ROMÂNIA BREAKING NEWS

Exerciții tactice ale RUSIEI în coasta Poloniei și Lituaniei! Ce vrea de fapt Rusia?

Exerciții tactice la scară largă au început în regiunea Kaliningrad .

Forțe ale pazei de coastă și ale Flotei Mării Baltice Rusești sunt implicate în manevre. Potrivit presei ruse, exercițiile au început în urma unui control a forțelor armate comandat de către Vladimir Putin. Mai mult de 3.500 de militari de regimente de infanterie mecanizate și brigăzi de infanterie navală, tancuri T-72 si transportoare blindate BMP-2 iau parte la exerciții.

Reprezentanții Lituaniei și Poloniei spun că exercițiile sunt neanunțate și reprezintă o amenințare directă pentru țările terțe, pe fondul intervenției trupelor rusești în Ucraina.

Potrivit  presei poloneze, kresy.pl, care citeaza Radioul polonez de stat, soldatii rusi exerseaza atat manevre ofensive cat si manevre defensive.

Președintele Lituaniei Dalia Grybauskaite

Președintele Lituaniei Dalia Grybauskaite

Președinta lituaniei, Dalia Grybauskaite, a avut o întâlnire cu șefii lituanieni ai ministerelor și  comisiilor parlamentare responsabile pentru apărare și securitate națională și au declarat că Lituania este pregatită pentru orice eveniment si pentru orice „surpriza din partea Rusiei, dar armata lituaniană  monitorizează îndeaproape acțiunile armatei ruse din Kaliningrad.

General Marek Dukaczewski - Armata Poloneză

General Marek Dukaczewski – Armata Poloneză

Generalul polonez Marek Dukaczewski, a declarat la TVN24 într-un interviu că exercițiile militare din regiunea Kaliningrad încălcă normele internaționale în mod special, pentru că observatorii internaționali nu au fost invitați, în conformitate cu convențiile internaționale. Rusia, de asemenea, nu a avertizat țările vecine cu privire la exercițiile militare care au loc. Generalul polonez a cerut NATO să reacționeze de urgență la situația existentă în apropierea granițelor UE, numind-o amenințare directă la adresa securității  Lituaniei și Poloniei.

Sursa:charter97.org

Armata_rusa_spre_transnistria_N. R. Ce vrea de fapt Rusia? În plină campanie de invadare a Ucrainei (Crimeea) desfășoară exerciți de intimidare (?) la granița Poloniei și Lituaniei surescitând atenția opiniei publice dar și  alertarea forțelor militare ale țărilor vizate precum și ale NATO. Cu siguranță este o măsura de a abate atenția de la următoarea mișcare (militară) pe care Rusia vrea să o facă. Oare care este următoarea țintă? Se va opri oare Rusia doar la Crimeea?  Urmează Odesa? Fostul președinte al Georgiei, Mihail Saakașvili care a trăit experința invaziei rusești în Georgia pe timpul mandatului său de președinte a avertizat cu ceva timp în urmă, că prin acțiuni militare Rusia va separa Crimeea de Ucraina și mai apoi va încerca un „coridor” prin regiunile de sud ale Ucrainei – Nikolaev și Odesa, spre regiunea transnistreană a Republicii Moldova!

Kaliningrad

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.