ROMÂNIA BREAKING NEWS

Marșul Unirii: al treilea și cel mai mare

Numărul participanţilor la Marşul de duminică va fi de peste 10 mii de persoane. Aceştia vor purta, în coloane, stema Moldovei, 500 de steaguri şi portretele a 7 dintre cele mai mari personalităţi ale Basarabiei. Declaraţia a fost făcută azi într-o conferinţă de presă de către Constantin Codreanu, unul dintre liderii Platformei Civice «Acţiunea-2012», organizatoarea evenimentului. Codreanu a precizat că Marşul a fost autorizat de Primăria Chişinău, după ce au fost convenite toate detaliile traseului. Acesta include: scuarul Academiei de Ştiinţe (locul de adunare al manifestanţilor, 14.00), bul. Ştefan cel Mare, str. Ismail, str. Alexie Mateevici, Teatrul de Vară. În premieră, coloana de manifestanţi va fi reprezentată în faţă de «Cordonul Libertăţii», pentru care au fost invitate mai multe personalităţi publice din R. Moldova. Organizatorii Marşului au invitat reprezentanţii Ambasadelor străine şi instituţiilor europene, acreditate la Chişinău, să monitorizeze evenimentul pe totă durata acestuia. Acţiunea se va încheia cu proclamarea unui Manifest, adresat autorităţilor centrale ale R. Moldova şi instituiţiilor europene. Revendicările manifestanţilor se vor concentra pe probleme de educaţie, învăţământ, limbă, drept identitar şi integrare teritorială. Manifestanţii vor cere, de asemenea, Uniunii Europene, să examineze, ca alternatvă de integrare europeană a R. Moldova, şi unirea ei cu România. «Aceasta ar reduce esenţial parcursul de integrare europeană al R. Moldova… Europa trebuie să conştientizeze că este inadmisibil să ţină în despărţire acelaşi popor», a declart presei acelaşi Constantin Codreanu.

PS: Autorii acţiunii de duminică au repartizat presei căşti de protecţie, în eventualitatea în care pro-ruşii vor ataca mulţimea cu pietre ca la Bălţi.

zdg.md

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: