ROMÂNIA BREAKING NEWS

Foto-Video: BookFest 2016 București. Lansarea unei noi ediții a volumului „ÎNGÂNDURĂRI”- Dicționar de aforisme, al autorului NIcolae Petrescu Redi

Foto-Video: BookFest 2016 București. Lansarea unei noi ediții a volumului „ÎNGÂNDURĂRI”- Dicționar de aforisme, al autorului NIcolae Petrescu Redi

O nouă ediție a celei mai recente cărți ale scriitorului prahovean Nicolae Petrescu- Redi – „Îngândurări. Dicționar aforistic” – a fost lansată, zilele trecute la pavilionul Editurii eLiteratura cu ocazia BookFest 2016 București. Aceasta a fost cel de-al treilea eveniment dedicat apariției volumului, primul având loc la Galeria de Artă din Ploiești iar mai apoi la Centrul „Calderon” din București în 2015. Cartea publicată (ediție nouă), conține aforisme grupate pe diferite teme, de la artă și istorie, până la iubire, gelozie, copilărie, bătrânețe, omenie, libertate, revoluție, moarte etc. În volum se pot regăsi texte ce fac trimiteri la personaje din mitologie, la personalități istorice și celebrități din domeniul artistic, dar și texte despre politicienii de azi, despre presă, justiție și educație. Scriitorul încântă și de această dată prin stilul său savuros, prin metaforele alese, prin ironiile, umorul fin și asocierile neașteptate de idei. „Încercând să te aperi de legea junglei, dai peste jungla legilor”, „Pe pârtia amintirilor, sănuița copilăriei nu se răstoarnă nicicând”, „Goana după aur îți oxidează sufletul”, „Leneșul nu se îndreaptă întinzându-se” sunt câteva dintre aforismele cuprinse în volumul amintit.

Evenimentul a fost organizat de Editura eLiteratura în parteneriat cu Asociația Culturală Pro Basarabia și Bucovina și cu România Breaking News, partener media.

Video: BookFest2016 Lansare „Ingandurari” autor Nicolae Petrescu Redi 

BookFest 2016 București. Lansarea unei noi ediții a volumului „ÎNGÂNDURĂRI”- Dicționar de aforisme, al autorului NIcolae Petrescu Redi (5)

BookFest 2016 București. Lansarea unei noi ediții a volumului „ÎNGÂNDURĂRI”- Dicționar de aforisme, al autorului NIcolae Petrescu Redi (4)

BookFest 2016 București. Lansarea unei noi ediții a volumului „ÎNGÂNDURĂRI”- Dicționar de aforisme, al autorului NIcolae Petrescu Redi (3)

BookFest 2016 București. Lansarea unei noi ediții a volumului „ÎNGÂNDURĂRI”- Dicționar de aforisme, al autorului NIcolae Petrescu Redi (1)

BookFest 2016 București. Lansarea unei noi ediții a volumului „ÎNGÂNDURĂRI”- Dicționar de aforisme, al autorului NIcolae Petrescu Redi (2)

BookFest 2016 București. Lansarea unei noi ediții a volumului „ÎNGÂNDURĂRI”- Dicționar de aforisme, al autorului NIcolae Petrescu Redi (6)

Nicolae Petrescu- Redi s-a născut în 1951, în Puchenii Moșneni – județul Prahova și a publicat 19 cărți de poezie și de aforisme, o monografie a Bulevardului Independenței din Ploiești și o carte despre comunitatea elenă din Prahova. Este președintele Filialei Ploiești a Asociației Culturale Pro Basarabia și Bucovina, membru al Uniunii Scriitorilor din România și membru de onoare al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova. din 2015 este si redactor în cadrul Romania Breaking News, unde publică pe teme de cultura, educație si istorie. De-a lungul anilor, i-au apărut poezii, aforisme, catrene, pamflete, cronici literare în ziarul „Prahova”, „Cronica”, „Convorbiri Literare”, „Poezia”, „Dacia Literară”, „Flacăra”, „Gazeta de Transilvania”, „Axioma”, „Sinteze literare”, „Aforisticamente” (Italia), „Literatura și Arta” (Chișinău) dar și în multe alte publicații, a colaborat cu posturi de radio și de televiziune naționale și locale.

Nicolae Petrescu-Redi este prezentat în antologii colective de poezie și aforisme, în dicționare ce fac referire la scriitorii români și la personalități prahovene, în „Enciclopedia personalităților din România” (ediția a VII-a, 2012) și în alte volume, iar despre opera sa au scris personalități precum: criticii și istoricii literari Mihai Cimpoi și Ieronim Tătaru, scriitorul Nicolae Dabija, profesorul Marian Chirulescu.

romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: