ROMÂNIA BREAKING NEWS

Premierul (RUS) al Ucrainei, Mikola Azarov a demisionat! Reacții occidentale de ultimă oră față de evoluția din Ucraina. Prognoza R.B.N.Press: următorul premier ucrainean va aparține Opoziției Democrate!

Președintele Ucrainei Viktor Ianukovici (stânga) a aprobat ieri demisia guvernului condus de premierul Mikola Azarov, în contextul protestelor prooccidentale. Sursa: zf.ro
Președintele Ucrainei Viktor Ianukovici (stânga) a aprobat ieri demisia guvernului condus de premierul Mikola Azarov, în contextul protestelor prooccidentale. Sursa: zf.ro

Viktor Ianukovici a aprobat demisia Guvernului Ucrainei

Guvernul actual va continua să funcționeze până la formarea viitoarei echipe sub conducerea interimara a lui Sergii Arbuzov

Premierul Mikola Azarov și-a prezentat demisia marți dimineață. „Am luat decizia să cer președintelui Viktor Ianukovici să-mi accepte demisia din postul de premier, pentru a crea condiții suplimentare în vederea unui compromis politic și unei soluționări pașnice a conflictului‘, se arată într-un comunicat oficial.

Demisia a intervenit după ce președintele Viktor Ianukovici a ajuns, luni seară, la un acord cu liderii opoziției prooccidentale.

 

Serhiy Arbuzov

Serhiy Arbuzov

Puterea ucraineană și opoziția continuă „dialogul” în vederea ieșirii din criză, a declarat miercuri la Kiev șeful interimar al Guvernului, vicepremierul Sergii Arbuzov, la o zi după demisia Executivului, în urma a două luni de contestare.

În acest moment Parlamentul ucrainean discută despre noi posibile concesii din partea puterii către proeuropeni, inclusiv o amnistiere a unor manifestanți încarcerați, în vederea dezamorsării crizei care afectează țara de la sfârșitul lui noiembrie. Legile „draconice” împotriva manifestanților adoptate în urmă cu câteva zile de către regimul Ianukovici, au fost abrogate.

Primul președinte al Ucrainei Independente - Leonid Kravciuk

Primul președinte al Ucrainei Independente – Leonid Kravciuk

Prezent azi (29 ianuarie) la întrunirea Parlamanetului ucrainean, primul președinte al Ucrainei independente Leonid Kravciuk a subliniat în fața membrilor Parlamentului,  că țara se află „în pragul războiului civil”, invitând deputații să se implice în vederea unei ieșiri din criză.

„Lumea întreagă își dă seama și Ucraina își dă seama că țara se află în pragul războiului civil”, a declarat Kravciuk, presedinte în perioada 1991-1994, indemnând deputații să creeze „un plan se soluționare a conflictului”. Intervenția sa a fost ovaționată.

„Aceasta este o revoluție. Este o situație dramatică și este necesar să acționăm cu cea mai mare responsabilitate”, a adăugat el.

 Vicepreședintele american Joe Biden a salutat marți „progresele” realizate în decursul ultimelor ore în Ucraina și a îndemnat părțile implicate în conflict la unitate.

John Biden

John Biden

În contextul demisiei premierului ucrainean și abrogării legilor represive, vicepreședintele american a „salutat progresele realizate” la Kiev, a precizat Casa Albă într-un comunicat.

Biden, în cursul unei noi convorbiri telefonice cu președintele ucrainean Viktor Ianukovici, a cerut „să fie promulgată fără întârziere abrogarea legilor din 16 ianuarie”.

El l-a îndemnat pe Ianukovici să „continue negocierile cu opoziția, pentru a ajunge la un compromis și la o soluție pașnică” a crizei din Ucraina.

Guvernul canadian a decis impunerea de interdicții de pătrundere pe teritoriul canadian liderilor ucraineni implicați în reprimarea manifestațiilor.

Ministrul canadian al Imigrației - Chris Alexander

Ministrul canadian al Imigrației – Chris Alexander

„Principalii lideri ucraineni responsabili de reducerea la tăcere a vocilor opoziției vor avea interdicție de intrare în Canada”, a declarat ministrul canadian al Imigrației, Chris Alexander, în cursul unei conferințe de presă organizate la Ottawa.

Indentitatea persoanelor vizate de aceaste interdicții, precum și numărul lor, nu au fost precizate.

Statele Unite au luat în considerare săptămâna trecută aplicarea unor măsuri similare, în timp ce Bruxelles-ul s-a abținut să impună interdicții liderilor ucraineni.

Sursa: mediafax.ro

În lumina ultimelor evoluții, Redacția R.B.N.Press, anticipează că  următorul premier ucrainean va aparține Opoziției Democrate!

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.