ROMÂNIA BREAKING NEWS

ACTUALIZARE DE ULTIMA ORĂ! / UCRAINA ACUM! Ianukovici a plecat într-o vizită NEAȘTEPTATĂ la Moscova(?) Surpriza pregătită pentru azi 17 decembrie anunțată de R.B.N.Press în urmă cu 8 zile !

BREAKING NEWS

ACTUALIZARE DE ULTIMA ORA:

Presedintele Ucrainei Victor Ianukovici, a semnat deja (azi)mai multe acorduri economice cu Președintele Federației Ruse Vladimir Putin, acorduri care se pot constitui într-un Parteneriat Strategic între Ucraina și Rusia. Conform acestor acorduri economice, Rusia urmează să acorde un ajutor ne rambursabil în valoare de 15 miliarde de dolari. Rusia se angajază să dea comenzi ferme pentru întreprinderile Ucrainene care nu au de lucru. În acest sens s-a dispus livrarea imediată de petrol rusesc către rafinăria ucraineană din Odesa, care era oprită de câteva luni din lipsă de materie primă. Putin s-a  angajat azi prin acordurile semnate, să livreze Ucrainei și gaz rusesc cu 30% mai ieftin decât  prețul la gaze pentru alte țări. Președintele Victor Ianukovici a cerut în mod expres să nu fie făcut public pentru moment conținutul acestor acorduri economice între Rusia și Ucraina. Drept urmare, președintele federației Ruse Vladimir Putin s-a văzut obligat să anuleze în ultimul moment conferința de presă care fusese deja anunțată, iar jurnaliștii și cameramanii adunați au fost nevoiți să plece fără să pună măcar o singură întrebare.

Azi. 17 decembrie 2013, președintele Ucrainei Victor Ianukovici se află la Moscova!Conform surselor noastre acum urmează să fie semnat Parteneriatul Strategic între Ucraina și Federația Rusă.

Acum aproape 8 zile R.B.N.Press anunța în exclusivitate:

„Sursele R.B.N.Press din Ucraina și Federația Rusă au comunicat redacției în regim de urgență, că la Soci pe 6 decembrie a.c. Putin l-a convins pe Ianukovici să semneze un Parteneriat Strategic între Ucraina și Federația Rusă. Semnarea acestui parteneriat strategic va însemna de fapt o repoziționare, o resetare și o reorientare a Ucrainei spre Federația Rusă. Chiar dacă Ucraina de „iure” nu va face parte din Uniunea Vamală, de „facto” Ucraina va fi subordonată total intereselor politice și geostrategice ale Rusiei. Aceleași surse au confirmat pentru R.B.N.Press faptul că acest Parteneriat Strategic între Ucraina și Rusia va fi ținut secret până în ultima clipă și va fi semnat pe data de 17 decembrie 2013.

În acest mod opinia publică ucrainiană și opinia publică din UE și SUA vor fi puse în fața unui fapt împlinit cu doar câteva zile înainte de Sărbătorile de Iarnă. Astfel Putin a ales cu abilitate momentul psihologic pentru semnarea acestui Parteneriat Strategic în pragul Sărbătorilor de Iarnă când nici opinia publică și nici diplomația occidentală nu vor mai avea nici energia și nici dispoziția de a se lua la trântă cu ursul rusesc.”

Extras din: Exploziv ! Exclusiv ! Ucraina va semna pe 17 decembrie a.c. un Parteneriat Strategic cu Federatia Rusă.

Ieri 16 decembrie 2013:

Guvernul de la Kiev, aproape de REMANIERE: Protestatarii demonstrează la Kiev, Ianukovici pleacă la Moscova!

Sute de mii de ucraineni pro-europeni au ieșit din nou în stradă, în semn de protest, pentru a cere demisia președintelui Viktor Ianukovici. Negocierile Kievului cu UE au fost suspendate.

Ucraina pare a fi tot mai aproape de remanierea Guvernului. Deputații din cadrul partidului aflat la putere i-au cerut premierului să procedeze o remaniere majoră, din cauza profundei crize politice care afectează țara

Între timp, președintele ucrainean,  Viktor Ianukovici, se pregătește să meargă într-o vizită la Moscova, iar oamenii se tem că va semna acorduri în vederea aderării la uniunea vamală creată de Rusia.

Aproximativ 300.000 de oameni au participat la o nouă manifestație uriașă în Piața Independenței din Kiev. Alături de ei a fost și senatorul american John McCain, fost candidat în alegerile prezidențiale americane.

Sunt republican, iar senatorul Murphy este democrat. Suntem aici împreună pentru a vorbi în numele poporului american, în semn de solidaritate cu voi„, a afirmat John McCain. Statele Unite, care și-au exprimat solidaritatea față de opoziție, au anunțat săptămâna trecută că reflectează la eventuale sancțiuni împotriva unor oficiali ucraineni, după ce manifestanții au fost bătuți de poliție, potrivit România TV.

Totodată, Uniunea Europeană a anunțat suspendarea negocierilor privind acordul cu Ucraina, din cauza lipsei unui angajament clar din partea președintelui Viktor Ianukovici. Liderul de la Kiev se pregătește pentru o vizită, mâine, la Moscova.

Fosta națiune sovietică se află încă în centrul unei dispute între Est și Vest după refuzul președintelui Ianukovici de a semna Acordul de Asociere cu UE, luna trecută, în favoarea relațiilor strânse pe care le are cu Rusia, Informează Sky News.

Negocieri suspendate

Ucrainenii pro europeni au început seria unor ample manifestații de protest împotriva regimului de la Kiev, în 21 noiembrie, iar de atunci încoace acestea s-au amplificat și au degenerat în ultimul timp în ciocniri extrem de violente, deseori, cu forțele de poliție. După toate acestea, duminică, înainte de începerea unor noi manifestații, comisarul european pentru Extindere, Stefan Fule, a anunțat pe Twitter că discuțiile Uniunii cu Kievul au fost suspendate până când Ianukovici „va face un angajament clar” că Ucraina vrea să urmeze calea europeană.

Premierul ucrainean, Mikola Azarov a pretins un împrumut de 20 de miliarde de euro de la UE pentru a semna acordul de Asociere, afirmând că această sumă este necesară Ucrainei pentru a acoperi pierderile ce vor rezulta din eventualele sancțiuni comerciale pe care Rusia ar putea să le impună Kievul în cazul în care ar încheia Acordul de Asociere cu UE.

Sursa stiri din Ucraina 16 dec.2013: romaniatv.net

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.