ROMÂNIA BREAKING NEWS

Vin hoardele lui Attila! Ungurii vin croiți pe scandal la meciul de fotbal: „București, sat unguresc!“

2.800 de suporteri ai Ungariei vor veni sâmbătă la București pentru a asista la partida România-Ungaria (sâmbătă, ora 19.00, TVR 1), însă nu toți au intenții pașnice.

Anul trecut, fanii maghiari au vandalizat gările și au făcut prăpăd în Centrul Vechi, lăsând descoperite autoritățile de la București. Și la meciul de sâmbătă suporterii Ungariei vin puși pe scandal. Instigatorii de profesie au postat pe diverse forumuri și pagini de facebook mesaje războinice, de tipul „București, sat unguresc”, plus tradiționalele expresii de tipul „mergem la țigani”. Ce fac autoritățile române pentru a evita haosul de anul trecut? Nu se știe cert nici acum. „Joi vom avea o discuție cu reprezentați ai tuturor structurilor de ordine, plus cei ai FRF și vom pune la punct toate detaliile. E posibil să vină și polițiști maghiari la întâlnire”, spune Georgian Enache, de la Jandarmerie. La nivel de intenție, autoritățile române ar dori să preia de la gară suporterii Ungariei care vin cu trenul și să-i ducă direct la stadion, pentru a preveni noi incidente în oraș, însă, pe de altă parte, nu pot îngrădi dreptul acestora de a se plimba în voie.

Bataie intre suporterii romani si cei maghiari in Pantelimon 

 

În orice caz, la București sunt așteptați 2.800 de suporteri ai Ungariei, care vor sosi cu trenul sau cu autocare închiriate. Unii vin din țara vecină, alții sunt etnici maghiari stabiliți în România care vor urca de la Sfântu Gheorghe sau de la Miercurea Ciuc în trenul care va aduce grosul galeriei. Ca și la partida de anul trecut, fanii maghiari vor avea un sector special amenajat la peluza dinspre strada Pierre de Coubertin. Români cu mâna la inimă Momentul solemn al intonării imnului a fost “stricat” anul trecut de manifestările suporterilor din ambele tabere.

Bataie intre suporterii  maghiari și jandarmi în Centrul Vechi 

Ungurii s-au întors cu spatele la “Deșteaptă-te, române”, noi am fluierat cu toată puterea “Isten, áldd meg a magyart” (Doamne, binecuvântează-i pe maghiari”). Suporterii dinamoviști au propus ca la meciul de sâmbătă toți fanii tricolorilor să ducă mâna la inimă pe “Deșteaptă-te, române”, iar ideea lor a fost îmbrățișată de oficialii FRF. “La inițiativa fanilor, propunem ca la intonarea imnului să ducem toți mâna la inimă! Fotbaliști, antrenori, suporteri, jandarmi, copii și bătrâni, acasă, la muncă sau pe stadion, când se aude imnul, să arătăm că suntem o țară”, se arată pe siteul Federației. TELEX Bișnița s-a mutat pe online Nu toți suporterii români care și-au luat bilete chiar vor să meargă la meci. Pe site-urile specializate în tranzacții, fanii au scos la vânzare tichetele și cer dublu, triplu sau chiar mai mult.

Mii de suporteri unguri au facut prapad in Capitala!Imagini cutremuratoare din Centrul Vechi! 

Sânmărtean: “Eu nu știu să distrug” Lucian Sânmărtean a susținut o conferință de presă, în care a explicat de ce nu vrea să aibă sarcini defensive. “Nu este principala mea calitate să fac asta. Am început să o mai fac mai mult din creier, nu din calități. E ca și cum l-ai pune pe Pintilii să dribleze ca mine. Nu sunt genul de jucător care să distrug, eu sunt omul care construiește”. Ungaria a pierdut doi jucători Vanczak Vilmos (FC Sion) și Simon Adam (FC Videoton) s-au accidentat și au devenit indisponibili pentru meciul cu România. Selecționerul Pal Dardai i-a adus în loc pe Mihaly Korhut (Debrecen) și Attila Fiola (Pakdi). Pierderea lui Vilmos e chiar importantă, el fiind unul dintre titulari. Gardoș vrea un loc în echipă “Îmi doresc foarte mult să joc împotriva Ungariei”, a spus fundașul la DigiSport. “Dacă luăm șase puncte din meciurile cu Ungaria și Finlanda, suntem aproape calificați. Nu am nicio problemă medicală”, a mai spus Gardoș.

Autor, sursă: Alex Stefan / Adevărul

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.