ROMÂNIA BREAKING NEWS

Raport geostrategic: flota rusă, îndreptată și împotriva României. În Marea Neagră, Rusia își întărește forța navală!!

După anexarea peninsulei Crimeea în primăvara acestui an, Rusia a început să-și reconstruiască flota din Marea Neagră pentru a asigura dominanța regională, excluderea tuturor rivalilor și pentru a putea proiecta și mai multă putere externă, amenințând litoralul român și cel bulgar, potrivit unui articol al Fundației de cercetare globală și analiză Jamestown.

Președintele rus Vladimir Putin a cerut în aprilie 2014 guvernului și ministerului Apărării să dezvolte un program pentru flota Mării Negre. Simultan, experți în apărare au sugerat dislocarea unor bombardiere în Crimeea pentru a intensifica monitorizarea activă a operațiunilor navale regionale executate de SUA și NATO. Rusia pretinde că distrugătoaele americane care pătrund în Marea Neagră reprezintă o amenințare directă față de funcționarea forțelor strategice nucleare ale Rusiei. Avioanele rusești primesc adesea misiuni de supraveghere când NATO conduce exerciții în Marea Neagră.

Ministrul rus de Externe, Sergei Shoigu, anunța în mai că Rusia va cheltui 2,4 miliarde până în 2020 pentru a echipa flota din Marea Neagră cu o nouă generație de nave de luptă, submarine și sisteme de apărare anti-aeriană.

În iulie, comandantul Flotei ruse din Marea Neagră, Amiralul Alexander Vitko, le-a spus forțelor sale: „Astăzi am început să construim o flotă cu un nivel diferit de servicii aeriene, proiectile, trupe de artilerie și marinari”.

Totodată, amiralul Anatoly Dolgov, șeful departamentului naval al Districtului Militar sudic, vorbea despre un program ce presupune cheltuieli de aproximativ 2,75 miliarde de dolari până în 2020 pentru a disloca noi unități navale și de coasă în Crimeea. Astfel, peste 30 de nave vor fi adăugate Flotei din Mare Neagră, inclusiv șase fregate, șase submarine, o navă amfibie Mistral și alte portelicoptere de dimensiuni mai mici. În același timp, Moscova ar urma să-și întărească puterea de la Marea Neagră, între altele, cu avioane de luptă SU-27SM, MIG-29, elicoptere Ka-27 ASW și elicoptere de atac Ka-52K. Până în 2016, un regiment de bombardiere cu rază lungă TU-22M3 va fi dislocat la Gvardeyskoye (15 km nord-vest de Simferopol).

Dacă Moscova va adăuga și Forțele de Reacție Rapidă, care includ Forțele pentru Operațiuni Speciale, la actuala prezență militară din Crimeea, va avea o putere formidabilă de atac ce poate acoperi întreaga zonă a Mării Negre.

Navele Mistral, pe care francezii ar urma să le livreze Rusiei (tranzacție deocamdată suspendată), sunt vitale pentru planurile Rusiei în Marea Neagră și alte teatre. Cu ajutorul acestor portelicoptere, Moscova ar putea opera asalturi aeriene pe țărmurile Mării Negre și Mării Azov din sudul Ucrainei.

Ministrul rus al Apărării anunța săptămâna trecută că Moscova intenționează să-și crească forța militară din Crimeea ca urmare a „escaladării bruște” a crizei din Ucraina.

„Am vazut declarația oficialilor ruși că trebuie să crească nivelul de armament din Crimeea, unde au 25.000 de militari, avioane de vânătoare, o flotă uriașă la Sevastopol și 108 guri de tun de calibrul peste 100. Pe aceste dotări vor să măreasca nivelul de prezență și sisteme de apărare anti-aeriene”, declara ulterior președintele României, Traian Băsescu.

Autor:  Iordachescu Ionut

Rusia vrea încă o bază militară la Marea Neagră în cel mult șase ani

Rusia vrea ca în cel mult șase ani să construiască o nouă bază pentru flota sa din Marea Neagră, pe lângă cea de la Sevastopol în Crimeea, și să aducă în bazinul pontic încă 80 de nave de război.

Declarația aparține comandantului flotei rusești din Marea Neagră, vice-amiralul Alexander Vitko și vine după alt anunț îngrijorător.

Vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, avertizează că tot până în 2020 Rusia își va moderniza întregul arsenal nuclear, pe motiv că armata rusă trebuie să fie puternică și să aibă capacitatea să surprindă, în contextul tensiunilor cu Occidentul din cauza crizei din Ucraina.

Rusia are nevoie de o armată puternică, o armată care să poată fi trimisă în orice teatru de război”, a mai declarat Dmitri Rogozin, citat de RIA Novosti. Digi24

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: