ROMÂNIA BREAKING NEWS

145 DE ANI DE INDEPENDENȚĂ onorați la Mausoleul Eroilor Români de la Plevna

145 DE ANI DE INDEPENDENȚĂ onorați la Mausoleul Eroilor Români de la Plevna

O delegaţie a Asociaţiei ’’Stindard” a vizitat, marţi, 10 mai, câteva locuri memoriale semnificative pentru istoria românească situate în ţara vecină, Bulgaria, potrivit unui comunicat de presă transmis redacției.

Organizat cu ocazia împlinirii a 145 de ani de la proclamarea Independenței de Stat, în 1877, periplul comemorativ a cuprins Casa-muzeu ’Regele Carol I” de la Poradim, Capela-mausoleu a eroilor români de la Griviţa, precum şi Paraclisul-mausoleu ”Sf. Gheorghe-Biruitorul” din centrul orașului Plevna.

În amintirea luptătorilor români care şi-au dat viaţa pe câmpul de bătaie pentru Independenţa României, grupul format din membri şi simpatizanţi din Bucureşti şi Alexandria ai organizaţiei non-guvernamentale conduse de col.r. dr. Cristian Scarlat a depus frumoase coroane de flori, ale căror panglici au purtat înscrisul: ”GLORIE EROILOR ROMÂNIEI”.

La Plevna, printr-o fericită întâmplare, coroana asociației Stindard a fost depusă în cadrul unei ceremonii militare deosebite, la care a participat șeful Statului Major al Apărării, dl. general Daniel Petrescu, aflat în vizită oficială în Bulgaria.

Asociaţia ’’Stindard”, de la a cărei înfiinţare se împlinesc în toamnă 20 de ani, a planificat şi pentru 2022 proiecte cultural- istorice care să promoveze identitatea şi simbolurile naţionale româneşti.

Video: Eveniment similar,  organizat de Asociația Stindard în anul 2014 la Plevna

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: