ROMÂNIA BREAKING NEWS

Home Despre noi

Despre noi

La data de 8 septembrie 2012 ne-am lansat în spațiul media online sub denumirea de Romanian Breaking News Press – rbnpress.info, ca expresie a unui grup de inițiativă dedicat apărării, susținerii si promovării în mediul online, a istoriei, valorilor culturale, drepturilor și intereselor românilor din orice timp și spațiu.

Dedicând atenție universului și problemelor existentiale ale neamului romanesc, de oriunde ar fi el cu traiul si existența, în mod special din Transnistria, spațiul R. Moldova, Nordul Bucovinei și Sudul Basarabei (Ucraina), Timoc și Voievodina (Serbia) sau alte meleaguri, ne-am axat pe subiecte și materiale inedite, din cultură, istorie, geopolitică, investigații, etc. care, evident, au legătură cu România si neamul românesc, subiecte foarte puțin cunoscute (unele chiar deloc), care au fost (poate), în mod voit ocolite de mass-media sau alte medii politice, științifice, etc.

Am acordat si vom acorda o atenție deosebită în paginile rbnpress.info/romaniabreakingnews.ro, capcanelor, provocărilor, amenințărilor și agresiunilor de orice natură, la adresa României și a românilor în general, precum și abuzurilor, presiunilor și discriminărilor la care sunt supuși românii din diaspora sau deznaționalizarilor forțate și opresiunilor crunte la care sunt supuși românii din teritoriile istorice românești aflate în componența altor state.

ROMÂNIA BREAKING NEWS – RBN Press, se dorește a fi totodată o punte, un canal media între toate comunitățile de români și România, pentru că numai (re) cunoscându-ne între noi și știind unii despre alții (cei din țară, diaspora și teritoriile istorice), vom deveni mai puternici și vom fi in măsură să ne promovăm și să ne apărăm valorile și drepturile, să ne construim idealul național și conștiința de neam.

Oricine gândește, simte și vorbește românește, de oriunde ar fi cu traiul și existența sa, fie din țară, fie din diaspora sau din spațiile istorice ce aparțin filonului lingvistic și cultural românesc aflat în afara Statului Român si care dorește să facă cunoscute materiale, fapte, realități, știri, evenimente cu referire la România, neamul românesc sau exclusiv cu referire la comunitatea din care face parte, va găsi inima și „ușa” deschisă la ROMÂNIA BREAKING NEWS – RBN Press. – contact: office@romaniabreakingnews.ro sau office@rbnpress.info

Toți cei care contribuie frecvent și calitativ cu materiale pe portalul de presa R.B.N. poate fi primit în rândurile noastre cu titlul de redactor/corespondent.

*Definim „spațiu istoric al filonului lingvistic și cultural românesc”,  ca fiind cel în care s-au născut și trăiesc, cei care se numesc ca armâni, armânji, aromâni, basarabeni, bucovineni, cuțovlahi, daco-români, fărșeroți, herțeni, istro-români, latini dunăreni, macedoromâni, macedo-români, maramureșeni, megleniți, megleno-români, moldoveni, moldovlahi, rrămâni, rumâni, valahi, vlahi,vlasi, volohi, macedo-armânji, care sunt români recunoscuți ca aparținând de marea familie a Poporului Român, încă din luna mai 2013, conform recunoașterii și drepturilor ce decurg din Articolul 1, alineatul (1) din Legea nr. 299 adoptată de Parlamentul României .

La momentul opririi portalului, 20 aprilie 2014, rbnpress.info/romaniabreakingnews.ro, reușise conform statisticilor oferite de serviciul de monitorizare si analize ale traficului online – Gtop, să ajunga la un total de 236.561 vizitatori absolut unici, cu o medie de aprox. 2000 de cititori unici pe zi, un maximum ajungand la data de 31.10.2013 cu 8.045 de vizitatori unici într-o singura zi. (deci dupa numai un an si 7 luni de la lansare). Pagina de Facebook RBNpress a reusit sa primeasca un numar de 7.478 aprecieri, materialele promovate pe aceasta retea de socializare starnind de multe ori atat interese si aprecieri concretizate in redistribuirea materialelor in cauza, cat si aprinse polemici între cei aflați de o parte sau de alta, pro sau anti subiectul în cauză. Un succes constant l-a inregistrat și canalul Youtube „rbnpress”, care insă a ieșit de sub controlul nostru din cauza suspendării accesului la cont de către Google pe un motiv „dubios-generic” (*n.r.) – „încălcarea condițiilor Google”. Astfel, am fost nevoiti sa înregistrăm un nou cont cu denumirea de „redactia.rbnpress”. Materialele video de pe contul suspendat nu mai sunt disponibile deoarece google le-a șters pur și simplu. La accesarea link-urilor din youtube, acesta transmite un mesaj mincinos care anuță că materialul video a fost șters de către utilizator, adică RBN Press.

Azi, 18 iunie 2014, ne-am relansat  portalul de presă într-un nou format și cu o înfățișare nouă, sub denumirea de ROMÂNIA BREAKING NEWS – rbnpress.info,   continuând misiunea ce ne-am asumat-o, preluând și transmițând mai departe în paginile noastre și prin canalele de socializare RBN Press, știri, informații, analize și semnale de maximă importanță, într-un mod original și exhaustiv.

Plecând de la principiul – „lucrurile nu sunt perfecte, dar sunt perfectibile”, ne vom strădui să ridicăm ștacheta calității conținutului și a prezentării.

R.B.N. Press este mai mult decât un simplu portal de presă, este o atitudine, este o stare de spirit.

***

Azi, 23 iulie 2015, după o scurtă oprire a portalului de presă, oprire necesară pentru remedierea unor probleme tehnice, am revenit on-line, cu mențiunea că încă se lucrează, timp în care materialele publicate pot fi accesate. Fluxul de știri și articole urmează a fi reluat după remedierea completă.

Date despre succesul în creștere al interesului manifestat de către cititori, pentru romaniabreakingnews.ro, care a depășit cifra de 30.000 de mii de cititori unici pe zi, în luna iunie a.c., vor fi publicate în curând.

 

***

HAI ÎN ECHIPA NOASTRĂ

Echipa R.B.N.PRESS este deschisa catre toti cei  ce vor sa se alature voluntar proiectului nostru de presa.

Toti cei ce fac parte din acest proiect sunt in prezent activisti implicati in mod voluntar si al caror unic beneficiu este bucuria si satisfactia de a contribui la formarea si conturarea unei surse accesibile de informare  si mediatizare a  adevaratelor  stiri, informatii, evenimente  si subiecte, care de obicei sunt trecute cu vederea sau prezentate mai mult schematic si incomplet de trusturile media aservite unor interese cu totul străine de interesul național.

Va asteptam…

© Copyright 2012 - ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press