ROMÂNIA BREAKING NEWS

Belgia sub amenințarea unui iminent atac terorist! Stare de alertă maximă!

Belgia sub amenințarea unui iminent atac terorist!  Stare de alertă maximă!

Belgia este în stare de alertă teroristă maximă, din cauza unei „amenințări iminente”, după cum spun autoritățile.

Decizia care a suspendat practic orice activitate în inima Europei a fost luată la câteva ore după arestarea unui suspect-cheie în ancheta privind atentatele de la Paris din 13 noiembrie. Responsabilii belgieni nu au anunțat totuși identitatea individului la domiciliul căruia au fost găsite arme.

Centrul de Criză din Belgia a cerut amânarea tuturor meciurilor de fotbal programate în weekend în primele divizii, în contextul amenințării teroriste cu care se confruntă această țară.

În Belgia a fost formată o celulă de criză, însă autoritățile au refuzat să dea detalii legate de motivul pentru care nivelul de alertă a fost ridicat la maximum.
„Situația este monitorizată în permanentă și poate fi reevaluată oricând, dacă ne parvin noi informații”, a declarat Peter Mertens, purtătorul de cuvânt al celulei de criză.
Vehiculele militare și-au făcut apariția pe străzi încă de vineri seara.

„Ca urmare a unei noi evaluări”, Organizația de coordonare pentru analiza amenințării (OCAM), care depinde de Ministerul de Interne, a declarat într-un comunicat că „nivelul de alertă teroristă a trecut la nivelul 4, foarte grav, pentru regiunea Bruxellesului”. „Nivelul 3 rămâne valabil pentru restul țării”, a adăugat OCAM.

Această măsură intervine la câteva ore după ce un suspect arestat în Belgia a fost pus sub acuzare pentru terorism de justiția belgiană în legătură cu atentatele jihadiste care au făcut 130 de morți la Paris la 13 noiembrie. Suspectul, a cărui identitate nu a fost făcută publică, este al treilea inculpat în Belgia în legătură cu atentatele de la Paris.
OCAM a descris „o amenințare serioasă și iminentă necesitând luarea de măsuri de securitate specifice, precum și recomandări speciale pentru populație”.
Centrul a lansat un apel locuitorilor capitalei belgiene să evite „locurile cu concentrare masivă de persoane”, citând „concertele, marile evenimente, gările și aeroporturile, transportul în comun”, precum și zonele comerciale foarte frecventate.

Publicat de romaniabreakingnews.ro  /Surse: ProTv,  Conflict NewsU.S. Dept. of Fear

 

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: