ROMÂNIA BREAKING NEWS

100 de ani de la primul meci al naționalei de fotbal a României

100 de ani de la primul meci al naționalei de fotbal a României

Echipa națională de fotbal a României a debutat la 8 iunie 1922, contra naționalei Regatului Sârbilor, Croaților și Slovenilor. Meciul s-a jucat la Belgrad în onoarea nunții regale româno-sârbe, prin care Principesa Maria a României a devenit Regina Consoartă a Sârbilor, Croaților și Slovenilor. Meciul s-a încheiat cu 1-2 în favoarea echipei României, antrenată de Teofil Morariu.

Cei 100 de ani de la primul meci al naționalei de fotbal a României au fost marcați printr-un meci amical, desfășurat pe Stadionul „Ilie Oană” din Ploiești, în continuitatea unei inițiative care a pornit acum cinci ani, când asociațiile monarhiste din Serbia și România și-au creat echipe de fotbal menite să concureze în „Meciurile Prieteniei”. În 2018, echipele s-au întâlnit pe Stadionul Bask din Belgrad, unde meciul a fost deschis de Principele Regal Alexandru al Serbiei și Principele Radu al României. Cu un an înainte, în 2017, jucaseră pe Stadionul “Ştiinţa” din Timişoara.

Meciurile din 2017, 2018 și 2022 au fost câștigate de echipa România Regală (cu 5-3 la Timișoara, 3-0 la Belgrad și 4-3 la Ploiești), care a păstrat, astfel, „Cupa Prieteniei”. Într-o cronică a evenimentului, scrisă de un membru al echipei, aflăm că scorul meciului de duminică a fost decis în favoarea echipei române spre finalul jocului.

Inițiativa a fost sprijinită de Federația Română de Fotbal, oferindu-și concursul antrenorul federal Daniel Paul Borugă.

 

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: