 de lei pe lună, în acest moment.

Portretul robot al angajatului care câștigă 925 de lei pe lună, integral pe Economica.net

romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: