ROMÂNIA BREAKING NEWS

Video / Mitropolitul Onufrie (Mitropolia Kievului supusă Rusiei) apăra interesele (religioase) ale Moscovei folosindu-se de limba română și „amenințarea intervenției militare românești”

Video / Mitropolitul Onufrie (Mitropolia Kievului supusă Rusiei) apăra interesele (religioase) ale Moscovei folosindu-se de limba română și „amenințarea intervenției militare românești”

Spre reamintire:

27 Feb 2014. Mitropolitul Vladimir, care a condus biserica ucraineană timp de două decenii, este internat în spital. Este în incapacitatea fizică să-și mai exercite funcția. Membrii Sinodului s-au convins personal de gravitatea stării de sănătate. Ulterior, prin vot secret, i-au numit succesorul, scrie barikada.md.

Pe scaunul Mitropoliei din Kiev a fost numit mitropolitul Onufrie al Cernăuțiului și Bucovinei. Ierarhul este vorbitor de limbă română.

Mitropolitul Onufrie, ales locțiitor al scaunului Mitropoliei Kievului în cadrul Patriarhiei Moscovei a participat la o discuție în Rada Ucrainei, unde și-a expus părerea față de situația tensionată din Biserică. Mitropolitul Onufrie a atras atenția asupra faptului că există zone din Ucraina în care se vorbește limbă română și care trebuie tratate cu maximă atenție…

Video de la discuția avuta cu Președintele interimar al Ucrainei Alexandr Turcinov (februarie 2014):

La minutul 2 –  Onufrie: „am auzit că România ar fi pregătită să intervină…”

„Nu vreau să spun prea multe, pentru că acum nu este timp pentru  vorbe, ci mai degrabă pentru rugăciune și reflecție, un timp pentru a face pace în țara noastră. Există multe provocări de natură economică , financiară și religioasă, dar în cazul în care nu va exista pace între oameni, oamenii nu nu își vor găsi liniștea, și nici o problemă nu va putea fi soluționată în mod pozitiv. Aș dori să vă întreb, în calitate de președinte al Radei Supreme, care acționează ca și în calitate de șef de stat, pentru a opri anumite zvonuri, afirmații care sunt susținute, indiferent dacă acestea sunt adevărate sau nu. Cred că unele dintre ele sunt adevărate și contribuie la tensionarea situației… 

…În cazul în care războiul politic devine unul religios, acesta va fi mult mai rău pentru situația noastră. Acest lucru poate duce la colaps…

Nu trebuie să uităm că avem zone în care se vorbește limbă română, care sînt tulburate de zvonurile precum că protestatarii de pe Euromaidan merg să ocupe mănăstirea unde există și un azil de copii cu 500 de suflete (referire la mănăstirea Bănceni, n. r.). Sunt vorbitori de limbă română, sunt foarte tulburați și au și început a răspîndi zvonul, și se gândesc că vor cere ajutorul României să-i ajute, că România ar putea să bage trupele armate în Odessa și potrivit surselor mele, sunt gata să facă acest lucru, pentru a aduce trupele și să profite de teritoriul Ucrainei, parte a regiunii Odesa. Dacă, Doamne ferește, se întâmplă acest lucru, acesta va fi începutul sfârșitului și asta se  poate provoca. În această perioadă tulbure orice este posibil, de aceea vă rog să faceți totul pentru a preveni orice confruntare”.

a declarat mitropolitul Onufrie.

Material republicat din arhiva RBN Press – Publicat în: 27 Feb 2014 @ 14:35

Publicat și editat de Gabriel Negru – romaniabreakingnews.ro /Surse:pravmir.ru /Alte surse: dcnews.ro, barikada.md

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

One Comment

  • […] Creare de tensiuni între România și Ucraina s-a mai încercat și prin mijlocirea unor prelați din Biserica Ucraineană supusă Rusiei, când Mitropolitul Onufrie (Mitropolia Kievului supusă Rusiei) a încercat să toarne gaz pe foc în timpul evenimentelor sângeroase  din timpul manifestațiilor sîngeroase de pe MAIDAN, declarând că „Nu trebuie să uităm că avem zone în care se vorbește limbă română, care sunt tulburate de zvonurile precum că protestatarii de pe Euromaidan merg să ocupe mănăstirea unde există și un azil de copii cu 500 de suflete (referire la mănăstirea Bănceni, n. r.). Sunt vorbitori de limbă română, sunt foarte tulburați și au și început a răspîndi zvonul, și se gândesc că vor cere ajutorul României să-i ajute, că România ar putea să bage trupele armate în Odessa și potrivit surselor mele, sunt gata să facă acest lucru, pentru a aduce trupele și să profite de teritoriul Ucrainei” – Vezi: Video / Mitropolitul Onufrie (Mitropolia Kievului supusă Rusiei) apăra interesele (religioase) ale… […]